torstai 11. lokakuuta 2018

10 ERILAISTA TRÄKKERIÄ BUJOILUUN - OSA 2

Elokuun lopulla jaoin 10 erilaista träkkeri-ideaa bujoiluun ja mainitsinkin jo silloin, että toinen osa ideoita on tulossa. Tänään olisi tuon toisen osan vuoro! Haluan tässä postauksessa vielä painottaa, että vaikka olen nyt listannut 20 ideaa erilaisille träkkereille, sulla ei todellakaan tarvitse olla niin montaa träkkeriä bujossa yhtä aikaa. Nämä on vain ideoita, joista voit kokeilla niitä, jotka kuulostaa sulle sopivilta. Mullakaan ei ole näitä kaikkia mun bujossa!

Olen kirjoittanut listaan joidenkin träkkereiden nimet sekä suomeksi että englanniksi, koska bujoiluun liittyvä termistö on kuitenkin suurimmaksi osaksi englantia tai siitä suomeen väännettyä. Tracker -sanasta tuleva träkkeri -sana on hyvä esimerkki siitä!

10 träkkeriä bujoon

1 | A year in pixels eli vuosi pikseleinä. Tässä värität yhden pienen ruudun vuoden jokaisena päivänä päivän fiilistä tai "tyyppiä" kohden. Jotkut tekevät tästä nimenomaan fiilispainotteisen, eli täyttävät tähän mikä on ollut mieliala joka päivä, mutta mulla taas on enemmän tuollainen päivätyyppi -träkkeri, johon merkkaan esimerkiksi tehokkaat päivät, päivät joina olin kipeänä, päivät joina meillä oli ihanat treffit poikaystävän kanssa, rennot vapaapäivät, päivät, jolloin ei ehdi muuta kuin töihin, siivouspäivät ja niin edelleen.

2 | Kuukautisträkkeri. Tämä on erityisen hyödyllinen meille naisille! Träkkeriin voi merkata vain päivät, jolloin vuotoa esiintyy tai esimerkiksi eri värillä erilaisia muita oireita, jotka kuukautisiin liittyy.

3 | Päivän kohokohta -träkkeri. Tähän träkkeriin yksinkertaisesti joka päivä kirjoitat päivän kohokohdan. Mikä oli parasta juuri tänään? Mä oon tehnyt tällaisen muutamana kuukautena tänä vuonna ja oon tykännyt tästä hirmuisesti!

4 | Päivä yhdellä sanalla -träkkeri.Tämä on yksinkertaisempi versio edellisestä ideasta. Träkkeriin kirjoitetaan joka päivä yksi sana, joka kuvaa kyseistä päivää parhaiten tai sana, joka liittyy kyseiseen päivään parhaiten. Kokeilin tätä elokuussa päivän kohokohta -träkkerin sijaan ja tykkäsin hirmuisesti!

5 | Productivity tracker eli tehokkuusträkkeri. Tehokkuusträkkerin voi toteuttaa niin monella tavalla. Voit piirtää eri pituisia viivoja tehokkuutta merkkaamaan, antaa itsellesi numeerisen arvosanan, hymynaaman tai vaikkapa värittää muotoja eri tehokkuustasoja vastaavilla väreillä.

träkkeri ideoita

6 | Study tracker eli opiskeluträkkeri. Jos oot opiskelija, voit tehdä itsellesi opiskeluträkkerin! Kerroin tarkemmin tästä ja muista ideoista opiskelijan bujoon jo postauksessa 11+ sivuideaa opiskelijan bullet journaliin!

7 | Followers tracker eli seuraajaträkkeri. Jos sulla on blogi, pidät YouTube -kanavaa tai yrität esimerkiksi kasvattaa seuraajamääriäsi Instagramissa, seuraajaträkkeri voi olla hauska ja hyödyllinen träkkeri bujossa!

8 | Project tracker eli projektiträkkeri. Olipa kyseessä sitten siivousprojekti kotona, muutto, isompi tehtävä koulua varten tai työprojekti, tee sille ja sen etenemiselle selkeä träkkeri bujoon!

9 | Kroppaträkkeri tai painoträkkeri. Jos treenaat, haluat laihduttaa tai yrität pysyä tietyissä mitoissa, träkkeri painolle tai kehon eri mitoille voi olla sinulle hyvä. Myös treeniträkkeri voisi toimia!

10 | Savings tracker eli säästöträkkeri. Olitpa lähdössä matkalle, tekemässä jotain isompaa hankintaa tai ostamassa konserttilippuja, tarvitset niitä varten yleensä rahaa. Ja joskus sitä pitää etukäteen säästää. Bujoon voi olla hauska ja hyödyllistäkin tehdä seuranta sille, paljonko rahaa on jo kertynyt ja paljonko vielä puuttuu!

Onko sun bujossa jotain näistä träkkereistä? Vai löysitkö jotain uutta kokeiltavaa?

2 kommenttia: