lauantai 29. syyskuuta 2018

OTSIKKOIDEOITA BUJOILUUN - OSA 4

Tänään on taas vuorossa erilaisia otsikkoideoita bujoilua varten! Olen jo aiemmin jakanut ideoita yhdistetyssä postauksessa, jossa on ensimmäisen & toisen osan ideat sekä sarjan kolmannessa osassa, mutta uusia ideoita löytää ja tulee kehiteltyä paljon uusia sivuja tehdessä.

Tämän postauksen kuvissa näkyviin esimerkkeihin olen käyttänyt keltaista ja oranssia Mildlineria, harmaata Tombow:n kynää sävyssä N75 sekä eri kokoisia mustia Pigma Micron -tusseja sekä sivun ensimmäistä esimerkkiä varten käytin jotain paksua, mustaa tussia, jonka alkuperästä en ole ihan  varma. Sulla ei kuitenkaan tarvitse olla juuri näitä kyniä, jos haluat kokeilla jotain näistä ideoista!

bujoilu ideoita

bulletjournal suomi

Lähdetään liikkeelle ensimmäisestä otsikkoideasta sivun vasemmassa yläkulmassa. Kirjoitin ensin paksulla tussilla otsikon ja sen jälkeen "ympyröin" sen vähän tekstin muotoa mukaillen Sitten väritin värillisellä tussilla ympyröidyn alueen. Tykkään tästä tyylistä, koska se saa otsikon näyttämään ikään kuin sivulle liimatulta tarralta.

Seuraavaksi käytin värillistä tussia ja piirsin sillä siksak-viivoja otsikon taustaksi. Kirjoitin paksummalla Micron -kynällä otsikon sen päälle. Tein kirjaimista korkeita ja kapeita, mikä tuo oman erilaisen tyylinsä tähän.

Sitten tein monta erilaista variaatiota otsikkoesimerkistä, jossa tarvitaan vähän washiteippiä avuksi! Ensiksi liimasin tavallisen kokoista washiteippiä sivulle ja kirjoitin sen päälle to do niin, että osa kirjaimista tulee teipin yli paperille. Sitten irrotin washiteipin varovasti ja kirjoitin to do:n keskelle jääneeseen aukkoon sanan lista. Tein tästä toisenkin version käyttäen kapeampaa washiteippiä ja kirjoittaen ensin värillisellä tussilla lista ja sitten mustalla tussilla to do teipin jättämään tilaan. Sivun ylälaitaan tein vielä esimerkin, jossa washiteipin jälkeen piirsin vielä mustat viivat kirjainten väliin jäävän tilan reunoille.

Seuraava idea on vähän saman tyylinen, kuin aiemmat siksak-viivat. Tässä vain piirsin pystyraitoja värillisellä tussilla ja taas vähän paksummalla mustalla kynällä kirjoitin otsikon niiden päälle. Tykkään tehdä tämän kaunokirjoituksella niin, että otsikko ulottuu vähän raitojen ulkopuolellekin.

Jos haluaa nopean ja simppelin otsikon, tämä seuraava idea toimii siihen! Käytän tätä usein itsekin tehdessäni päivittäisiä to do listoja. Piirsin ensin vain suoraa viivaa pätkän värillisellä tussilla sivun reunasta, kirjoitin otsikoksi sanan tiistai ja jatkoin viivaa sivun toiseen reunaan.

otsikkoideoita bujoiluun

otsikko ideoita bujoon

bujoideoita

Sitten päästään hauskaan laatikko-otsikkoon! Tässä piirsin ensin otsikon kirjaimia vastaavan määrän pieniä ruutuja ja sitten niille ikään kuin varjot ruutujen oikealle puolelle ja alapuolelle. Varjot voi jättää valkoisiksi, värittää mustaksi tai harmaaksi tai vaikka värilliselläkin kynällä. Lopuksi vain kirjoitin ruutuihin otsikon niin, että jokaisessa ruudussa on yksi kirjain! Mä halusin tehdä tämän ilman viivotinta ja niin, että viivat eivät ole täydellisen suorat, mutta erilaisen tyylin saa taas aikaiseksi käyttämällä viivotinta!

Seuraavaksi kirjoitin sanan lista keltaisella tussilla tehden isoja ja paksuja kirjaimia. Sitten mustalla ohuella tussilla piirsin ikään kuin varjot taas kirjainten alapuolelle ja oikealle puolle. Tässä on oltava tarkka, että varjot tulevat aina samalle puolelle, muuten otsikko voi näyttää hassulta!

