keskiviikko 15. elokuuta 2018

17 UUTTA KOKOELMAA ITSETUTKISKELUUN BULLET JOURNALISSA

Kesäkuun alussa jaoin 17 kokoelmaa itsetutkiskeluun bullet journalissa ja tänään olisi luvassa toiset 17 ideaa näille listoille ja kokoelmille! Ajatuksena tässä on siis se, että joskus on hyvä pysähtyä vähän pohtimaan omaa elämää ja itseään. Nämä listat on hyvä pohja lähteä pohdiskelemaan!

Lisävinkkinä näihin listaideoihin vielä se, että melkein mistä tahansa näistä voi muuttaa päivittäisen listauksen. Valitset otsikon ja kirjoitat esimerkiksi kuukauden ajan yhden asian joka päivä ylös kyseisen otsikon alle. Toinen keino, jolla voit saada näiden listojen rakentamisesta hauskempaa on se, että haastat itsesi keksimään jonkun tietyn vähimmäismäärän asioita listallesi!

bullet journal ideoita

1 | Asioita, jotka ovat minulle tärkeitä. Kirjoita listaus asioita, jotka on sulle erityisen tärkeitä. Ne voivat olla yksittäisiä esineitä tai esimerkiksi tunteita, tunnelmia tai tilanteita sun elämässä.

2 | Elämäni kohokohdat. Katso taaksepäin sun tähänastista elämää ja listaa ne kohokohdat, jotka koet kaikkein tärkeimmiksi itsellesi. Mitä isoja, positiivisia muutoksia muistat tapahtuneesi elämässäsi? Mitkä asiat on vaikuttaneet sun nykyiseen elämäntilanteeseen tai siihen, kuka olet juuri tänään?

3 | Asioita, joissa onnistuin. Tähän listaan sun tarvitsee valita ajankohta: voit listata asioita, joissa onnistuit tänään, tällä viikolla, tässä kuussa tai vaikkapa tänä vuonna.

4 | Stop doing -lista. Perinteisen to do listan käänteinen versio! Onko sulla jotain huonoja tapoja, joista haluaisit eroon tai juttuja, joiden tekeminen sun pitäisi lopettaa? Tuhlaatko liikaa aikaa somen selailuun tai jätätkö usein pyykit viikkaamatta? Kirjoita just näistä jutuista lista!

5 | Adjektiiveja, joilla kuvailisin itseäni. Tähän listaan voit myös päättää jonkin määrän: esimerkiksi 5 adjektiivia, jotka parhaiten kuviailevat sinua. Kirjoita ylös ensimmäisenä mieleen tulevat adjektiivit!

6 | Kehuja, joita olen saanut. Tätä listaa voisi olla hauska kerätä pidemmälläkin aikavälillä, mutta voit myös muistella taaksepäin ja kirjoittaa listauksen kehuista, joita muistat. Saatko usein kehuja esimerkiksi tietty asu päällä vai kehutaanko kaunista hymyäsi paljon? Entä mistä töistä ja projekteista olet saanut kehuja? Mitä taitoasi usein ihaillaan? Kirjoita lista!

bullet journal sivuideoita

7 | Asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi. Tätä listaa kirjoittaessa alkaa väkisinkin hymyilyttämään! Mieti ja kirjoita ylös kaikki ne asiat, joista tulet onnelliseksi, olipa ne sitten esineitä, sanoja, hetkiä, paikkoja tai mitä vain!

8 | Huonot tapani tai paheeni. Mitkä on sun huonoja tapoja, joista et vain pääse eroon, vaikka haluaisit? Kirjoita ne kaikki ylös!

9 | Hyvät tapani. Edellisen vastakohta! Onko sulla tapoja, jotka on susta hirmu hyviä? Tai sellaisia tapoja, jotka oot vasta hiljattain muuttanut jostain huonosta vähän paremmaksi? Ootko opetellut esimerkiksi juomaan aamulla lasin vettä ennen aamukahviasi? Kirjoita näistäkin lista!

10 | Asioita, joita rakastan puolisossani. Keskitä hetkeksi ajatuksesi toiseen: onko kumppanillasi tiettyjä tapoja, lausahduksia tai piirteitä, joita arvostat erityisen paljon? Kirjoita niistä kaikista lista. Voit joko pitää sen itselläsi tai jopa näyttää sen hänelle!

11 | Asioita, joita haluan kokeilla. Olipa kyse uusista juomista tai ruokalajeista, joita haluat kokeilla tai esimerkiksi uusista paikoista, joissa haluat käydä, kirjoita näistä pitkä lista!

12 | Asioita, joita tekisin, jos en tarvitsisi rahaa. Miten kuluttaisit päiväsi, jos opiskelusta ja töistä ei tarvitsisi välittää?

bujo blogi

13 | Lista onnellisen kuuloisista sanoista. Mun versio tästä näkyykin tämän postauksen kuvissa! Ajatuksena siis on, että tiettyihin sanoihin liittyy jokin tietty fiilis. Mulle esimerkiksi sanat aamu, äiti ja mökki kuulostaa tosi ihanilta, onnellisilta, sellasilta hyvän mielen sanoilta. Tässä listassa onkin siis juuri noita hyvän mielen aikaan saavia sanoja!

14 | Lista sanoista, joita inhoat. Siinä missä jotkin sanat kuulostavat ihanilta, meillä kaikilla on taatusti sanoja, joista me ei niin välitetä. Näistäkin voisi olla hauska kasata listaus!

15 | Asioita, joilla saan itseni iloiseksi. Tämä lista on hyvä niitä hetkiä varten, kun jokin harmittaa. Kirjoita siis ylös mahdollisimman monta asiaa, joilla tai joita tekemällä saat piristettyä itsesi!

16 | Asioita, joita haluaisin oppia. Oletko kenties haaveillut uuden urheilulajin opettelusta tai jonkin kielen opiskelusta? Kirjoita lista asioista, joita haluaisit oppia!

17 | Asioita, joilla pidän huolen itsestäni. Miten huollat omaa kehoasi ja mieltäsi? Miten rentoudut tai miten hoidat esimerkiksi ihoasi tai hiuksiasi? Kirjoita lista kaikista jutuista, joilla tykkäät pitää huolta itsestäsi!

4 kommenttia:

  1. Aivan ihana postaus! Mulla on kans bullet journal ja tykkään kattella muiden postauksia bujoilusta, koska ne on niin inspiroivia. Ihania nuo sinun ideat täytyypä kokeilla niitä!

    https://adalmiinanhelmi.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Hei tosi hyviä vinkkejä, kiitti näistä!

    VastaaPoista