maanantai 13. elokuuta 2018

5+ TAPAA SANOA "RAKASTAN SINUA" KAIKILLA RAKKAUDEN KIELILLÄ

Viime viikolla purin mun ajatuksia parisuhteesta ja rakkauden kielistä. Tuossa postauksessa kerroin vähän tarkemmin, mitä nämä kielet on, mutta käytännössä meillä on olemassa 5 erilaista "kieltä", joilla osoitamme rakkautta kumppanillemme ja joilla myös toivomme saavamme rakkaudenosoituksia kumppaniltamme. Nämä 5 eri kieltä ovat lahjat, ajankäyttö, teot, sanat ja kosketus.

Olen myös jo aiemmin jakanut postauksia, joissa listaan erilaisia tapoja osoittaa rakkautta ja välittämistä toiselle. Tänään jatketaan samalla linjalla, mutta otetaan nimenomaan noiden erilaisten rakkauden kielten näkökulma. Millä rakkauden kielellä sä haluat saada rakkaudenosoituksia ja millä niistä tykkäät osoittaa omia tunteitasi toista kohtaan?

Tsekkaa myös:
15 tapaa näyttää toiselle, että välität
14 tapaa tehdä toinen onnelliseksi
20 tapaa sanoa "rakastan sinua"

parisuhde

Lahjat
Hänelle, jolle tärkeä rakkauden kieli on lahjat, on tärkeää pienet yllätykset arjessa. Ei ole olennaista, onko kyseessä kallis lahja, vaan ennemminkin tärkeää on se, että lahjan antaja on ajatellut asiaa ja lahja on sopiva juuri lahjan saajalle. Merkkipäivät ovat tärkeitä, mutta lahjoja ja yllätyksiä voi järjestää myös muulloin. Itse tehdyt jutut ja pienet yllätykset ilman sen suurempaa syytä ovat oiva tapa osoittaa rakkautta hänelle, jonka tärkein rakkauden kieli on lahjat.

1 | Kukat - kliseinen, mutta aina ihana lahja toiselle!

2 | Kunnon vanhanaikainen mix tape. Tietysti nykyaikaisesti ehkä soittolistan muodossa, mutta kun biisit valitsee oikein ja ajatusta on mukana, tämä on varmasti arvostettu ele.

3 | Muistokirja. Kirjoita ylös muistoja liimaa valokuvia & kirjoita vaikka tulevaisuuden haaveita tai syitä sille, miksi rakastat toista. Jotain tällaista itse tehtyä ja jonka eteen on selvästi nähty vaivaa!

4 | Korut. Kaulakorut, sormukset, rannekorut ja muut korut on hyvin klassinen lahjaidea kumppanille, mutta usein myös todella arvostettu lahja. Mä pidän tästä lahjaideasta erityisesti siksi, että silloin, kun käytän poikaystävältä lahjaksi saamiani koruja, ajattelen häntä aina, kun näen korun päälläni.

5 | Toisen suosikkiherkut. Tärkeää tässä ei ole itse lahja, vaan se, että olet muistanut, mikä on toisen suosikki!


Teot
Teot tässä yhteydessä eivät tarkoita niinkään mitään suuria romanttisia eleitä, vaan enemmänkin arkisia palveluksia. Hän, jolle tämä on tärkeä rakkauden kieli, arvostaa varmasti erityisesti sitä, jos hänen puolestaan tekee jotain sellaista, mitä hän inhoaa. Häneltä saa varmasti arvostusta myös, kun ymmärtää auttaa tai tarjota apua jo ennen, kuin hän pyytää.

1 | Vie roskat tai tiskaat tiskit toisen puolesta. Esimerkiksi sillä aikaa, kun toinen on vielä töissä: on ihana tulla kotiin, kun huomaa, että ainakin osa kotitöistä on tehty.

2 | Siivoa koti, silloin kun toinen on poissa. Jos kumppanisi on esimerkiksi reissussa, hän varmasti arvostaa kovasti sitä, että saa palata siistiin kotiin reissun jälkeen!

3 | Avaa ovi. Herrasmiesmäiset, pienet eleet saavat ison ilon aikaiseksi!

4 | Tee toisen inhokkikotityö. Inhosipa kumppanisi viemärin tyhjentämistä tai pyykkien paikalleen viikkaamista, hoida se hänen puolestaan!

5 | Kokkaa toisen lemppariruokaa. Sen lisäksi, että teet jotain hänen puolestaan, olet huomioinut hänet tekemällä hänen suosikkiaan!

rakkauden kielet

5 rakkauden kieltä

Sanat
Hänelle, jonka tärkein rakkauden kieli on sanat, ei riitä se, että kuulee toisen kehuvan silloin tällöin. Hänestä on tärkeää kuulla kauniita sanoja päivittäin tai jopa useamman kerran päivässä. Kauniiden sanojen ääneen sanomisen lisäksi hän varmasti arvostaa puhelimessa puhumista ja huolella kirjoitettuja tekstareita pelkkien emoji- tai "ok"-vastausten sijaan.

1 | Kehu toisen ulkonäköä. Muista mainita, miten kauniilta tai komealta hän näyttää uudessa vaatteessaan ja huomioi uusi hiusväri!

