perjantai 3. elokuuta 2018

MUN SUOSIKKIKYNÄT BUJOILUUN

Bujoilun voi aloittaa millä tahansa kynällä ja minimalistisen bujon kanssa ei tarvitsekaan muuta, kuin yhden hyvän, mustan kynän. Mun tyyli bujoilla ei kuitenkaan ole ihan niin minimalistinen, joten multa löytyy muutamien mustien suosikkikynien lisäksi suosikkivärikyniä! Tänään kerron teille mitkä nuo suosikkikynät on!

parhaat kynät bujoiluun

Lähdetään liikkeelle niistä parhaista mustista kynistä! Nämä mä osaan jopa laittaa järjestykseen, mutta värilliset kynät näiden jälkeen on satunnaisessa järjestyksessä.

1 | Stabilo point 88. Tämä on hyvä, peruskynä. Juuri sellainen musta kynä, jonka jokainen tarvitsee! Oon rakastanut näitä Stabilon kyniä jo vuosia ennen bujoilun aloittamista, joten ne on olleet mulla käytössä myös bujoillessa ihan alusta asti. Käytän tätä lähes päivittäin ja aina esimerkiksi viikkoaukeamaa tehdessä. Lisäksi pidän tässä kynässä erityisesti siitä, että moneen muuhun mustaan kynään verrattuna tämä kestää hyvin kumittamista. Eli jos siis luonnostelen ensin sivun lyijykynällä ja piirrän sitten päälle tällä, tämä ei sotkeennu tai haalene kumittaessa!

2 | Pigma Micron 005. Tämä kynä on todella, todella ohut ja tällä saa niin kaunista, pientä jälkeä paperille! Rakastan kirjoittaa tällä, koska jotenkin erityisesti kaunokirjoitus näyttää todella kauniilta niin ohuena ja sirona. Tämä on myös ihan superkäytännöllinen esimerkiksi minikalenterien tekemiseen, missä jokaiseen ruutuun tulee numero tai kaksi ja paksummalla kynällä se menee helposti sekavaksi.

3 | Pigma Micron 01. Ihan pikkuisen paksumpi, kuin tuo 005, mutta edelleen hyvin ohut kynä, jolla saa kaunista ja siroa jälkeä. Käytän tätä usein samanlaisissa tilanteissa, kuin tuota ohuempaakaan.

4 | Pigma Micron 08. Sitten hypätään reilusti paksumpaan kärkeen! Tällä kynällä tykkään tehdä erilaisia väliotsikoita ja esimerkiksi allekkain olevia päivämääriä. Esimerkiksi uniträkkerissäni käytän tätä kynää ja kirjoitan sivun vasempaan reunaan numerot 1-30 (tai 1-31 tai 1-28 tai 1-29 sen mukaan, montako päivää kuukaudessa on) ja sitten niiden viereen päivämääriä vastaavan viikonpäivän alkukirjaimen. Sitten jommalla kummalla aiemmin mainitsemistani ohuista tusseista kirjoitan jokaisen päivän kohdalle poikittain numerot 20-24 ja siitä suoraan jatkaen seuraavaa 01-19 kellonajoiksi. Nukuttuani sitten aina vedän jollakin alla olevista värillisistä tusseista numerot yli sen mukaan, moneltako menin nukkumaan ja moneltako nousin.

5 | Tombow Fudenosuke brush pens. Nämä ovat mun uusin kynähankinta, enkä osannut vielä päättää, kumman kynän mainitsen suosikikseni, joten tässä on nyt molemmat. Kyseessä on siis pienet, sivellinkärkiset kynät kahdessa eri kärjen kovuudessa: toinen on kova ja toinen pehmeä. Näiden kärki on huomattavasti pienempi, kuin Tombown dual tip -sivellin kynien, joten näillä saa pienempää ja sirompaa jälkeä. Näillä on mun mielestä myös helpompi kirjoittaa, kun tuolla isommalla sivellinkynällä.

paras bullet journal kynä

bujoilu välineet

Näissä kuvissa näkyykin mun suosikit värillisistä finelinereista. Nämä ovat siis ohutkärkisiä, värillisiä tusseja. Kuten mustanakin, tykkään kovasti noista Stabilon point 88 -kynistä bujoiluun ja muihinkin juttuihin - kirjoitan niillä esimerkiksi aina muistiinpanoja koulussa.

