perjantai 20. huhtikuuta 2018

20 KYSYMYSTÄ BLOGGAAMISESTA

Jälleen aion ottaa osaa yhteen blogeissa kiertäneeseen haasteeseen - nää on jotenkin aina niin kivoja! Mukava lukea muiden vastauksia samoihin aiheisiin ja kysymyksiin ja verrata niitä omiin ajatuksiin. Tässäpä tulee siis mun vastaukset näihin 20 kysymykseen bloggaamisesta!

bloggaaminen

1Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Mä luulen että se on ollut intohimo kirjoittamiseen ja kuvaamiseen sekä jonkinlaiseen luovaan toteuttamiseen. Tykkäsin ja tykkään edelleen siitä, että saan tehdä blogista omannäköiseni, saan kirjoittaa niistä asioista, jotka on mulle tärkeitä ja tää vaan on se mun juttu!

2Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Aloitin ensimmäiset blogini yläasteella, eli noin 8 vuotta sitten! Silloin mulla oli muun muassa mielipideblogi, jonka nimi oli muistaakseni joku kumiankkablogi tai jotain vastaavaa. Sen jälkeen blogi on tullut aloitettua uudelleen pari kertaa ja nyt oon bloggaillut tosissani tämän nimen alla pian 4 vuotta!

3Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe ym.?

Mun blogi on ihana, positiivinen ja esteettinen elämäblogi. Täällä kirjoitellaan iloisista jutuista ja joskus pohditaan syvällisempiä asioita. Jaan mun vinkkejä bloggaamiseen, diy-ideoita, erilaisia listoja, bujoilujuttuja, kodin sisustusta sekä ajatuksia parisuhteesta. Arkea, elämää, isoja ja pieniä ilonaiheita!

4Kuinka usein päivität blogiasi?

Päivitän blogia tällä hetkellä neljä kertaa viikossa! Voi olla, että jossain kohtaa päivittelen vain kolme kertaa viikossa, mutta nyt mennään tällä!

5Kummat ensin, kuvat vai teksti?

Vähän vaihtelee - jos saan kunnon inspiraation kirjoittaa, teksti saattaa syntyä ennen kuvia. Useimmiten mulla on kuitenkin kuvat valmiina ennen, kuin kirjoitan postauksen tekstin.

6Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?

Omasta arjesta ja omista ajatuksista - usein kirjoitan niistä asioista, mitkä on just sillä hetkellä mielen päällä. Toki saan inspiraatiota myös muista blogeista, Pinterestistä ja Instagramista. Joskus myös omista vanhoista postauksista tai mielenkiintoisista keskusteluista perheen tai ystävien kanssa!

7Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Sanoisin että aamulla, koska aamuisin oon kaikkein energisimmilläni. Aamuisin on myös yleensä kiva luonnonvalo ja paljon ideoita tekemiseen! Usein kuitenkin kiireisen arjen keskellä postauksia tulee kirjoiteltua esimerkiksi lounastauolla tai myöhään illalla.

bloggaaja

8Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?

Käytännössä joka päivä! Toki vuodessa on muutamia päiviä, jos oon esimerkiksi mökillä ilman sähköä ja nettiä, superkiireinen tai tosi kipeänä, että en pysty tekemään mitään. Pääsääntöisesti kuitenkin joka päivä tulee vähintään vastailtua kommentteihin, ideoitua uusia postauksia tai kirjoitettua muistiinpanoja blogivihkoon.

9Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Luen! Viime aikoina oon taas lukenut paljon muiden blogeja ja usein tykkään lukea saman tyylisiä blogeja, kuin millaista itse kirjoitan. Tykkään myös katsella asukuvia, mutta erilaiset lista- ja vinkkipostaukset, sisustusjutut, parisuhdepostaukset, bujoilut ja muut on hirmu mielenkiintoisia!

10Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Laadukkaat ja mielestäni kauniit kuvat sekä fiksusti kirjoitettu teksti. En väitä olevani itsekään täydellinen (usein julkaisunkin jälkeen korjailen omia kirjoitusvirheitäni), mutta mua häiritsee hirmuisesti, jos teksti on tönkköä, liian puhekielistä tai täynnä kirjoitusvirheitä. Olipa kyse blogeista, esseistä tai sanomalehdistä, mun suurimmat inhokit on yhdyssanavirheet ja se, jos käyttää joka ja mikä sanoja väärin!

11Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

Yhteisöllisyys, oman itsensä toteuttaminen ja muistot, jotka blogipostausten taakse kätkeytyy!

