tiistai 6. helmikuuta 2018

15 TAPAA NÄYTTÄÄ TOISELLE, ETTÄ VÄLITÄT

Ystävänpäivä lähestyy ja tämä on oikein loistavaa aikaa ottaa pieni hetki vaikka joka päivä ja näyttää toiselle (poikaystävälle, tyttöystävälle, parhaalle kaverille, siskolle, veljelle tai vaikka äidille), että välität. Keräsin tähän postaukseen 15 helppoa tapaa tehdä juuri näin!

Olen aiemminkin kirjoitellut aiheesta esimerkiksi postauksessa 14 tapaa tehdä toinen onnelliseksi ja postauksessa 20 tapaa sanoa rakastan sinua. Käy tsekkaamassa nämäkin postaukset ja sulla on jo aika monta ideaa arjen piristämiseen pienillä, välittävillä eleillä!

rakastan sinua

1 | Kuuntele ja muista toiselle tärkeät hetket. Musta tuntuu hirmu ihanalta, kun esimerkiksi kerron poikaystävälle, että mulla on lääkärin aika perjantaina ja perjantai-iltana hän kysyy, että miten meni lääkärissä. Samaa voisi kysyä myös esimerkiksi kun toisella on ollut tärkeä koe koulussa tai tärkeä kokous töissä, työhaastattelu tai vaikkapa vain erityisen rankka viikko.

2 | Soita tai tekstaa toiselle muuten vaan. Laita keskellä päivää toiselle viesti, miten menee tai soita ihan vain jutellaksesi, vaikkei mitään varsinaista asiaa olekaan!

3 | Ottakaa aikaa ihan vain juttelemiseen. Istukaa alas, laittakaa puhelimet pois ja tv kiinni ja keskittykää vain toisiinne. Jutelkaa tulevaisuuden haaveista, haskoista yhteisistä muistoista tai muusta teille sillä hetkellä tärkeästä asiasta. Kuunnelkaa ja olkaa avoimia.

4 | Pidä huolta toisesta. Kysy toisen voinnista, kun hän on ollut kipeä tai pyydä häntä ajamaan varovasti, kun ulkona on huono keli.

5Laita puhelin pois, kun vietätte aikaa yhdessä. Mä yritän aina jättää mun puhelimen omaan rauhaansa, kun vietän aikaa poikaystävän kanssa. Tiedän, miten inhottavalta tuntuu, kun toinen ei ole aidosti läsnä, vaan räpeltää jotain puhelimensa kanssa.

ystävänpäivä

6 | Anna lahjaksi jotain itsetehtyä. Voit tehdä koko lahjan itse tai anna lahjan kanssa itsetehty kortti. Itsetehdyissä jutuissa on aina ihan erityinen fiilis!

7 | Halaa. Ihan muuten vain.

8 | Kiitä, pyydä ja anna anteeksi ja pyydä kauniisti. Niin simppeleitä juttuja, mutta niin tärkeitä juttuja. Kiitä isoista ja pienistä asioista, joita toinen tekee sua varten. Pyydä anteeksi, kun olet tehnyt jotain väärin ja anna anteeksi, kun toinen on hölmöillyt. Pyydä toiselta asioita kauniisti käskemisen ja vaatimisen sijaan. Pienillä jutuilla on iso merkitys!

9 | Tarjoa toiselle. Tarjoa kahvi, tarjoa ruoka tai tarjoa vaikka leffaliput. Meillä poikaystävä tarjoaa käytännössä aina, kun käydään yhdessä ulkona, mutta mä välillä yllätän ja maksankin meidän leffaliput tai esimerkiksi limsat.

10 | Pidä huolta itsestäsi. Jos et pidä huolta itsestäsi, et myöskään jaksa aina pitää huolta rakkaistasi. Muista siis pitää myös huolta itsestäsi ja ottaa aikaa ihan vain sinua varten!

parisuhde

11 | Tee jotain toisen puolesta. Tee toiselle valmiiksi eväät töihin tai vie roskat, silloin kun on toisen vuoro. Tee jotain pientä toisen puolesta ja hän varmasti arvostaa tekoasi!

12 | Kysy toisen mielipidettä ja ota hänet huomioon päätöksenteossa. Erityisesti, jos päätös koskee teitä molempia, ota toinen huomioon. Tuntuu myös kivalta, kun ottaa toisen mielipiteen huomioon silloinkin, kun päätös ei suoranaisesti kosketa häntä. Jokainen meistä tekee tietysti tärkeät päätökset itse, mutta jos on mahdollista ottaa toinen huomioon, tee niin!

13 | Yllätä toinen hänen lempparijutuillaan. Tuo hänelle hänen lempikarkkejaan tai vaikka kimppu hänen lempparikukkia. Sen lisäksi, että annat toiselle jonkin lahjan, näytät, että muistat toisen lempparin!

14 | Anna asian olla. Älä valita aina, vaan anna joidenkin asioiden vain olla. Mulla on tosi paljon opittavaa tässä, koska haluaisin, että asiat tehdään aina mun tavalla. Juuri viime viikonloppuna pyysin poikaystävää pilkkomaan suolakurkkuja mulle. Hän pilkkoi kuutioita, vaikka mä toivoin viipaleita, mutta mä kerrankin annoin asian olla, vaikka teki mieli sanoa, että olisin kyllä halunnut kurkkuni toisella tavalla. Päätin vain antaa asian kerrankin olla ja kiitin poikaystävää siitä, että hän pilkkoi mulle kurkkua. Uskon, että  näin meille molemmille jäi parempi mieli!

15 | Sano se suoraan! Eleet kertoo yleensä enemmän, kuin sanat, mutta joskus on ihana kuulla, että toinen sanoo tunteistaan suoraan. Yksinkertainen "mä välitän susta" tai "sä olet mulle tärkeä" on helppo sanoa!

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! Nää tulee tarpeeseen. :)

    VastaaPoista
  2. Loppujen lopuksi se on just noin helppoa näyttää toiselle että välittää. Aika usein teenkin just niitä pieniä asioita kavereille, sisaruksille, vanhemmille ja kumppanille. Mutta aina voi tehdä enemmän, ja siitä tulee itellekin hyvä mieli :)

    VastaaPoista