lauantai 6. helmikuuta 2016

10 BLOG POST IDEAS FOR THE DIY BLOGGER10 blogipostausideaa DIY-bloggaajalle (ja kenelle tahansa muulle, joka haluaa jonkun näistä toteuttaa)! Tämä postaus on lukijan toivelisäys postausideasarjaan, jota julkaisin viime syksynä. Aiempia osia olivat postausideat lifestylebloggaajalle, muotibloggaajalle, kauneusbloggaajalle, ruokabloggaajalle, fitness-bloggaajalleteknologiabloggaajalle ja valokuvausbloggaajalle! Jos näistä aiheista ei mikään sopinut sulle ja sun blogille, niin kommenteissa saa edelleen toivoa jatkoa sarjalle!

10 blog post ideas for the food blogger (and anyone else, who finds any of these worth carrying out)! This post is a reader's request as an addition to the mini series, which I published last fall. The previous parts were blog post ideas for a lifestyle blogger, for a fashion blogger, for a beauty blogger, for a food blogger, for a fitness blogger, for a tech blogger and for a photography bloggerSo if the ideas in this particular post aren't your specialty, you can still leave me a comment requesting a blog genre!

1 | Esittele askartelupisteesi / työpöytäsi / -huoneesi

Näistä on aina kiva nähdä kuvia ja videoita. Huonepostaukset ja asuntoesittelyt on aiheita, jotka on kiinnostaneet lukijoita tasaiseen tahtiin, joten uskon, että DIY-bloggaajan lukijakuntaa kiinnostaisi nähdä myös askartelutiloja!

2 | Miten järjestät askartelutarvikkeesi

Tää on ainakin mulle sellainen aihe, mistä jaksan lukea, katsoa kuvia ja videoita loputtomiin. Askartelutarvikkeiden järjestäminen ja säilyttäminen fiksusti ei jotenkin koskaa tunnu onnistuvan, joten loistavia ratkaisuja tähän pulmaan olisi mukava lukea! 

3 | Mistä saat inspiraatiota

Mikä sua inspiroi tekemään juttuja itse? Mistä löydät / saat ideoita? Jaa Pinterest-boardisi tai linkkejä suosikkiblogeihisi, joista saat inspistä.

4 | Parhaat kaupat askartelutarvikkeiden hankkimiseen

Mistä löytää sopivaan hintaan mielenkiintoisia ja monipuolisia tarvikkeita erilaisiin DIY-projekteihin? Jaa sun lempparikaupat ja / tai kerro vinkkejä, miten löytää hyviä juttuja vaikkapa kirppareilta tuunattavaksi!

5 | Sun lemppariprojektit

Esittele sun lemppariprojektit, jotka on jo mahdollisesti näkyneet aiemminkin blogin puolella, mutta nyt yhdessä postauksessa. Kerro miksi niistä pidät, miksi oot erityisen ylpeä juuri niistä projekteista ja jaa linkit ohjeisiin, kuinka toteuttaa nämä!

6 | Tee uudelleen joku projektisi

Selaa postauksiasi tai jos blogisi on tuore, mieti muuten joku DIY-projekti, jonka olet toteuttanut aiemmin. Mitä pidempi aika sen toteuttamisesta, sen parempi! Mieti, mitä tekisit toisin, jos tekisit sen nyt uudelleen ja toteuta se uudelleen! Vertaile postauksessa, kumpi projekti mielestäsi onnistui paremmin & kysy vaikka lukijoiden mielipidettä!

7 | DIY ystävänpäivä- / äitienpäivä- & isänpäivä- / synttäri- / joulukortteja

Kortteja on helppo lähetellä ja niin paljon mukavempia vastaan ottaa kuin sähköisiä tervehdyksiä! Ja mikä olisikaan parempi, kuin itse tehty kortti? Jaa siis helppoja ideoita erilaisten korttien askarteluun!

8 | DIY -lahjaideoita

Näitä kaivataan erityisesti juhlapyhien alla, niinkuin nyt ystävänpäivänä tai esimerkiksi jouluna, mutta myös ympäri vuoden mm. synttärilahjaideoiksi! Jaa vinkkejä lahjoista erilaisille ja eri-ikäisille ihmisille sekä helpot ohjeet DIY-lahjojen toteuttamiseen!

9 | DIY -ideoita juhlien järjestämiseen

Yhtä paljon kuin kortteja ja lahjojakin, kaivataan juttuja itse juhlien järjestämiseen! Jaa DIY koristeluvinkkejä ja -ideoita, itsetehtyihin kutsuihin ideoita, helppoja reseptejä jne. Tästähän saisi vaikka kokonaisen postaussarjan! Tai useammankin, koska voit jakaa erikseen ideoita vaikkapa lasten kutsuille, illallisjuhlien järjestämiseen, synttäreille, valmistujaisiin, rippijuhliin, häihin...

10 | Panosta & pihistä / miten ostan hyvän kynän, ompelukoneen tms.

Jaa vinkkejä siitä, mihin askarteluvälineisiin kannattaa panostaa ja missä voi hyvällä omalla tunnolla pihistää. Voit myös kertoa juttuja, joita kannattaa pohtia hankkiessa jotain uutta, vähän kalliimpaa askarteluvälinettä, kuten ompelukonetta tai jotain erityistä kynää. Kerro myös omista kokemuksistasi, oletko kenties joskus käyttänyt ison summan rahaa tuotteeseen, joka ei ollutkaan toimiva tai löytänyt pilkkahintaan ihan loistavan tuotteen?

1 | Show your craft-table/desk/office

These are always fun to see pictures and videos of. Room and apartment tours are a subject, that readers always find interesting, so I believe that a DIY blogger's audience would be interested to see your space.


2 | How you organize your craft supplies


For me at least this a subject I could read about and watch photos and videos endlessly. Storing and organizing my craft supplies just never seems to happen in a smart manner, so I'm always looking for new solutions!


3 | How do you get inspired?


What inspires you to do it yourself? Where do you find / get your ideas? Share your Pinterest boards or links to your fave blogs that give you inspiration!

4 | The best stores to get your craft supplies


Where to find interesting and versatile supplies for different DIY projects at a reasonable price? Share your fave stores and/or tell your readers your best tips to find great stuff for DIY projects from flea markets. 


5 | Your fave projects


Show your fave projects that you already might have shown on your blog, but now in one big post. Talk about why you like them, why you are especially proud of those projects and share the links to the instructions!


6 | Re-do one of your projecs


Browse your posts or if you blog is new, think of an old DIY project you have done earlier. The longer it has been since you did it, the better! Think of what would you do differently if you did the project again and then do it again! Compare the projects on your blog and ask the readers opinion, which one you did a better job with!


7 | DIY Valentinesday cards / mothers' day cards / fathers' day cards / birthday cards / Xmas cards 


Cards are easy to send and so much more fun to receive than any online message! And what would be better than a card you made by yourself? Share easy ideas for DIYing different cards!


8 | DIY gift ideas

These are especially needed right before holidays, like Valentines day and Xmas, but also around the year: there is always a birthday party! Share ideas for different gifts for different kinds of people and the instructions to execute these DIY gifts.


9 | DIY party ideas


As much as cards and gifts, people need ideas to organize a party. Share DIY decoration tips and ideas, DIY invitations, easy recipes and so on. You could make a whole series of posts with this idea! Or even several series, since you could share tips to organize a children's birthday party, a dinner party, birthdays, graduation, weddings...


10 | Save or splurge / how to buy a good pen, sewing machine etc


Share your tips on which craft supplies are worth the splurge and where you can save. You can also talk about the things to consider when purchasing something a little bit pricier, like a sewing machine. Also talk about your own experiences: have you spend a ton of money on something that ended up disappointing you or have you found something incredible at a very low price?


Mitä piditte näistä postausideoista? Löytyikö toteuttamisen arvoista? Entä mitä piditte koko postaussarjasta? Jäikö kenties joku haluamasi blogigenre postausideoineen vielä uupumaan?

