lauantai 11. elokuuta 2018

LOMAFIILIKSIÄ

Kesäloma alkaa olla loppu, huomenna on nimittäin edessä ihan viimeinen lomapäivä. Mä oon lomalla ehtinyt nähdä vaikka mitä, sillä ison osan lomasta olin asuntoautolla liikenteessä eri puolilla Suomea mun vanhempien kanssa. Käytiin mm. Kuopiossa Puijon tornissa (alla oleva kuva) ja Hangossa meren rannalla (postauksen viimeinen kuva).

Mun loma oli just sitä mitä olin toivonutkin, yhdessä oloa mulle tärkeiden ihmisten kanssa ja pientä reissailua. Ekan loma viikon olin kotona ja kaikki päivät käytin sometöiden, blogihommien, kotitöiden ja koulujuttujen hoitamiseen. Totesin sitten, että pakko lähteä johonkin, koska ei tämä muuten mikään loma ole lainkaan. Pääsin pois kotoa ja sen jälkeen alkoikin olla rennompi & lomampi fiilis!

kesäloma

Asuntoautoilun lisäksi lomalla oon...

...käynyt uimassa useamman kerran kuin viimeiseen 5 vuoteen yhteensä. Näillä helteillä ei oo mikään ihme, että uiminen alkaa houkuttaa. Välillä käytiin useamman kerran päivässä uimassa, milloin meressä ja milloin järvessä.

...käynyt Suomen itäisimmässä pisteessä, joka löytyy Ilomantsista. Se on samalla myös manner-EUn itäisin piste. Matkalla sinne nähtiin yöllä monta sataa pientä sammakkoa autotiellä ja perillä mentiin heti nukkumaan. Aamulla meitä odotti kauniit maisemat!

...jatkuvasti tarkistellut jalkojani punkeilta. Mä pelkään ihan hirveesti aina kesäisin, että luonnossa kulkiessa punkki tarttuu muhun kiinni. Tarkistelen aina mun jalkoja ja yleensä kädet ja korvan taustat ja muutkin, just in case. Kesälomareissulla vielä kummitädin koirasta löydettiin punkki, minkä jälkeen tarkistelin itseäni vain kahta kauheammin. Onneksi en oo yhtään punkkia itsessäni löytänyt. Onko joku muukin yhtä neuroottinen tästä asiasta?

...ollut ukkosmyrskyn keskellä. Ensin vain luettiin iltalehdestä, että missä on milloinkin ollut maastopaloja ja missä taas ukkostaa ja tulvii. Asuntoautolla matkatessa kuitenkin satuttiin juuri olemaan Lahden keskustassa, kun siellä alkoi tulviakin aiheuttanut rankkasade ja ukkosmyräkkä. Oli kyllä melkoisen näköistä, kun kadut vaan täyttyi vedestä.


...nähnyt ensimmäistä kertaa ikinä sellaisen aukeavan sillan. Käytiin katsomassa Vääksyn kanavaa isän toiveesta ja sen läpi sattui tulemaan isompi laiva, jolloin kanavan yli kulkeva silta avattiin, että se mahtuu siitä. En edes tiennyt, että Suomessakin on sellaisia siltoja!

loma

...syönyt monta mehujäätä! Tein niitä jopa itse!

... löytänyt uutta ihanaa musiikkia kuunneltavaksi. Mun ihan lemppari on #vainsuomihitit -soittolista Spotifyssa, koska sinne aina aika ajoin päivittyy uutta hyvää musiikkia kuunneltavaksi!

...pelannut paljon lautapelejä. Asuntoautossakin meillä oli mukana MonopolyAlias ja Trivial Pursuit. Ihan parasta, kun pitkästä aikaa on ollut pelikavereita ja ollaan pelattu paljon!

...innostunut taas vesiväreistä. Oon loman aikana maalaillut vesiväreillä useammankin kerran ja yksi vesiväreihin & bujoiluun liittyvä postauskin on tulossa myöhemmin!

...bujoillut ihan superpaljon! Oli ihanaa, kun oli kunnolla aikaa panostaa elokuun kuukausittaisiin sivuihin. Oon myös valmistellut muutamia bujoaiheisia postauksia tälle syksylle, joiden toteuttamista varten oon ensin tehnyt sivuja bujoon. Lisäksi mun nykyinen vihko loppuu elokuun jälkeen, joten on ollut aika valmistella uutta vihkoa ja syyskuutakin jo!

suomi matkailu

...ihme kyllä jopa ruskettunut vähän! Mä en siis oikeasti rusketu millään, yleensä vain palan. Moneen vuoteen en ole edes yrittänyt ottaa aurinkoa, enkä oo tehnyt niin tänä kesänäkään. Jotenkin kuitenkin vähän jalkaterissä ja käsivarsissa on tummempaa väriä. Lisäksi mulla on ilmestynyt pisamia joka puolelle kasvoja, käsivarsiin ja jopa mun polviin. Rakastan kyllä mun pisamia, joten ei haittaa yhtään, että niitä on nyt extrapaljon!

...käynyt Power Parkissa. Vietettiin siellä hauska kesäpäivä poikaystävän ja hänen siskon ja serkkujen kanssa!

...vienyt isän ja äidin syömään. Mun äidillä on elokuussa synttärit, joten niiden kunniaksi vein vanhemmat syömään mun lemppariravintolaan & tarjosin molemmille aterian.

...viettänyt aikaa poikaystävän kanssa. Meillä sattui lomat olemaan suurin piirtein samaan aikaan ja vaikka hän lähtikin poikien reissulle Espanjaan ja Portugaliin, ollaan ehditty onneksi myös viettämään aikaa yhdessä. Ihanaa olla toisen kanssa ilman huolta huomisesta tai siitä että aamulla pitää mennä töihin.

...käynyt mökillä. Näillä helteillä siellä ei oikein voinut olla pidempään, koska ruoka ei säily missään. Meillä ei siellä ole sähköjä eikä ainakaan toistaiseksi kaasujääkaappiakaan, eikä kellari oikein pysy kylmänä tällaisena kesänä. Käytiin kuitenkin siellä kukkia kastelemassa ja uimassa mun pikkuveljen ja mummun kanssa.

Mitä sä oot tehnyt sun lomalla? Vai vieläkö sulla on loma edessä vai onko sellaista kenties lainkaan?

2 kommenttia:

 1. Mulla meni loma aika pitkälti siihen, että latasin akkuja uutta lukuvuotta varten. Näin kavereita muutamaan otteeseen, luin, piirsin ja kirjotin - tein asioita, joista tuun onnelliseks. Koulussa oleminen on mulle henkisesti aika rankkaa, jooten kesälomalla oli ladattava akut täyteen!

  omienajatustensavanki.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, kuulostaa just ihanalta akkujen lataamiselta! Toivottavasti energiaa riittää pitkään :)

   Poista