perjantai 8. joulukuuta 2017

PÄIVITTÄISET SIVUT BULLET JOURNALISSA

Jälleen on aika siirtää postaus Bujo & Moren puolelta tämän blogin puolelle. Tämä postaus julkaistiin alunperin viime huhtikuussa, mutta mun päivittäisten sivujen suunnittelu on edelleen täysin samanlaista, joten postaus on yhä ajankohtainen!

bullet journal blogi

Toissa viikolla puhuttiin viikottaisesta suunnittelusta ja viikkoaukeamien tekemisestä, mutta tänään mennään tarkemmin siihen, miten mä toteutan päivittäistä suunnittelua ja päivän to do -listoja bullet journalissani.

Aloitan uuden päivän kirjoittamalla viikonpäivän ja päivämäärän Mildlinerilla joko valmiiksi edellisenä iltana tai kyseisen päivän aamuna. Sitten katson viikkoaukeamalta, mitä menoja tälle päivälle on ja merkkaan ne valitsemaani Mildlineria vastaavan sävyisellä Stabilon tussilla sivun oikeeseen reunaan.

to do list

bullet journal key

Sitten kirjoittelen harmaalla Stabilon tussilla to do listaa sivun vasempaan reunaan. Lisään to do listaan juttuja sitä mukaa, kun hoidettavia asioita päivän mittaan tulee eteen. Tyhjät ympyrät merkkaa mun bullet journalissa sitä, että tätä asiaa ei ole vielä hoidettu!

rapid logging

Kun saan asioita hoidettua, merkkaan ne x:llä tyhjän ympyrän päälle. Jos ehdin aloittaa, mutten saa hommaa loppuun asti, merkkaan sen vain yhdellä vinoviivalla. Kun mun ei syystä tai toisesta tarvitsekaan tehdä jotain asiaa, jonka oon to do listalleni kirjoittanut (esimerkiksi jos kämppis ehtii tyhjentää tiskikoneen, ennen kuin minä ehdin), yliviivaan sen kokonaan.

Jos taas siirrän jonkun tehtävän esimerkiksi seuraavalle päivälle, merkkaan sen > -merkillä tyhjän ympyrän päälle ja kirjoitan kyseisen tehtävän uudelleen sinne, mihin sen siirrän. Yleensä en siirrä juttuja uudelle päivälle, jos se päivä on samalla aukeamalla, vaan jätän tehtävän avoimeksi. Kun taas teen uutta päivää uudelle aukeamalle, käytän tätä tapaa siirtäessäni tehtäviä silloin. Uuden päivän aloitan suoraan siitä, mihin edellisen kanssa jäin.

daily pages in bullet journal

day spreads


Yliviivaan myös päivän menoja Mildlinerilla sitä mukaa, kun päivä etenee ja ne menot on hoidettu. Sitten näen helposti keskellä päivääkin, että mitä tässä vielä on edessä, enkä huolehdi jo aiemmin olleista jutuista. Joskus myös käy niin, että menoja ilmestyy saman päivän aikana, eikä ne sitten välttämättä enää ole järjestyksessä sen mukaan, mikä on edessä ensin, joten tämä yliviivaaminen helpottaa myös siinä kohtaa!

Miten sä teet päivittäisiä sivuja sun bullet journaliin? Pidätkö joka päivä to do listaa?

2 kommenttia:

  1. Mulla on tällä hetkellä käytössä vain viikkoloki, koska yksittäiselle päivälle ei ole niin paljoa asiaa ja päivät ovat melko samanlaisia nyt kun on säännöllisesti ollut töissä. Mutta vuodenvaihteessa lopetan tässä työssä ja todennäköisesti otan taas päivälokit käyttöön ainakin työnhaun ajaksi. Koen että niistä on silloin eniten hyötyä kun on paljon kirjoitettavaa päivittäin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, samaa mieltä! Mä kirjotan usein yhden sivunkin mittaisia to do listoja, koska merkkaan kaikki pienimmätkin jutut ylös, etten unohda niitä! :D Viikkoloki ei riittäisi mulle millään. Mutta huippua onkin just se, että voi tollain omien tarpeiden mukaan vaihtaa tyyliä!

      Poista