torstai 19. heinäkuuta 2018

9+1 KEINOA PEITTÄÄ VIRHEET BUJOSSA

Kun tekee kaiken bullet journaliin käsin, virheitä taatusti tulee. Joskus kirjoittaa kuukauden alkavaksi väärällä päivämäärällä, joskus sotkee musteen ennen kuin se on ehtinyt kuivua, joskus kirjoittaa tiistai vaikka piti kirjoittaa torstai ja joskus suorasta viivasta tuleekin vino. Se kannattaa vain hyväksyä, sillä kukaan meistä ei ole täydellinen - eikä tarvitsekaan olla! Mun mielestä se käsintehty ja epätäydellinen fiilis on yksi bujon viehätyksistä.

Siitä huolimatta, jotkut mokat haluaa peittää tai korjata. Olenkin kasannut muutaman keinon, joilla erilaisia mokia saa piiloon ja jaan tänään teidän kanssa 9 niistä keinoista ja päälle vielä yhden pienen lisävinkin!

miten peittää virheitä bujossa

1 | White out - teippi tai maali. En pystyisi elämään ilman tätä! Mulle sattuu pieniä typoja ja vinoon menneitä viivoja ja väärin kirjoitettuja numeroita ihan jatkuvasti. Käytän tällaista korjausteippiä varmaan vähintäänkin kerran päivässä! Niin helposti saa pienet ja vähän isommatkin virheet piiloon!

2 | Valkoinen geelikynä. Joskus en muista antaa musteen kuivua tarpeeksi ja kun kädelläni huomaamatta vedän siitä päältä, muste leviää ja sotkee sivun. Valkoisella geelikynällä voi helposti peittää tällaiset pienet mustesotkut!

3 | Musta laatikko & valkoinen geelikynä. Niinä päivinä, kun kirjoittaa tiistai vaikka piti kirjoittaa torstai, tämä vinkki tulee tarpeeseen! Piirrä väärin kirjoitetun sanan päälle musta laatikko ja kirjoita oikea sana sen päälle valkoisella geelikynällä!

4 | Dymo. Edellistä vinkkiä vastaava keino korjata pienet typot ja kirjoitusvirheet. Kirjoita oikea sana vain dymolla ja liimaa se virheellisen sanan päälle!

5 | Washiteippi. Washiteipillä saa helposti vaikka pieleen menneen otsikon piiloon. Sivu näyttää silti kauniilta, sen yläreunassa on washikoriste ja voit kirjoittaa uuden otsikon sen alapuolelle! Jos sun valitsema washi on vaalea tai valkoinen, kannattaa kuitenkin ensin peittää moka korjausteipillä ja sitten laittaa washia sen päälle, niin moka ei paista washin läpi.

6 | Tarrat. Pieleen menneet doodlet tai muut pienet mokat saa helposti piiloon, kun liimaa vain tarran päälle!

7 | Tuplaviiva. Jos piirtämäsi viiva ei mennytkään ihan suoraan, tee sen viereen toinen, epätäydellinen viiva. Tällainen "tuplaviiva" saa epätäydellisyyden näyttämään tarkoituksenmukaiselta!

8 | Peitä koko sivu toisella vihkon sivulla. Ainakin Leuchtturm1917 -vihkojen takaosassa on muutama sivu, jotka saa helposti repäistyä irti vihkosta. Jos tuntuu, että yksi sivu menee ihan kokonaan pieleen tai moka on iso, tällaisella irtosivulla voi helposti peittää koko sivun ja aloittaa alusta!

9 | Peitä koko sivu tai osa sivusta toisella paperilla. Jos haluat saada koko sivun piiloon, mutta sinun ei tarvitse aloittaa alusta juuri sillä sivulla, voit myös peittää virheen liimaamalla koko sivulle esimerkiksi tulostettavan värityskuvan, kuviollista paperia, valokuvia, postikortin tai mitä tahansa muuta!

+1 | Viimeistele sivu pienestä mokasta huolimatta. Jos teet pienen mokan ja vaikka yrität vielä korjatakin sitä esimerkiksi korjausteipillä tai geelikynällä, mutta se edelleen pistää silmääsi, viimeistele sivu. Kun koko sivu on valmis, huomio kiinnittyy ihan muihin juttuihin, kuin pieneen virheeseen!

2 kommenttia:

 1. Ihan sikahyviä vinkkejä! Mä luovuin omasta bujoilustani jo aikaa sitten, mutta voin vaan kuvitella miten moni huoahtaa ilosta ja helpotuksesta tämän postauksen bongatessaan :D kolmonen onkin mun luottovinkki erilaisten mokien korjaamiseen, muuta välineistöä ja tarvikkeita kun ei ole kauheasti kertynyt!

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! Joo, toi kolmonen on yksi munkin lemppari, koska sillä sen virheen saa piiloon niin, että se ei näytä virheeltä: näyttää siltä, kuin olisit suunnitellutkin tekevästi tämän näköisen sivun alusta asti! :)

   Poista