lauantai 9. kesäkuuta 2018

SUN KANNATTAA ALOITTAA BULLET JOURNAL JOS...

Tosi usein saan kommentteja täällä blogissa ja Instagraminkin puolella, joissa kommentoija sanoo haluavansa itsekin aloittaa bujoilun, mutta aina on jokin juttu, joka mietityttää. Monesti myös kaverit ja tutut toteaa mulle jotain saman suuntaista. Tänään mä haluan kannustaa kaikkia näitä kommentoijia ja muitakin, jotka miettivät bullet journalin aloittamista tai testaamista aloittamaan ja testaamaan!

Jos siis koskaan olet miettinyt bujon testaamista, lue tämä postaus!

bullet journalin aloittaminen

Sun kannattaa aloittaa bullet journal, jos...

1 | opiskelet, käyt töissä, kirjoitat blogia, teet somehommia, treenaat, harrastat ja vaikka mitä. Lyhyesti sanottuna siis, jos sulla on monta projektia käynnissä yhtä aikaa! Perinteisistä kalentereista loppuu helposti tila kesken, mutta bullet journalissa sitä on juuri niin paljon, kuin tarvitset!

2 | rakastat listoja! Ja kirjoitat niitä milloin mihinkin lehtiöön, post it -lapulle, kalenteriin, eri vihkoihin ja niin edelleen. Bullet journal on täydellinen paikka koota kaikki sulle tärkeät listat yhteen. Ja kirjoittaa muutama uusi!

3 | tarvitset ison tilan to do listoillesi. Mä oon just tällainen tyyppi, että mun pitää kirjoittaa kaikki pienetkin jutut roskien viemisestä puhtaiden lakanoiden vaihtamiseen ja tiskien tiskaamiseen mun listalle. Pienten juttujen ja kotitöiden lisäksi mun listalla on kaikki mun opiskelut, töihin liittyvät jutut sekä blogin ja somen to dot, joten mun listat on usein aika pitkiä. Onneksi bullet journalissa on just niin paljon tilaa, kuin tarvitsen!

4 | sun suunnitelmat usein muuttuu ja jokainen viikko tai kuukausi voi olla erilainen. Perinteisessä kalenterissa kaikki kuukausiaukeamat ja viikottaiset sivut ovat samanlaisia, mutta bullet journalissa voit ottaa tietylle aikavälille juuri sen verran tilaa, kuin tarvitset! Et tuhlaa paperia niinä aikoina, kuin koko kuukauden to do lista mahtuu yhdelle aukeamalle, mutta tila ei myöskään lopu silloin, kun tarvitset kokonaisen aukeaman yhden maanantain to do listalle.

5 | käytät mielummin analogisia työkaluja, kuin digitaalisia. Jos et halua käyttää digitaalista kalenteria, tietokoneen muistilehtiötä ja sähköistä to do listaa, bullet journal on loistava vaihtoehto monelle digitaaliselle työkalulle!

bujon kokeileminen

6 | tykkäät piirtää, doodlailla ja kirjoittaa käsin. Bullet journalissa pääset toteuttamaan noita kaikkia niin paljon, kuin haluat!

7 | et mielestäsi ole kovin taitava piirtämään, doodlailemaan tai kirjoittamaan käsin. Nämä on kaikki sellaisia taitoja, että vain tekemällä oppii! Ja bullet journalissa pääset näitä kaikkia harjoittelemaan. Mä itse oon esimerkiksi ollut joskus tukiopetuksessa käsialasta enkä oo koskaan ollut mikään erityisen lahjakas piirtämään. Kuitenkin tässä noin puolentoista vuoden aikana, kun oon bullet journalia käyttänyt, oon oppinut ihan mielettömästi ja opinkin jatkuvasti uusia tekniikoita ja tyylejä!

8 | sulla on huono muisti ja kaikki on pakko kirjoittaa ylös. Tunnistan itseni tästä! Unohdan välillä syödä, jos lounasta ei lue kalenterissa. Kaikki pitää kirjoittaa ylös ja kaikelle on varattava aika omasta aikataulusta.

9 | haluat tallentaa muistoja ja ajatuksiasi jonnekin. Bullet journal on loistava paikka kirjoittaa ylös tärkeitä muistoja, liimailla valokuvia ja muita pieniä muistoesineitä, kuten lippuja tai pieniä viestejä. Mä kirjoittelen usein reissuilta ja viikonlopuilta muistoja ja mitä kaikkea on tullut tehtyä ja niitä on kiva sitten jälkeenpäin lueskella ja muistella, miten kiva reissu tehtiinkään yhtenä viikonloppuna poikaystävän vanhemmille tai miten hauskaa oli kun pääsin ekan kerran moottoripyörän kyytiin!