What did you think of these post ideas? Did you find any ideas worth executing?  And what did you think of the whole series? Was there any blog genre you feel like is still missing?

8 kommenttia:

 1. Löysin nyt ekaa kertaa blogiisi ja jään ehdottomasti seurailemaan - ihania ideioita oot kerännyt tähän postaukseen! Käyn varmasti koko postaussarjan läpi :)

  http://psneverstopsmiling.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla!! Toivottavasti löytyy hyviä ideoita toteutettavaksi :)

   Poista
 2. Hei ja kiitos! Tosi hyviä ideoita ja saan varmasti joitain hyviä inspiraatioita näistä :D

  Kirjoitan itse blogia omasta koirastani (aihe josta voisin puhua vaikka aina!) mutta olen ajatellut laajentaa myös hyvinvoinnin puolelle. Alkuun kyllä tuntui että pystyn kirjoittamaan kuinka paljon tahansa mutta ei se olekkaan niin helppoa kuin kuvittelin :D onko tärppejä mitä vois koiranomistajan näkökulmasta kirjoittaa, mikä lukijoita mahdollisesti kiinnostaa? :)

  http://aktiivinensohvaperuna.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että tykkäsit!

   Ja nyt kysyit kyllä pahan kysymyksen, kun mä en oikeen tuu koirien kanssa toimeen lainkaan, oikeastaan pelkään niitä, joten tuosta näkökulmasta on ehkä hankala keksiä ideoita... voisit ehkä esimerkiksi miettiä, miten saisi lenkistä koiran kanssa mahdollisimman tehokkaan urheilusuorituksen tai vaikka että mitä mieltä oot koirien vaatteista (vaikka se menee kyllä jo ehkä vähän ohi ton sun kategorian :D) ! :)

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
  2. Aijai nyt toden totta pistin pahan :D oma koirani on pääosin laiska ja mukavuuden haluinen niin lenkistä on hankala saada tehokasta :'D mutta asiaa voin hieman pohtiakkin :) ja huh, mä en käytä koiralla minkää näkösiä vaatteita ja "muotivaatteet" koiral on must turhia :D omistan joka sään kestävän karvakaverin :) harmi kun pelkäät koiria mutta ymmärrän pelkosi. Mutta onneksi minulla on suunnitelmis laajentaa aihetta juurikin treeniin ja hyvinvointiin, koska täytyy olla pitkän tähtäimen suunnitelma ;)

   Mukavaa jatkoa sinulle! :)

   http://aktiivinensohvaperuna.blogspot.fi/

   Poista
  3. Haha :D Ikävää, että musta ei nyt ollut sulle aiheita kehittelemään, mutta voithan sä tsekata noi postausideat fitness-bloggaajalle ja ruoka-bloggaajalle (linkki tässä postauksessa), jos niistä löytyisi jotain ideoita - ei kylläkään ehkä siitä koiranomistajan näkökulmasta... Toivottavasti löydät jostain aiheita postauksillesi tai keksit ainakin, koska on tää bloggaaminen niin mukavaa! :)

   Kuin myös!!

   Poista
 3. Juu mä kävinkin katsomassa nuo kaikki bloggaus-ideasi :) hyviltä vaikutta kyllä ja eiköhän aina pysty soveltamaan kun riittää mielikuvitusta :D älä minusta huoli, olen vasta alkumetreillä ja vielä riittää ajatuksia ja paloa ilman sen kummempia tuskailuja :D ajoittain iskee että mitähän nyt mutta äkkii se ajatus herää kun pääsee kirjoittamisen äärelle :) lahja se on tuottaa tekstiä ja olla luova :) olen huomannut myös sen että bloggaaminen on mukavaa puuhaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä! Ja joo, oon kyllä huomannut senkin, että aina ei kirjoittaminen meinaa lähteä, mutta kun pääsee alkuun niin kyllä siitä sitten herää vaikka mitä ideoita! :D

   Poista