perjantai 29. kesäkuuta 2018

10 SYYTÄ MIKSI KÄYTÄN MIELUMMIN BUJOA KUIN KALENTERIA

Bullet journalin teko on välillä työlästä ja aikaa vievää. Bujoon ei myöskään aina saa ehkä yhtä kätevästi merkattua tulevaisuuden to do -juttuja tai menoja, kuin valmiiseen kalenteriin. Bujossa on myös tietysti se riski, että merkkaa päivät väärin tai unohtaa tärkeän juhlapyhän, kun niitä ei ole valmiiksi sinne laitettu. Silti mä paljon mielummin käytän mielummin bullet journalia kuin kalenteria ja tänään kerron teille miksi!

bullet journal vai kalenteri

1 | Voin muuttaa bujoa elämäntilanteen mukaan. Voin esimerkiksi näin kesäaikaan ottaa koulujutut kokonaan pois mun viikkoaukeamilta ja käyttää sen tilan johonkin muuhun ja taas elokuussa koulun alkaessa lisätä ne osaksi mun aukeamaa. Voin myös jättää vaikka loman aikana viikkoaukeamat kokonaan tekemättä.

2 | Tilaa on juuri sopivasti. Voin ottaa enemmän tilaa tai vähemmän tilaa vihkosta sen mukaan, mitä tarvitsen, enkä tuhlaa paperia. Mulla ainakin monesti vanhoista kalentereista loppui tila kesken ja yleensä mulla olikin kalenterin lisäksi matkassa erillinen vihko to do listoille. Bujossa tämä ongelma ratkeaa!

3 | Rakastan erilaisia listoja. Kirjoitan listan kaikesta mahdollisesta ja teen niitä paljon ihan käytännön syistä, mutta osin myös ajankuluksi ja koska pidän niiden tekemisestä! Sen sijaan, että kirjoittelisin näitä listojani milloin mihinkin vihkoon, paperille, postit-lapulle, kalenterin sivuille, kännykkään tai ties minne, nyt ne löytyy kaikki samasta paikasta: bujosta. Multa löytyy kaikkia siivouslistoista pakkauslistoihin, postausidealistoista päivän kohokohta -listoihin ja ties mihin!

4 | Kaikki löytyy nyt yhdestä paikasta. Kuten jo aiemmin sanoin, mulla oli ennen perinteisen kalenterin lisäksi mukana aina vihko to do listoille ja sen lisäksi vielä kansio, johon olin itse tehnyt ja tulostanut sivut blogikalenterille. Parhaimmillaan siis raahasin mukanani kolmea eri "kalenteria", jotta kaikki tarpeellinen oli matkassa. Nyt kaikki tuo ja paljon muutakin on yksissä kansissa ja paljon helpompi napata mukaan esimerkiksi koulureppuun.

5 | Bujo on visuaalisempi. Mä olen tosi visuaalinen ihminen ja olenkin halunnut panostaa bullet journalini ulkonäköön. Pystyn myös bujossa kalenteria paremmin värikoodaamaan erilaisia asioita ja teen näin bujosta visuaalisesti käytännöllisemmän kuin kalenteri olisi.

bullet journal blogi

miksi kannattaa bujoilla

6 | Pääsen käyttämään kaikkia mun kyniä, teippejä ja tarroja. Oon aina rakastanut listojen lisäksi kaikkia askarelujuttuja ja paperituotteita ja jo ennen bujoa multa löytyi vaikka mitä kyniä ja teippejä. Bujo on ihan täydellinen paikka, missä pääsen käyttämään kaikkia näitä ja luonnollisesti myös hyvä syy uusien ihanien paperituotelöytöjen kotiuttamiselle.

7 | Se on ihanaa ajanvietettä ja melkein kuin terapiaa. Kalenteria käytin tasan kalenteritarkoituksessa, mutta bujon kanssa saa aina näpertää. Se ei koskaan ole valmis ja aina voi istua alas, etsiä lempparikynät ja uudet teipit ja muut esille ja tehdä uuden aukeaman. Tykkään tehdä käsilläni ja se on hyvää vaihtelua tietokoneella tai puhelimella oleiluun (vaikka usein katsonkin jotain sarjaa tai leffaa bujoillessani). Se antaa myös aikaa ajatteluun ja asioiden työstämiseen mielessä samalla, kun tekee jotain pientä käsillään.

8 | Saan kehittää itseäni. Bujon kanssa pääsee ja saa aina opetella uusia tekniikoita ja tyylejä, käsiala paranee jatkuvasti ja huomaan ison kehityksen. Juuri viime viikolla itseasiassa selasin mun bujoa vuoden takaa, koska etsin sieltä yhtä sivua malliksi uudelle vastaavalle listalle, mutta oikein järkytyin, kun huomaisin, miten eri näköinen se bujo oli verrattuna nykyiseen. En ajatellut eron olevan niin suuri, koska teen monia asioita edelleen tavallaan samoin, mutta jotenkin mun tyyli ja tapa toteuttaa ne samat jutut on muuttunut!

9 | Onnistumisen fiilis ihanan aukeaman valmiiksi tekemisen jälkeen on ihan parasta! Vähän samaan tapaan, kuin olen ylpeä huipusta blogipostauksesta tai hyvästä esseestä, jonka tekemiseen olen käyttänyt paljon aikaa ja vaivaa, olen myös ylpeä onnistuneista sivuista bujossa. Se fiilis helpottunut, ylpeä ja onnistunut fiilis on ihan parasta!

10 | Bujo toimii mulle! Aiemmin en koskaan ollut täysin tyytyväinen mulla käytössä olleeseen systeemiin - tutkiskelin koko ajan erilaisia kalentereita, kansioita ja vihkoja ja mietin, mitenkä tämän tai tuon voisi toteuttaa tai järjestää paremmin. Bullet journalin aloittamisen jälkeen tota fiilistä ei oo tullut vielä kertaakaan, joten aion pitäytyä tässä systeemissä niin kauan, kun se toimii!

Kumpaa sä käytät mielummin ja miksi?

4 kommenttia:

 1. Mä ihailen niin paljon ihmisiä, jotka bujoilevat. Ne ovat visuaalisesti aina niin kaunista katsottavaa. Ehkä sitä itsekin voisi jossain vaiheessa ainakin kokeilla, mutta sen verran höttöpää olen, että ihan perinteisestäkin kalenterista unohtuu kaikki oleellinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! Jos siltä tuntuu, voit käyttää rinnalla perinteistä kalenteria tai vaikka digitaalista kalenteria vaikka aluksi. Mä aloitin kanssa niin, että käytin samaan aikaan alkuun perinteistä kalenteria ja bujossa oli vain träkkereitä ja listoja. Bujoilu kuitenkin vei mennessään ja hylkäsin perinteisen kalenterin :p

   Poista
  2. Mun bujo ei todellakaan ole visuaalisesti mitenkään ihmeellinen eikä sen tarvitsekaan olla. Käytän lyijykynää, kumia, viivoitinta ja mustaa kynää, joskus harvoin ehkä tarroja tai washia. Koristeellisempi ei toimisi mun käytössä, en jaksaisi nähdä vaivaa ja keksiä jatkuvasti uusia teemoja. Ajattelin vain mainita, kun näitä minimalistisempia bujoja harvoin näkee netissä missään.

   Poista
  3. Ei tarvitsekaan olla! Pääasia, että se toimii sulle noin! Mulle itselle toimii se visuaalisempi versio, joten siksi se visuaalisuus on mulla tällä listalla. Bujossa parasta on se, että voit tehdä siitä juuri sulle sopivan, joten jos minimalistinen tyyli sopii sulle, go for it! :)

   Poista