Mustassa esimerkissä piirsin sivun laidasta paksulla mustalla kynällä viivan ikään kuin "hyllyksi", jonka päälle tai yläpuolelle sitten kirjoitin otsikon. Tästä voisi tehdä toki variaation, jossa "hylly" on tehty värillisellä kynällä.

Seuraava esimerkki on yksi mun suosikkeja, koska se on niin helppo ja nopea tehdä! Väritin vain värillisellä tussilla taustan nopeasti ja kirjoitin sen päälle otsikoksi sanan lista niin, että se tulee osin väritetyn alueen ulkopuolelle kummaltakin sivulta. Viereen tein vielä esimerkin, jossa teksti, tai tässä tapauksessa numerot, tulevat väritetyn alueen ulkopuolelle myös ylä- ja alareunoista. Erilaisen tyylin saa taas jättämällä tekstin väritetyn alueen sisäpuolelle tai piirtämällä esimerkiksi rajat tälle väritetylle alueelle jälkikäteen!

Pieni otsikko sivun reunassa on tehty niin, että ensin piirsin muutamia ympyröitä osin päällekkäin välittämättä siitä, onko ne täydellisiä ympyröitä. Sitten koristelin tätä "kranssia" tähdin ja pienin pistein ja kirjoitin otsikon tämän sisälle. Erilaisia versioita voisi tehdä loputtomiin, koristelemalla kranssia vaikka kukilla, sydämillä tai muilla muodoilla ja esimerkiksi vielä värittämällä niitä!

Yksi tämän postauksen hauskimmista ideoista on seuraava: kirjoitin ensin lyijykynällä sanan lista kaunolla niin, että kaikki kirjaimet koskettavat toisiaan ja niistä muodostuu yhtenäinen viiva. Mustalla tussilla piirsin sanan päälle katkoviivoja ja lopuksi sanan perään vielä paperilennokin ja kumitin lyijykynän jäljet alta pois.

Seuraavassa esimerkissä kirjoitin vain värillisellä tussilla otsikon taas kaunolla niin, että kaikki kirjaimet koskettavat toisiaan ja lopuksi piirsin tekstille mustalla tussilla ääriviivat. Tämäkin on todella helppo tehdä!

Toinen todella hauska esimerkki on tämä "maaliroiske"-otsikko. Piirsin ensin otsikon kirjaimet vähän eri suuntiin vinossa ja tein niistä vielä tuollaisia ikään kuin palikoita. Sitten piirsin värillisellä tussilla epämääräisen "maaliroiskeen" niiden taakse värillisellä tussilla ja lopputulos näyttää siltä, kuin kirjaimet tippuisivat maaliin ja sitä roiskuisi joka puolelle.

Näistä ideista ja esimerkeistä löytyy vielä toinenkin pieni ja pyöreä esimerkki. Tässä tein vain ensin värillisellä tussilla ympyrän ja väritin sen kokonaan. Lopuksi kirjoitin otsikon mustalla kynällä sen päälle jälleen niin, että osa sanasta on väritetyn alueen ulkopuolella. Tämä toimii myös muilla muodoilla, kuten ympyräesimerkin alla olevassa esimerkissä, jossa tein kapean suorakaiteen ja kirjoitin otsikon sen päälle.

Sitten tein mustalla kynällä kirjaimia niin, että yksi sivu jokaisesta kirjaimesta on paksumpi, mutta en värittänyt mustalla tätä paksumpaa kohtaa, vaan väritin sen värillisellä tussilla. Tässäkään en pyrkinyt täydellisyyteen, vaan väri saa ja kuuluukin tulla reunojen yli. Erilaisen version toki saa olemalla tarkempi ja pitämällä värin reunojen sisäpuolella!

Lopuksi pari banneri-ideaa. Näissä piirsin ensin ihan tavallisen bannerin ja kirjoitin otsikon sen sisälle. Toisen väritin ja toisen jätin valkoiseksi. Hauskan näistä kuitenkin tekee katkoviiva bannerin sisäreunojen vieressä. Se näyttää ikään kuin ompeleelta ja tekee bannerista kankaisen näköisen!

Mikä näistä on sun suosikki-idea?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti