maanantai 18. tammikuuta 2016

VINKKEJÄ VANHOJEN TANSSEIHIN

Käsittämätöntä ajatella, että noista meidän tansseista on jo melkein vuosi! Päätin vähän palautella tansseja mieleen ja jakaa muutaman vinkin teidän kanssa, jotta muut onnistuis paremmin kuin mä. Voin ihan reilusti sanoa, että ei omalta kohdalta ihan putkeen mennyt, mutta oli se silti niin ihanaa!

Postasin tansseista ja jatkojuhlista viime keväänä täällä!


vinkkejä vanhojen tansseihin

1 | Mieti, mitä oikeasti tarvitset tansseja varten! Vanhojen tanssit on melkoinen lasku loppujen lopuks, jos ostaa uuden mekon, kengät, laukun, käy laittamassa ripset ja kynnet ja rusketuksen sekä tietysti meikin ja kampauksen. Ja sitä ennen koekampaukset ja koemeikit ja sitten vielä erikseen mekko jatkobileisiin ja niin kengät sinne kanssa... Mä mm. jätin koekampauksen ottamatta (mikä saattoi olla huono asia), lainasin mekon ja kengät serkulta ja laukkuakaan mulla ei ollut lainkaan! Ja hyvin pärjäsin!

2 | Varaa aika koekampaukseen ja -meikkiin tai testaa ne kotona etukäteen, jos teet ne itse. Sama pätee suihkurusketuksia ja solariumeja sekä ripsipidennyksiä ja rakenne- tai geelikynsiä ekaa kertaa tansseja varten ottaville. Mua harmittaa, että en käynyt koekampauksessa ja kehiteltiin kampausta vähän sitä mukaa, kun sitä tehtiin kampaajalla tanssipäivänä. Olihan ne ihan kivat, mutta ei sellaiset, kuin olin päässäni ne ajatellut. Ripsipidennyksiä testailin jo reilusti ennen tansseja, ettei niistä tullut mitään allergista reaktiota.

vanhojen tanssit

3 | Jos värjäät hiuksesi, otat ripsipidennykset tai volyymiripset tai jonkinlaisen rusketuksen, älä tee sitä päivää ennen tansseja. Helposti voisi ajatella, että jos käy ottamassa ripset juuri edellisenä päivänä, niin ne on parhaimmillaan tansseissa. Jos kuitenkin ne aiheuttavat jonkinlaisen reaktion, se ehtisi laskea päivässä tai parissa ja ripset näyttävät edelleen hyviltä tansseissa. Myöskään hiusväriä ei kannata laittaa edellisenä päivänä, koska se saattaa sotkea ja värjätä niskan tai otsaa.

4 | Hanki kaikki ajoissa ja valmistele tanssipäiväsi ajoissa. Jos sulla ei oo vieläkään mekkoa, voi tulla kiire. Meidän tanssiporukasta taisi olla yksi, joka sai mekkonsa vasta viikkoa ennen tansseja (tai sitten muistan ihan väärin) ja jännitettiin jonkun aikaa, että tuleeko se mekko ajoissa vai ei! Kannattaa myös varmistaa paria päivää etukäteen, että on kaikki oleellinen: korut, laukku, pinnit jne., jos tarvitset kampaukseen jotain, kengät, sukkahousut, mekon kanssa sopivat rintaliivit... Et halua etsiä niitä paniikissa aamulla, kun pitäisi jo lähteä!

wanhat tanssit

5 | Harjoittele. Jos oot niinkuin mä ja tanssiminen ei oo sun vahvuus, niin kannattaa ihan oikeasti harjoitella. Mua ei yhtään haitannut jäädä varsinaisten harjoitusten jälkeen vielä pienemmällä porukalla treenaamaan ja hypäreilläkin reenattiin jotain oman tanssin juttuja (se oli mulle kyllä kaikkein vaikein, koska en osaa sheikata, haha!). Mitä enemmän harjoittelet, niin sitä helpompi olo sulla on tanssiessa varsinaisia tansseja. Stressaa varmasti paljon vähemmän. Ja kannattaa harjoitella myös moneen kertaan niillä kengillä, joilla aiot tanssia tanssipäivänä ja muutamaan kertaan mekon kanssa. Erityisesti, jos mekko on vähän leveämpi tai helma pitkähkö, niin tekee miehellekin ihan hyvää totutella siihen, missä se mekko menee niin ette kumpikaan astu sen päälle (ainakaan montaa kertaa...)

6 | Nauti! Se on ohi ennen kuin huomaatkaan ja sit harmittaa. Nauti niistä harjoituksista, nauti onnistumisista ja nauti virheistä, nauti porukasta ja sun parin kanssa yhdessäolosta. Varsinkin silloin tanssipäivänä. Unohda turha stressi siitä, että muistatko askeleet ja nauti tanssimisesta. Omassa tanssissa viimeistään heittäydy! Musta ei taida olla koko tansseista kuin yksi sellainen kuva, jossa hymyilen, ja sekin on oman tanssin aikana otettu. Vasta siinä kohtaa uskalsi huokaista vähän helpotuksesta (jes, en kaatunut tai astunut parin varpaille), mutta ihan oikeasti - ei se niin kamalaa ole, jos joku askel meneekin väärin, pääasia on, että nautit!

lukion vanhat tanssit

Onko muilla tanssinsa jo tanssineilla lisää vinkkejä? Entä tanssiiko teistä moni nyt tänä keväänä?

6 kommenttia:

 1. Tää oli kyllä hyvä postaus ja monelle ajankohtanen! Meiän porukka on tanssinu ballerinoissa ja korkkareissa jo kurssin alusta asti/siitä asti kun hankkivat kengät ja ollaan muutenkin koitettu tehdä kaikki ajoissa. Mulla ongelmana enää mekon lyhennys ja rintsikat sen alle + lisäksi mietin, otanko yhden kerroksen pois tyllihameestani. Hullua, että tansseihin on kuukausi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuulostaa hyvältä! Toivottavasti saat noikin asiat vielä ajoissa kuntoon, niin ei tarvitse stressata yhtään enempää kuin se itse tanssiminen stressaa sitten lähempänä :) Ja joo, mulla on sama hullu tunne nyt penkkareiden ja abiristeilyn kohdalla! :D

   Kiitos paljon kommentistasi!

   Poista
 2. mä en tiiä uskallanko tanssia vanhoja koska en osaa tanssia oikeasti yhtään :d mutta sit mietin taas et menetänköhän paljon jos en tanssi :/ onneksi vuosi aikaa vielä miettiä, periaatteessa haluaisin ja tiiän et se saattaa olla virhe jos missaan ne mut sit ku tanssi ei ole oikeestikkaa mun vahvuus :D

  VastaaPoista
 3. Todellakin tanssit!! Mäkään en osannut enkä osaa vieläkään ja mokasinkin parissa askeleessa silloin tansseissa, mutta se ei mua lopulta haitannut. Tiesin että paljon enemmän haittaisi myöhemmin se, etten olisi tanssinut.

  Munkaan ei pitänyt alunperin tanssia, mutta oon nyt kyllä iloinen, että kaverit raahasivat mut harjoituksiin!

  Kiitos kommentistasi!

  VastaaPoista
 4. Mä muistan vielä täydellisesti (okei, myönnetään, en täydellisesti) isoveljen vanhojen tanssit, vaikka siitä on useempi vuosi... Mä vaan en ite uskaltanu mennä tanssii broidin kanssa, joten vikaan yhteistanssiin (tai mikä lieneekään se juttu, missä haetaan niiku kotiväkee tanssii), nii sen piti mennä ruotsinopen kaa :D Ite en kyllä oo viellä tanssinu, kun on peruskoulu vielä kesken...


  lumikettu.munblogi.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D no mut onneks veljesi sai kuitenkin jonkun kanssa tanssia ;) ja suosittelen kyllä tanssimaan, jos joskus peruskoulun jälkeen päädyt lukioon :)

   Kiitos kommentistasi!

   Poista