Stabilojen lisäksi tykkään kovasti Staedtlerin triplus -sarjan kynistä, näissä on aivan ihania värejä. Oon myös hirmu iloinen siitä, että näistä kahdesta löytyy paljon erilaisia värejä, eli kun mulla on isot paketit kumpiakin, ei ole montaa tismalleen samaa väriä. Näissä kynissä ainut ongelma on se, että ainakin mun käytössä Staedtlereissa painuu kärki sisään huomattavasti nopeammin kuin Stabiloissa.

bullet journal supplies

crayola supertips

Tusseista puhuttaessa mun ehdottomat suosikit on tässä! Yksi ensimmäisistä bujoiluvälineistä, joita koskaan hankin, oli Zebra Mildliner -tussit. Niissä on kaksi kärkeä: toinen on tavallinen, ohuehko tussi ja toinen paksumpi, yliviivaustussin kaltainen vino kärki. Ne ovat olleet ehdottomasti yksi parhaimmista sijoituksista: paketit on tosi edullisia ja vaikka käytän näitä joka päivä, ne on kestäneet todella pitkään. Ainoastaan yksi tussi on kuivunut kokonaan ja pari muuta suosikkia näyttää pieniä kuivumisen merkkejä yli vuoden käytön jälkeen. Uudet on tilattu, koska nämä ovat niin mahtavat!

Tuoreempi hankinta on tänä keväänä ostamani Crayola Supertips -tussit. Tilasin heti kerralla ison paketin, koska tiesin, että tuun tykkäämään näistä. En oo katunut hetkeäkään, aivan ihania tusseja! Näissä on yksi, vähän paksumpi kärki, joka kuitenkin kapenee niin, että tällä on helppo tehdä sekä ohutta että paksua jälkeä. Multa löytyy näitä 100 eri väriä ja kaikki värit on aivan ihania!

tombow brush pen

Ja mitä taas sivellinkärkisiin kyniin tulee, mun suosikki on myös monen muun suosikki: Tombown dual tip -tussit. Näissä siis värillisen, ison korkin takana on iso sivellinkärki ja kynän toisessa päässä ohuempi, tavallinen tussikärki. Nämä ovat huomattavasti Mildlinereita ja Supertipsejä kalliimpia, joten multa löytyy vain muutama väri näiden kuvassa näkyvien lisäksi. Näitä kuitenkin on olemassa lähes 100 erilaista väriä ja ainakin internetin perusteella ne on kaikki todella ihania. Ostin hiljattain Vihkokaupasta nuo kuvassa näkyvät vihreän ja korallin ja haaveissa onkin tuota samankaltaista, maanläheistä värimaailmaa näissä lisää!

Mitkä on sun suosikkikyniä bujoiluun? Onko sun suosikit osittain tai kokonaan samoja, kuin mun? Mikä on susta se kaikkein paras musta tussi bujoiluun?

4 kommenttia:

 1. Mä iteki käytän noita pigman tusseja bujon kanssa. Niitä on oikeastaan tullu käytettyy vuosia ihan koulussa ja piirtämisessä. Ne on vaan tosi hyvät. Itelläni ei oo noin montaa tussia käytössä. Käytän vaan noiden lisäks stabilon yliviivaustusseja. Pastellin sävyisiä ja normaaleja. Tosin pasttellit on vieny voiton

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä hyvät, perus mustat kynät! Ja joo, mulle on kerääntynyt melkoinen kokoelma kyniä, en jotenkin voi vastustaa uusien ostamista ja testaamista :D Ja noi Stabilon pastelliset yliviivaustussit on kyllä myös ihania ♥

   Poista
 2. Jee, ihana bujo postaus! Itellä bujon vihko on sen verran ohutsivuinen, että stabilot tulee läpi. Ite käytän uni lacknock Fine mustaa mustekynää, vähän kevyempi versio ja kaverina ihan perusvärikyniä. Kiitos vinkeistä, pitää kokeillakin noita pigman kyniä!

  https://kadonneenjaljilla-sonja.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vihko ja paperi toki vaikuttaa siihen, mitkä kynät toimii parhaiten :) Tuollaisesta lacknock -kynästä en ole kuullutkaan, täytyy se ehkä itse ottaa seuraavaksi testiin!

   Poista