keskiviikko 3. lokakuuta 2018

6+ SIVUIDEAA BLOGGAAJAN BULLET JOURNALIIN

Elokuussa julkaisin postauksen, jossa jaoin muutamia ideoita opiskelijan bullet journaliin ja koska postaus on ollut suosittu, päätin tänään tehdä siitä oman version bloggaajille. Tässä postauksessa on muutama sivuidea erityisesti bloggaajan bullet journaliin, mutta nämä on varmasti sovellettavissa esimerkiksi YouTubea tai muuta somea tekevälle.

Oon käyttänyt näiden ideoiden toteuttamiseen eri paksuisia, mustia Pigman Micron -finelinereita, persikan väristä Tombown sivellinkynää sekä saman sävyistä Stabilon point 88 -kynää.

bloggaajan bullet journal

bujo ideoita

Kuukausilogi postauksille

Ensimmäinen idea on bloggaajan versio bullet journaleissa perinteisistä kuukausilogeista. Tavallisesti tässä siis listataan sivun vasemmassa laidassa päivämäärät sekä viikonpäiviä vastaavat alkukirjaimet, ja sitten niiden viereen kirjoitetaan kuukauden menot. Tässä bloggaajan versiossa vain päivien kohdille kirjoitetaan sen postauksen otsikko, jonka aiot silloin julkaista.

bujo suomi

bullet journal suomi

Postauskalenteri

Tässä näkyykin sitten perusteellisempi versio postauskalenterista. Tällä sivulla näkyvä esimerkki-idea on todella lähellä sitä tyyliä, jolla mä toteutan blogipostauskalenteria omassa bullet journalissani. Oon kertonutkin omastani tarkemmin jo aiemmassa postauksessa, postausten suunnittelu blogikalenterissa!

Ajatuksena tässä taulukossa on siis kirjoittaa viikonpäivät vasempaan reunaan, sitten postauksen otsikko. Seuraaviin sarakkeisiin merkkataan rastilla, onko kuvat otettu, onko kuvat muokattu ja onko teksti kirjoitettu. Viimeinen boksi on varattu somejutuille, eli missä kanavissa postaus on jo jaettu.

bullet journal

bullet journal blogi

bloggaaja

Tavoitteet

Tällä sivulla näkyy kaksi eri ideaa, jotka tiivistin samalle sivulle. Niille voi toki tehdä ihan omat sivunsa ja mulla ainakin postausideat vie tilaa kolmen sivun verran.

Monilla meistä on erilaisia tavoitteita bloggeillemme, mutta kaikkia meitä yhdistää se, että ne olisi hyvä kirjoittaa ylös. Bullet journal on loistava paikka niille! Tavoitteet voi kirjata ylös bujoon ja seurata siellä niiden etenemistä.

Postausideat

Mä tykkään pitää bullet journalissani listaa erilaisista postausideoista, joita keksin milloin mistäkin! Sitten kun mietin, mistä seuraavaksi kirjoittaisin, palaan tähän listaan.

bujo blogi

blogi bujo

Statsit

Jos haluat seurata blogiin liittyviä lukuja, bullet journal on siihen täydellinen paikka. Kirjasin sivun vasempaan laitaan seurattavat asiat, eli lukijat, kävijät ja Instagram-seuraajat. Tähän voi toki valita juuri ne asiat, joita haluaa seurata. Sitten niiden perään vain joka kuukaudelle tilaa merkata sitä kuukautta vastaavat luvut.

To do lista blogille

Bullet journalistasi löytyy taatusti erilaisia to do listoja, mutta aina on tilaa vielä yhdelle! Blogijutuille voi tehdä ihan oman to do listansa, jos sulla on blogiin liittyviä hommia tehtävänä. Mä oon käyttänyt tällaista aina välillä, kun oon esimerkiksi uudistanut blogin ulkoasua.

Mitä sivuja sulla on bloggaajana tai sun blogia varten bullet journalissasi?

4 kommenttia:

 1. En ennen ajatellutkaan, että haluaisin tehdä bullet journalia kunnes näin nää sivut! Tää ois tosi käytännöllistä ja varsinkin tolla statistiikkasivulla ois hauska seurata blogin kehitystä! :)

  http://newdaysaara.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, bullet journal taipuu moneen! Voit käyttää sitä vaikka vain blogiin liittyviin juttuihin, jos se tuntuu omalta :)

   Ihanaa, jos tästä inspiroiduit!

   Poista
 2. On kyllä taas kaunista ja värikästä luettavaa. Mä itse en oo välittänyt alottaa, mutta mulla on silti raksi ruutuun to do-lista joka viikko työpöydällä töissä ja sama juttu puhelimessa sitten joka viikolle. Ehkä tästä saisi semmosta ajankulua askartelua, johon kannattaisi käyttää aikaa. Näin ikääntyessä ne hyvät harrastukset tuppaavat kuitenkin katoamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselle ainakin bujo on sen käytännön kalneteriosuuden lisäksi rakas & antoisa harrastus, joten voin suositella :)

   Poista