keskiviikko 22. elokuuta 2018

OTSIKKOIDEOITA BUJOILUUN - OSA 3

Tänään palaan postaussarjaan, jonka aloitin jo vanhan bujoblogin puolella. Olen tuonut kaikki sen blogin postaukset myös tämän blogin puolelle, joten voit käydä tsekkaamassa postaussarjan ensimmäisen ja toisen osan samasta postauksesta tätä linkkiä klikkaamalla!

Tänään kuitenkin mulla on esitellä teille yhdessä postauksessa enemmän ideoita, kuin noissa kahdessa edellisessä yhteensä ja olen toteuttanut postauksen mielestäni paremmalla tyylillä, kuin edelliset. Näitä ideoita riittää ja sarjaan onkin tulossa jatkoa syksyllä! Toivottavasti tästä löytyy sulle uusia ideoita kokeiltavaksi!

Olen käyttänyt näiden otsikkoideoiden toteuttamiseen molempia violetin sävyisiä Mildliner -tusseja sekä harmaata Tombow dual tip -kynää sävyssä N75. Mustina kyninä olen käyttänyt eri paksuisia Pigma Micron -kyniä.

otsikko ideoita bullet journal

bujo ideoita

Lähdetään liikkeelle sivun ylälaidasta! Ensimmäisessä otsikkoideassa kirjoitin ensin Mildlinerilla sanan otsikko. Kirjoitin kaunolla, mutta erilaisia variaatioita tästä esimerkistä saa kirjoittamalla tekstauskirjaimin, isoin kirjaimin tai muilla eri kirjoitustyyleillä. Sitten "ympyröin" kirjoittamani sanan ensin yhdellä viivalla ja sitten "ympyröin" vielä toisen viivan sen ympäri. Lopuksi teen pieniä raitoja näiden kahden viivan välille. Toinen variaatio tästä on alempana oleva esimerkki, jossa olen tehnyt ensimmäisen viivan samoin, mutta toisen viivan ja raidat vain tekstin alle ikään kuin varjona.

Seuraava esimerkki on yksi mun uusista suosikeista! Tein ensin laatkon mustalla kynällä ja sitten piirsin sen alapuolelle ja oikealle puolelle ikään kuin alla olevan laatikon. Eri variaatioita saa piirtämällä alla olevan laatikon tai "varjon" esimerkiksi alle ja vasemmalle tai yläpuolelle ja vasemmalle tai oikealle. Väritin ensin taustalla olevan laatikon värillisellä kynällä, mutta alapuolella olevassa pienemmässä esimerkissä mustalla. Laatikkoon voi kirjoittaa otsikon isoin kirjaimin, niinkuin minä näissä esimerkeissä tai vaihtaa "fonttia" erilaisten tyylien luomiseksi.

Seuraavaksi sivun vasemmassa laidassa on teipatun näköinen versio samoista varjolaatikoista. Näissä olen ensin jättänyt varjon värittämättä, seuraavaksi väritin varjon ja kolmannessa versiossa "teipinpalan". Tykkään näissä laatikoissa käsintehdystä fiiliksestä ja teen viivat ilman viivotinta: en edes yritä saada niistä suoria. Erilaisen lookin saisi aikaan taas käyttämällä viivotinta.

To do lista -esimerkissä kirjoitin ihan tavallisia isoja kirjaimia ensin Tombowlla ja sitten ohuimmalla mustalla kynällä piirsin pieniä, supersimppeleitä kukkia ja irtonaisia lehtiä aina muutaman joka kirjaimeen vähän vaihteleviin kohtiin.

Ja sivun yksinkertaisimmat ideat ovat varmasti nämä tapaträkkeri -esimerkit. Kirjoitin vain ensimmäisessä esimerkissä kaunolla ja toisessa isoin kirjaimin otsikon ja sitten piirsin 3 viivaa tekstin kummallekin puolelle. Niin simppeli, mutta tykkään tästä efektistä!

bujo fontti ideoita

bujo blogi

Jos haluan jakaa sivun osiin, tämä otsikkoidea toimii hyvin sivun välissä. Se toimii myös kivana efektinä sivun yläreunassa. Tässä ensin kirjoitan kaunolla otsikon ja sitten vedän sen kummastakin päästä viivat sivun reunaan. Tämän alapuolella oikeassa laidassa on lista-esimerkki, jossa sivuilla olevien viivojen lisäksi niistä on piirretty laatikko, jonka yläreunassa otsikko on kiinni. Tästä koko sivun levyisestä otsikko-versiosta voi myös tehdä koko sivun kokoisen tai vaikka puolen sivun kokoisen laatikon!

Samalla rivillä vasemmassa laidassa on viivottimella tehty laatikko, jonka keskelle kirjoitin sanan kesä. Siitä vedin sitten hieman kaarella olevat viivat laatikon kumpaankin laitaan. Tämän laatikon voisi myös värittää hieman erilaisen efektin aikaansaamiseksi!

Keskellä tuota riviä on valotaulua muistuttava otsikkoidea. Piirsin ensin laatikon ja sitten jaoin sen kolmeen osaan piirtämällä kaksi viivaa osien väliin. Tein laatikosta kolmiulotteisen ja väritin sen sivut mustaksi, koska usein näissä valotauluissa sivut on mustia. Sitten kirjoitin otsikon jokaiselle "taulun" riville.

Seuraavassa esimerkissä piirsin taas ensin laatikon ja kirjoitin otsikon sen sisään. Otsikon voisi tässäkin kirjoittaa kaunolla tai muuten eri tavalla erilaisen tyylin aikaansaamiseksi. Sitten piirsin laatikon ympärille ja osin sen taakse helppoja kukkia. Kukat tai laatikot voisi tässäkin esimerkissä värittää! Taustalle voi piirtää myös vaikka sydämiä, ympyröitä, rantapalloja, sateenvarjoja tai mitä tahansa muuta keksitkään!

Lisää laatikoita! Seuraavaksi piirsin ensin yhden laatikon ja kirjoitin otsikon sen sisään. Sitten piirsin isomman laatikon sen ympärille, jättäen reilusti tilaa laatikoiden reunojen väliin. Alempaan laatikkoon piirtelin "ruusuja" joista osan väritin ja osan jätin valkoiseksi. Taustalle voi taas piirtää vaikka hedelmiä, raitoja, palloja tai mitä vain keksit!

Tiistai -esimerkin kirjoitin ensin Mildlinerilla, tehden paksuja kirjaimia. Sitten rajasin jokaisen kirjaimen mustalla kynällä. Tykkään lookista, jossa rajaus ei ole niin tarkka, vaan se on osittain eri kohdassa ja ehkä jopa hieman eri muotoinen kuin värillinen kirjain. Näyttää mukavan rennolta ja huolimattomalta niin!

Viimeinen esimerkki on olevinaan ikään kuin sellainen välilehti, jossa on pieni "läpyskä" otsikolle. Mun versio tästä ei ole ihan paras mahdollinen, vaan "läpyskän" kulmat voisivat olla pyöreämmät ja se näyttäisi enemmän siltä, mitä tässä haettiin takaa. Tämä on kuitenkin helppo ja nopea toteuttaa!

Mikä näistä oli sun lemppari-idea? Käytätkö jotain näistä tyyleistä jo tai löytyikö jotain uutta kokeiltavaa?

2 kommenttia:

  1. Tuo kukilla koristeltu "to do -lista" miellyttää erityisesti mun silmää. :) ja tuota "listaa" käytän itekki paljon. Kiitos uusista ideoista!

    VastaaPoista