tiistai 28. elokuuta 2018

10 ERILAISTA TRÄKKERIÄ BUJOON - OSA 1

Bujoiluun liitetään todella vahvasti erilaiset träkkerit ja niitä onkin lukematon määrä. Halusin jakaa teille ideoita muutamiin, mutta niitä ideoita kertyi heti niin paljon, että päätin jakaa niitä kahdessa eri postauksessa. Tässä siis ensimmäiset 10 ideaa träkkerille!

Olen kirjoittanut listaan useimpien träkkereiden nimet sekä suomeksi että englanniksi, koska bujoiluun liittyvä termistö on kuitenkin suurimmaksi osaksi englantia tai siitä suomeen väännettyä. Tracker -sanasta tuleva träkkeri -sana on hyvä esimerkki siitä!

träkkereitä bujoon

1 | Habit tracker eli tapaträkkeri. Näistä olen kirjoittanut jo aiemmin postauksissa Habit tracker - mikä se on? sekä 20+ asiaa seurattavaksi habit trackeriin. Tapaträkkeri kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan seuranta sun päivittäisille tavoille ja sille, kuinka ahkera olet erilaisia tapojasi ylläpitämään.

2 | Mood tracker eli mielialaträkkeri. Mun tyyli toteuttaa tätä on piirtää kuukauden päiviä vastaava määrä erilaisia muotoja ja värittää niitä sitten eri mielialoja vastaavin värein. Mielialaa voi seurata myös esimerkiksi hymynaamoilla, sanallisesti tai vaikkapa piirtämällä eri pituisia viivoja träkkeriin. Toteuta oma versiosi!

3 | Expense tracker eli menoträkkeri. Tähän kirjoitetaan kaikki kuukauden menot laskuista ja vuokrasta ruokaostoksiin ja vaatteiden shoppailuun. Näin pysyt kärryillä siitä, kuinka paljon rahaa sulla menee erilaisiin asioihin kuukauden aikana.

4 | Sleep tracker eli uniträkkeri. Tällaiseen träkkeriin voit joko ihan vain kirjoittaa nukkumiesi tuntien määrän tai kirjoittaa milloin nukahdit ja milloin heräsit. Voit myös esimerkiksi tehdä vastaavan version kuin mulla postauksen kuvissa, jossa kirjoitan jokaisen päivän kohdalle kellonajat tasatunnein ja yliviivaan nukkumani ajat.

5 | Kipu- tai oireträkkeri. Jos sinulla on jokin krooninen sairaus, kuten astma tai kärsit vaikkapa migreenistä tai toivut esimerkiksi leikkauksesta, jonkinlainen seuranta kivulle tai oireille ja esimerkiksi lääkkeiden käytölle voi olla sinulle hyödyksi.

bujo ideoita

6 | Milloin viimeksi? -träkkeri. Tässä träkkerissä seuraat päivämääriä, jolloin viimeksi teit jonkin sellaisen asian, joka olisi hyvä aina silloin tällöin tehdä. Milloin viimeksi esimerkiksi kastelit eteisen mehikasvin, milloin viimeksi pesit tyynyt ja peitot, milloin viimeksi tyhjensit pesukoneen nukkasihdin tai milloin viimeksi kävit tarkastuksessa suuhygienistillä?

7 | Siivousträkkeri. Tällaisen träkkerin avulla voit seurata esimerkiksi viikottaisia, kahden viikon välein tehtäviä tai kuukausittaisia siivoustehtäviä!

8 | Self care tracker eli träkkeri itsestä huolehtimiseen. Tämän träkkerin avulla voit varmistaa, että et unohda aina silloin tällöin hemmotella itseäsi! Voit seurata esimerkiksi kynsien huolenpitoa, ihonhoitoa, kasvonaamioiden käyttöä, meikittömiä päiviä tai mitä vain, joka sinulle merkitsee itsestä huolehtimista.

9 | Konmari tai decluttering tracker eli järjestelyträkkeri. Jos haluat järjestellä kotia, heittää turhia tavaroita pois ja käydä kaappeja läpi, voit tehdä tällekin seurannan bujoon. Voit myös toistaa seurannan esimerkiksi kerran vuodessa, koska tavaraa tuntuu aina vain kerääntyvän, vaikka kaappeja kuinka käy läpi!

10 | Hydration tracker eli veden juonti -träkkeri. Veden juonti on meille kaikille tärkeää, mutta joskus se unohtuu. Träkkeri voi auttaa muistamisessa! Voit kirjoittaa joka päivä määrän, jonka joit vettä tai esimerkiksi merkata, joitko tavoitteesi verran vai et.

Onko sun bujossa jotain näistä träkkereistä? Vai löysitkö jotain uutta kokeiltavaa?

2 kommenttia:

  1. Alotin ihan ekan bujoni vasta viikko sitten, niin tästä sain kyllä hyviä vinkkejä :) ainakin nyt löytyy sleep tracker ja pieni habit tracker.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että löysit hyviä ideoita :) Pienestä kannattaakin aloittaa, ettei homma tunnu liian työläältä :) Testailet muita sitten sitä mukaa, kun siltä tuntuu!

      Poista