2 | Kutsu häntä erilaisilla hellittelynimillä. Klassikoiden "kulta", "rakas" ja "muru" lisäksi käytä lempinimeä tai hellittelynimeä, jonka olet keksinyt vain hänelle!

3 | Kun lopetat puhelun, muista sanoa aina jotain hellää. "Olet tärkeä" tai "rakastan sinua" jokaisen puhelun lopussa saa toiselle varmasti hyvän mielen.

4 | Kehu ja kannusta, kun hän on sen ansainnut tai sitä tarvitsee. Pyrkipä kumppanisi uuteen kouluun opiskelemaan tai hänen saadessaan ylennyksen töissä, muista kertoa, miten ylpeä hänestä olet!

5 | Kun olette erossa toisistanne, tekstaa ja soita ihan muuten vain. Ei sille tarvitse olla mitään sen suurempaa syytä, että haluat vain jutella rakkaasi kanssa!


Kosketus
Hellä kosketus on olennainen osa lähes mitä tahansa parisuhdetta, mutta toisille se on erityisen tärkeää muiden rakkauden kielten ylitse. Kosketus rakkauden kielenä ei rajoitu vain intiimiin läheisyyteen makuuhuoneessa, vaan sillä tarkoitetaan kaikenlaista kosketusta ja läheisyyttä niin kotona kuin julkisestikin. Hän siis varmasti arvostaa sitä, jos et häpeile pitää kädestä kiinni tai olla lähellä muiden ihmisten läheisyydessä.

1 | Hieronta. Tarjoa toiselle jalka-, selkä- tai vaikkapa hartiahieronta. Mikäs sen parempaa!

2 | Pidä toista kiinni kädestä, kun kävelette esimerkiksi kaupassa tai kaupungilla.

3 | Halaa toista - ja monta kertaa päivässä. Silloin kun hän on iloinen, silloin kun hän on surullinen ja ihan vain muuten vaan!

4 | Istu hänen vieressään sohvalla. Sen sijaan, että kumpikin istuisitte sohvalla omissa nurkissanne, ota hänet kainaloon ja pidä hänestä kiinni.

5 | Huomioi hänet pienillä kosketuksilla, vaikka viettäisitte aikaa isommalla porukalla. Vaikka olisitte ulkona tai illanistujaisissa yhteisten ystävienne kanssa, pidä häntä kädestä kiinni, suukota hänen otsaansa ja sipaise hänen poskeaan ohimennen.


Ajankäyttö
Ajankäytöllä rakkauden kielenä viitataan yhteiseen laatuaikaan ja jakamattomaan huomioon. Hän, jolle yhteinen laatuaika on tärkeä rakkauden kieli, haluaa tehdä paljon asioita yhdessä: niin erikoisempia elämyksiä kuin ihan arkisia juttujakin. Hänelle voi olla esimerkiksi tärkeää yhteiset ateriahetket tai hampaiden pesu yhdessä illalla. (Tämä on niin mua, vaadin yleensä aina poikaystävän yökyläillessä täällä, että pestään hampaat yhdessä!)

1 | Laita puhelin pois ja äänettömälle, kun vietätte aikaa yhdessä: anna huomiosi kokonaan hänelle.

2 | Odota kumppaniasi. Olittepa menossa yhdessä juhliin, ruokakauppaan tai ihan vaikka ruokapöydän ääreen, odota kumppianiasi äläkä kiirehdi edellä. Ja jos esimerkiksi olet syönyt ennen, kuin hän on valmis, istu pöydässä hänen kanssaan.

3 | Vie kultasi treffeille usein, vaikka olisittekin olleet yhdessä jo pitkään! Romanttiset treffit eivät kuulu vain parisuhteen siihen vaiheeseen, kun yrität vielä tehdä vaikutusta toiseen.

4 | Käyttäkää joka ilta aikaa siihen, että voitte jutella ja jakaa kuluneen päivän toistenne kanssa. Kerro avoimesti omasta päivästäsi, mitä mielesi päällä on ja kuuntele, mitä toisella on kerrottavana.

5 | Aloittakaa yhteinen harrastus. Aloittakaa yhteinen sarja tai käykää vaikka tanssitunneilla yhdessä!

Kerro mulle kommenteissa, millä rakkauden kielellä sä haluat saada rakkaudenosoituksia ja millä niistä tykkäät osoittaa omia tunteitasi toista kohtaan?

2 kommenttia:

 1. Mulle suhteessa on tosi tärkeetä se fyysinen läheisyys just kaikki halit ja pusut ja se että tuntee oikeesti olonsa rakastetuksi. Se on vaan karu totuus että vaikka alussa olisi tosi ihanaa niin kun arki ja yhteenmuutto koittaa niin sitä läheisyyttä ei saa enää samalla tavalla ja yhtä paljon. Muutenkin yhdessä asuessa ne pienet teot arjen keskellä merkkaa ihan super paljon :)
  Tosi hyviä ja toimivia vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Jos yhteenmuuton jälkeen tuntuu tuolta, asiasta kannattaa ehkä keskustella kumppanin kanssa :)

   Poista