10 | tykkäät kynistä, washiteipeistä, tarroista ja muusta ihanasta paperitavarasta. Bullet journal on ihana paikka päästä käyttämään näitä kaikkia ja hyvä syy hankkia uusia!

11 | olet ikinä miettinyt, että pitäisikö sitä kokeilla. Et voi menettää juuri mitään! Saatat kuluttaa vähän aikaa ja muutaman euron (mitä aloittamiseen ei tarvitse, jos sulta kotoa löytyy mikä tahansa vihko ja mikä tahansa kynä), mutta sen isompaa haittaa kokeilemisesta ei pitäisi koitua. Jos siis mielesi tekee - testaa! Jos huomaat, että bujoilu ei sovi sulle, voit etsiä jotain toista keinoa järjestellä elämääsi. Mutta et voi tietää, olisiko bujo se sun juttu, jos et anna sille mahdollisuutta!

Ja hei, aloittaa voi koska vain! Ei tarvitse odottaa tammikuuta.

8 kommenttia:

 1. Tosi hyvä ja rohkaiseva postaus! Mulla taas on niin päin, että lopetin bujoilun. Vaikka monet kohdat tässä pätee muhun, niin jotenkin se oli vain hirveän aikaa vievää ja epäkäytännöllistä itselle :D Tykkään kuitenkin tehdä to do listoja ja piirrellä ja suunnitella kaikkea, mutta se kalenteriosuus siinä bujoilussa oli epäkätevä. Mulla on läjä muita vihkoja, joihin sitten puran tätä luovaa piirtelijä-minääni :D

  Välillä haluaisin aloittaa uudestaan bujoilun, mutta sitten aina koitan muistaa ettei se toiminut omalla kohdallani.

  www.bangsiina.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Bujohan ei toki toimi kaikille, mutta haluan kannustaa siihen, että jos yhtään harkitsee, niin sille kannattaa antaa mahdollisuus.

   Ja voithan säkin vielä kokeilla bujoilua uudestaan, mutta toisella tyylillä. Jos edellinen tyyli tuntui liian aikaavievältä, kokeile seuraavaksi pitää kalenterisivut superyksinkertaisina ja käytä niiden tekemiseen vain pari minuuttia. Voit sitten purkaa luovuuttasi muille sivuille silloin, kun aikaa on. :)

   Poista
 2. Ihana postaus ja etenkin tuo 7. kohta on tosi osuva! Näin melkein puoli vuotta bujoillessa oon kyllä ehdottomasti huomannut kehitystä sekä piirtämisessä, että kirjoittamisessa. Niihin molempiin saa tosi paljon enemmän varmuutta ihan vaan sillä tekemällä. Lisäksi 8. kohta on myös tosi hyvä, ennen bujoa en omistanut minkäänlaista kalenteria, vaan kaikki piti muistaa. Ja tietysti bujo on superhyvä juurikin noiden muistojen tallentamiseen! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa, että löysit juttuja, joihin samaistut! En siis puhu ihan puppua :D

   Poista
 3. En oo bujoillut kuin ihan muutaman viikon ja niin paljon ihmettelen, miksen aloittanut aikaisemmin.
  Ihan täydellinen harrastus ihmiselle, joka nauttii väreistä, piirtämisestä ja kirjoittelusta. Kyllästyin puhelimen kalenteriin, jossa ei nähnyt kaikkia viikon menoa yhdellä silmäyksellä, mutta löydän itsestäni niin monta tämän listan kohtaa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että oot aloittanut! Bujo on kyllä monessa mielessä parempi, kuin puhelimen kalenteri, joten uskon, että oot tehnyt oikean päätöksen!

   Poista
 4. Sulle täytyy kyl antaa kiitosta harkituista, huolellisesti tehdyistä ja visuaalisesti kivoista postauksista! Ja sisällöistä puhumattakaan. Tää postaus oli jotenki erityisen kiva ja itekki joissai määrin bujoilevana tunnistan joka kohdan pitävän paikkaansa. Oon ehkä ennenki sanonu mutta oot tosi inspiroiva tyyppi Kiia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui juku, kiitos!! Aivan ihanasti sanottu, kiitos todella paljon tästä kommentista!

   Poista