maanantai 11. tammikuuta 2016

EDITORIAL CALENDAR UPDATE

692

Kerroin jo viime vuonna tarkemmin tuosta blogikalenterista ja siitä, mikä sen idea on ja miten sitä käytän, mutta koska olin tulostanut sivuja vain viime joulukuun loppuun, oli aika tehdä pientä päivitystä vuotta 2016 varten. Käytössä huomatut puutteet tuli korjattua ja vaihdoin fontin väriä vähän parempaan sekä jo viime vuoden lopussa otin käyttöön ihan uuden osion tuossa kalenterissa.

693

Viime vuoden kalenterissa mulla ei esimerkiksi ollut omaa jako-kohtaa Facebookille, koska vuoden alussa mulla ei vielä ollut Facebook-sivua blogille, mutta nyt blogin kasvaessa sekin löytyy. Ensimmäisten seitsemän sarakkeen otsikot on tuttuja jo vanhasta kalenterista, mutta lisäsin niiden loppuun vielä yhden sarakkeen otsikolla "Huomioita". Tein siitä laatikosta ison, jotta siine voisi tehdä pienet muistiinpanot postauksesta, esimerkiksi kerätä ylös mitä ns. osioita postaukseen on tulossa tai jos postaukseen pitää muistaa laittaa joku linkki tms.

Isompia muistiinpanoja varten on tuo seuraavaksi esiteltävä osio sekä ihan vain tavallista ruutupaperia lisäsin tuonne kansioon. Siellä on piirustuksia, listoja, muistutuksia, kokonaisia postauksia luonnoksena ja pari tyhjääkin sivua vielä tulevaisuuden ideoita varten,

694

Musta alkoi tuntua, että mulla on niin paljon ideoita postauksiin, etten millään ehdi toteuttaa kaikkia ideoita ns. heti tai edes ihan lähitulevaisuudessa ja sitä paitsi jos saa joulukuussa idean loistavaan postaukseen, jonka aihe liittyy voimakkaasti kesään, sitä ei välttämättä kannata juuri silloin joulukuussa julkaista. Koska en halua liian pitkälle päättää selkeitä päivämääriä postauksille, ettei tarvitse sutata tuota kalenteria ihan hirveästi, kun tuleekin joku muu idea ja postaukset siirtyy tai vaihtaa paikkaa. Kalenteri alkoi olla täynnä kaikenmaailman muistilappuja ja lyijykynämerkintöjä, että tähän ehkä jotain...

Tilanteen korjatakseni tulostin muutaman sivun otsikolla ideoita ilman päivämäärää. Niitä varten on samat laatikot kuin muitakin postauksia varten: aihe, kuvat, kuvien muokkaus, teksti ja huomioita. Julkaisu -kohta puuttuu, koska siinä kohtaa kun postaus julkaistaan, siirrän sen kalenteriin jonkun tietyn päivän kohdalle. Viimeiseen laatikkoon kirjoitan aina, jos postaus on julkaisukelpoinen, josta sitten tiedän, että postaus on valmis ja voin julkaista / ajastaa sen, kun kalenterissa alkaa olla tyhjää.

Kuten jo edellisessä postauksessa tästä aiheesta kerroin, mä oon ihminen joka tykkää kirjoittaa kaiken ylös (enkä muuten muista mitään). Ootko sä samanlainen vai riittäisikö sulle vähän simppelimpi blogikalenteri tai onko tää sun mielestä jopa kokonaan ihan turha idea? Onko siellä muita, jotka käyttäisi tälläista blogikalenteria?

14 kommenttia:

 1. Great post! Love it!
  Xoxo,
  Love from www.trangscorner.com {a lifestyle, fashion, beauty, and food blog}

  VastaaPoista
 2. Pitääkin kokeilla tommosta blogikalenteria, ihan uus idea mulle! Ihan varmasti kokeilen!

  http://lumikettu.munblogi.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla!! Toivottavasti toimii sullakin yhtä hyvin kun mullakin :)

   Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 3. Ihan uus idea enkä koe itselleni mitenkään tarpeelliseksi kalenteroida julkaisuja ja kirjoittamista. Kirjoitan, kun on aikaa ja jaksamista. Sama homma kuvien kanssa, otan kuvia kun siltä tuntuu ja käsittelen niitä sitä mukaan mitä ehdin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tää kaikille ookkaan! Meitä bloggaajia on niin monta ja yhtä monta on myös tapoja tehdä tätä hommaa! Mä taas kirjoitan ihan kaiken ylös, joten toi kalenteri sopii mulle hyvin :)

   Kiitos kommentistasi!

   Poista
 4. Älyttömän hyvä idea! Mullekkin ihan uus juttu tuo blogikalenteri. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo, ei nää Suomessa niin kauhean yleisiä oo :D

   Poista
 5. Olipas kiva idea, en oo ennemmin kuullut tuollaisesta! Itsellä ei tosin ideoita taida niin paljoa olla että kalenteria tarvitsisin :D


  elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! :) Ja eihän tuo kaikkia varten ole, mutta mulla toimii !

   Poista
 6. Eikä vähän kiva idea, mäkään en oo ennen kuullu tälläsestä! Itelläni tää tuskin toimisi, mut niinku kommenteissa on jo tullut ilmi et meitä bloggaajia on erilaisia ja kaikki jutut ei toimi kaikilla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Niinkuin elämässä muutenkin, meillä on erilaisia tapoja toimia ja tää on se tapa joka sopii mulle! :)

   Kiitos paljon kommentistasi!!

   Poista
 7. Mulla on kans tää tarve, että ihan kaikesta pitää olla lista tai aikataulutusjuttu tai taulukko tai vastaava. Eli tää on musta ihan huippi idea! :D Näitä on tullu pinterestistä joitakin vastaan ja pitäis varmaan kehitellä itellekin tällänen :)

  emmiinae.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihana kuulla että joku samaistuu tähän mun aikataulutus- & lista-tarpeeseen :D

   Ja itse asiassa Pinterestin kautta löytämieni blogien avulla mäkin tän jutun keksin, selailin pitkään blogeja jotka tarjos erilaisia ladattavia blogikalentereita, muttakun mikään niistä ei tuntunut omiin tarpeisiin sopivalta niin tein sitten itse ! :)

   Kiitos kommentistasi !

   Poista