tiistai 4. syyskuuta 2018

DIY VESIVÄRITARRAT BUJOILUUN

Olen jo aiemmassa postauksessa vinkannut helposta keinosta tehdä tarroja itse, mutta siinä tutoriaalissa vinkkasin tarrojen tulostamisesta ja niiden tekemisestä tietokoneella. Tänään kuitenkin näytän teille, millaisia tarroja askartelin bullet journaliani varten vesiväreillä!

Otin kuvia tästä prosessista samalla, kun ensimmäisen kerran kokeilin tätä ideaa, joten kaikki ei mennyt ihan putkeen. Suurin osa tarroista kuitenkin onnistui ihan todella hyvin ja oon nyt näiden kuvien ottamisen jälkeen ideoinut paljon uusiakin diy vesiväritarroja. Kertokaa ihmeessä, jos haluatte nähdä lisääkin ideoita näihin, koska mahdollisuudet on loputtomat!

diy tarroja

Välineinä mulla oli Vihkokaupasta ostetut vesivärisiveltimet, joihin saa vettä sisälle. Mun vesivärit on jotkut ihan tavalliset lasten vesivärit ja myöhempään vaiheeseen näiden tarrojen koristelussa käytin Pigman Micron finelinereita. Jos sä haluat kokeilla tehdä näitä, mitkä tahansa siveltimet, vesivärit ja mustat tussit toimii! Lisäksi tarvitset sakset tarrojen leikkaamiseen irti arkista.

Paperi, jota käytin on tarrapaperia, josta taustan voi napata irti ja paperin sitten suoraan liimata mihin tahansa. Kun sitten tein tarrat ja leikkasin ne irti tästä paperista, ne ovat valmiita tarroja, eikä mun tarvitse kaivaa liimapuikkoa tai teippiä, kun haluan kiinnittää ne bujooni! Tarrapaperin olen ostanut alunperin Kirja-Kärkkäiseltä, mutta sitä ei enää ole olemassa. Tiedän kuitenkin, että ainakin Suomalaisesta Kirjakaupasta saa tätä samaa!

bullet journal blogi

itsetehdyt tarrat

Aloitin maalaamalla erilaisia muotoja ja värejä. Lähdin liikkeelle noista punaisista palluroista ja vihreistä lehdistä päälimmäisen paperin oikeassa alakulmassa. Niistä tulee ruusuja! Jätin tarkoituksella vähän väliä lehtien ja ruusujen välille, koska en malttanut odottaa punaisen värin kuivumista.

Seuraavaksi maalailin sinisiä palluroita mustikoiksi! Vasemman alakulman maalaukset varmasti tunnistattekin vesimeloneiksi. Maalasin myös pari erilaista kaktusta ja ruusujen yläpuolelle violetteja laventeleita. Niiden yläpuolelle tein muutaman vihreän lehden tai oksan.

Viimeisenä tälle paperille koetin myös maalata auringonkukkia, mutta ne eivät syystä tai toisesta oikein onnistuneet. En tiedä, mikä näissä meni pieleen, mutta ne eivät vain näytä auringonkukilta.

Toiselle paperille maalasin ihan haalealla sinisellä yhden ison ja kolme pienempää lasipurkkia ja niihin erilaisia kasveja. Isoon ja viimeiseen pienistä ruukuista maalasin jonkinlaisa viljankorsia, yhteen pienistä kukkakimpun ja yhteen vielä pieniä harmaita pilkkuja, joista tuli lopulta pellavanoksia. Lisäksi tälle paperille maalasin vielä muutaman eri värisen ja eri kokoisen mukin!

vesiväri askartelu

vesivärimaalaus

vesiväri diy

Seuraavaksi yritin malttaa antaa maalausten kuivua, ennen kuin tartuin mustiin tusseihin. Käytin aluksi ohuinta tussia, mutta se tuntui "kuivuvan" nopeasti, kun maalasin vesivärin päälle. Totesin kuitenkin, että se ei kuivunut, mutta maalaus oli vielä vähän märkä ja maali tarttui kynän kärkeen. Olin malttamaton ja jatkoin piirtämistä paksummalla tussilla, joka toimi paremmin. Uskon, että jos olisin antanut vesivärien kuivua kokonaan, ohuempikin tussi olisi toiminut ihan hyvin!

Piirsin siis mustilla tusseilla ikään kuin jälkikäteen näille tarroille. Lisäsin myös mustilla tusseilla yksityiskohtia, kuten vesimelonien siemenet, kaktusten piikit, pilkkuja mukiin ja varret viljoille lasipurkeissa.

Tykkään tyylistä, joka on huoleton, kotikutoisen näköinen ja epätäydellinen. Piirsin siis mustat viivat nopeastija välittämättä siitä, osuuko ne täydellisesti maalaamani muodon päälle. Paikoin siis värit tulevat yli mustan tussin rajaaman muodon ulkopuolelle ja paikoin väri ei täytä muotoa kokonaan.

diy vesiväritarrat

diy blogi

Lopuksi vain leikkasin ihanat, pienet tarrat irti tarra-arkeista ja ne ovat valmiita käytettäväksi! Mä käytin leikkaamiseen ihan tavallisia saksia, mutta oon näiden tarrojen tekemisen jälkeen ostanut Fiskarsilta työkalun tarrojen leikkaamista varten. En oo kuitenkaan vielä ehtinyt testata sitä, mutta jos haluatte kuulla siitä myöhemmin, kerron mielelläni!

Näissä viimeisissä kuvissa näkyy mun suosikit näistä itse tekemistäni tarroista. Noista ruusuista tuli tosi söpöjä ja mun mielestä myös nuo pellavat sekä viljat lasipurkissa onnistui tosi hyvin. Tykkään myös noista mukitarroista, laventelikimpusta sekä kaktuksista! Tietysti myös vesimelonit ja mustikat oli söpöjä!

Mitä mieltä oot näistä vesivärein tehdyistä tarroista? Ootko koskaan tehnyt itse tarroja bujoilua tai muuta askartelua varten?  Entä haluatko nähdä lisää ideoita näihin ja kuulla tuosta leikkuri-työkalusta myöhemmin?

2 kommenttia:

  1. Hei ihan huippu idea! En bujoilua harrasta ollenkaan, eihän mulla olisi sellaisiin aikaa mutta tykkään koristella kouluvihkojen kansia sun muita niin nää olis niin söpöjä niihin😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä toki sopivat moneen muuhunkin, kun bujoon! :)

      Poista