sunnuntai 24. tammikuuta 2016

10 USEFUL LINKS FOR MAKING YOUR BLOG LOOK GOOD

Moni bloggaaja tekee bloginsa ulkoasun itse ja opettelee koodeja ja testailee erilaisia ohjeita, vaikka valmiiden ulkoasujenkin ostaminen on yleistynyt. Mua kiinnostaa koodit ja musta on kiva tehdä blogille uutta ulkoasua, mutta joskus haluaa tehdä jonkun uuden jutun, mitä ei oo aiemmin osannut. Tein joku aika sitten tuohon blogin bannerin alle dropdown -navigointopalkin, eli kun hiiren vie joidenkin tekstien päälle, niin siitä aukeaa valikko, jossa on lisää linkkejä.

Sen tekeminen ei ollut mikään helppo juttu. Kokeilin kymmeniä eri koodeja ja ohjeita ja yritin vaikka mitä, ennen kuin onnistuin. Vaikeinta tuntui olevan toimivan ohjeen löytäminen, joten ajattelinkin nyt jakaa linkkejä ohjeisiin, joilla blogin ulkoasun muokkaaminen onnistuu helposti! Osa linkeistä on englannin kielisiä, mutta osan löysin suomeksikin!

useful links

1 | Harmaat pallot, katkoviivat ja muut häiritsevät jutut pois blogin alareunasta

2 | Navigointipalkki blogin yläreunaan

3 | Blogitekstin otsikon ja päivämääräotsikon keskitys

4 | Kuvien harmaat reunat pois

5 | Instagram widget blogiin

6 | Favicon: Mikä se on ja miten sen voi tehdä sekä laittaa blogiin?

7 | Navbar with a dropdown menu

8 | How to install a pin it -button

9 | How to customize older, newer and home -buttons

10 | How to make a custom header with lickable links

8 kommenttia:

 1. Nää sun blogin pitämiseen liittyvät postaukset on kyllä super kivoja! Vaikka oon blogannu jo kuutisen vuotta löytyy näistä aina jotain uutta kivaa. Lisäks jotenki hienoo et oot keksiny tälläsen "sarjan", sillä en oo ainakaan nähny kauheesti kellään muulla samantapaista :-) Pitäsköhän itekki alkaa koodailemaan tuota dropdown menua... Näyttää niin kivalta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi, mahtava kuulla!! Mulla on tarkoituksena näitä postauksia tehdessä saada aina jotain sisältöä ihan uusille bloggaajille ja jo pitkään bloganneille. Hyvä tietää, että ainakin jälkimmäisessä oon onnistunut! Ja dropdown menu ei ollut mikään helppo juttu tosiaan, joten tsemppiä jos lähdet sitä yrittämään :D

   Kiitos paljon kommentistasi :)

   Poista
 2. Saa nähä, saanko mä mitään noista aikaseks... Pitäs kai blogata vähän pitempään ku noin kuukausi että mitään tommosta sais aikaseks... nimimerkillä blogi perustettu 22/12/2015

  http://lumikettu.munblogi.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noiden toteuttamiseen mitään aikarajaa oo :) ainakin listan alkupäässä olevat jutut on helppoja ja nopeita toteuttaa, vaikkei kokemusta koodeista tai bloggaamisesta vielä olisikaan paljoa :)

   Poista
 3. Hei hyvä idea tällänen postaus! Mä oon pari kertaa tehnyt jotain yksittäisiä ohjeita, mutta tälleenhän ne sais kätevästi yhteen paikkaan. Miten en ite oo keskiny tällästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Mulla vaan ei oo tässä linkkejä omiin postauksiin, mutta muiden blogeihin :)

   Kiitos kommentistasi!

   Poista
 4. Tosi kiva postaus ja blogi. Oon pitkään yrittänyt vielä saada tuom home napin enkä sitä vieläkään kyllä saanut :D en vaan tajua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja voi ei :D kannattaa käydä vielä vaihe vaiheelta ohjeet läpi :)

   Poista