12Entä kolme huonointa asiaa?

Inhottavat tai ilkeät kommentit (joita en onneksi kovin usein saa), yhteistyötarjoukset yrityksiltä, jotka eivät anna minkäänlaista arvoa bloggaajan tekemälle työlle sekä se, kun ottaa kuvia ja ne näyttää kamerassa hyvältä ja vasta myöhemmin koneella huomaa, että ne on täysin epäonnistuneet!

13Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?

Ehdottomasti! Vastaan jokaiseen kommenttiin, jonka blogiini saan ja pyrin yleensä vastaamaan mahdollisimman pian. Lähes jokaisessa postauksessa myös kysyn lukijan mielipidettä ja kaikki kommentit otan mielelläni vastaan!

14Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebook-sivuja?

Kyllä! Facebook-sivut löytyy ja Instagram on mun lempparisome! Mua voi myös seurata nimellä Kiia Innanmaa Pinterestissä!

blogi

15Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

Mä ajastan yleensä kaikki postaukset etukäteen, joten luonnoksissa ja ajastetuissa on yleensä useita postauksia valmiina tai lähes valmiina!

16Bloggaatko avoimesti eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?

Avoimesti! Tiedän esimerkiksi mun äipän ja monien kavereiden lukevan tätä blogia. Tää on mun rakas harrastus ja olen tuottamastani sisällöstä ylpeä, joten mulla ei oo syytä salailla tätä!

17Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

Oon muutaman kerran saanut rahapalkkaa sekä ilmaisia tuotteita blogiin ja Instagramiin tuottamastani sisällöstä, mutta en mitenkään kovin säännöllisesti. Jokaisesta näistä kerrasta oon kyllä myös kertonut avoimesti!

18Mikä tarina on blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?

Blogini nimi on sama, kuin mun oma nimi, eikä sillä oo sen kummempaa tarinaa. Aiemmin kirjoittelin erilaisilla englanninkielisillä ja suomenkielisillä nimillä, mutta lopulta halusin vain nimen, joka on ajaton, josta en muuta mielipidettäni ja joka sopii mun blogin sisältöön, vaikka kehittäisinkin sisältöä vuosien varrella erilaiseksi!

19Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?

Ehdottomasti! En usko, että koskaan oon täysin tyytyväinen blogiin ja että voin koskaan sanoa "nyt blogi on valmis", vaan aina tulee uusia ideoita ja kehitettävää! Tällä hetkellä suunnitelmissa on oma domain ja mahdollisesti uusi blogialusta sekä ulkoasu, mutta katsotaan, miten homma sen suhteen etenee!

20Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?

Tee blogista sun näköinen ja tuota sisältöä, josta itse olisit kiinnostunut! Kukaan ei oo yhtä hyvä sä niinkuin sä!

Kokeile, testaa, opettele, tee virheitä ja kokeile uusia juttuja taas! Tekemällä oppii!

Anna blogillesi aikaa. Kukaan ei saa tuhansia lukijoita yhdessä yössä, joten muista, että olet vasta alussa - älä vertaa omaa alkuasi toisten tekemään vuosien työhön!

8 kommenttia:

 1. Näitä on tosi kiva lukea, sillä samalla tuntuu siltä että oppii lisää siitä ihmisestä blogin takana. :) Mulla on jo pitkään ollut suunnitelmissa myös itse tehdä tää postaus, ehkä vielä tässä lähiaikoina julkaisenkin sen haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Julkaise ihmeessä, olisi kiva lukea myös sun vastauksia :)

   Poista
 2. Haha aww toi kumiankkablogi! :-D Tää haaste on kyllä tosi kiva ja mutkin on haastettu tähän joten multakin tälläistä tulossa myöhemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaikkea sitä siinä 12-13 ikävuoden paikkeilla keksiikin :D Kiva kuulla, mielelläni lukaisen sunkin vastaukset sitten! :)

   Poista
 3. Siis tosi kiva postaus :D tällainen inspiroi muakin kauheasti oman blogin suhteen, kun lukee muiden ihmisten ajatuksia ja vinkkejä ja taustoja bloggaamisesta!

  (ja ihanaa että joku muukin natseilee ruudun takana kirjoitusvirheille!)

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana kuulla, että inspiroidut <3 Joo täällä natseillaan, haha :D

   Poista
 4. Hyviä vastauksia, oon samaa mieltä, että blogi tuskin tulee koskaan olemaan valmis. Aina löytyy ja keksii jotakin pientä uutta :)

  VastaaPoista