tiistai 20. helmikuuta 2018

5 SUOSIKKIA X5

Tämä postaus on julkaistu alunperin viime elokuussa vanhassa bullet journal -aiheisessa blogissani, mutta siirtelen postauksia sieltä tämän blogin puolelle ja tänään oli tämän postauksen vuoro. Vaikka postauksen julkaisemisesta onkin jo hetki aikaa, nämä kaikki ovat silti edelleen suosikkejani!

Tänään kerron teille mun 5 suosikkijuttua viidessä eri kategoriassa. Kerron teille mun suosikkikynistä, parhaista vinkeistä bujoiluun, lempparivälineistä, parhaista kaupoista shoppailla bujoilutarvikkeita sekä näytän mun 5 suosikkisivua bullet journaleistani!

mildliners

stabilo point88

triplus fineliner

micron pigma

stabilo boss pastel

Mun suosikkikynät

1 | Mildlinerit. Näitä tulee valehtelematta käytettyä joka päivä! Käytän Mildlinereita viikkoaukeamilla, päivittäisillä sivuilla, kuukausijutuissa, träkkereissä ja melkeimpä kaikilla sivuilla!

2 | Stabilo point 88. Myös nämä jatkuvassa, päivittäisessä käytössä! Nämä on olleet aina mun suosikkikyniä myös esimerkiksi muistiinpanojen tekemiseen koulussa ja käytin näitä jo pitkään ennen kuin tutustuin bujooiluun.

3 | Staedler triplus fineliners. Tykkään ihan hirmuisesti siitä, miten siroa jälkeä näillä saa aikaiseksi ja lisäksi näistä löytyy paljon sellaisia ihania sävyjä, joita mun Stabiloissa ei ole.

4 | Pigma micron fineliners. Loistava setti mustia kyniä eri paksuuksilla! Erityisesti 005 tai 0,20mm, eli kaikkein ohuin näistä, on usein käytössä. Joihinkin yksityiskohtiin myös tuo kaikkein paksuin, eli 08 tai 0,5mm, sopii hyvin!

5 | Stabilo boss pastel. Ihanat pastellinsävyiset yliviivaustussit! Mulla on neljä sävyä ja suunnittelen kyllä hankkivani ne loputkin kaksi jossain kohtaa!


Mun parhaat vinkit teille

1 | Unohda perfektionismi! Tässä mä itse kompastelen eniten, mutta joskus on hyvä muistuttaa itseään, että sivu kokonaisuudessaan voi näyttää tosi hyvältä, vaikka jossain kulmassa olisikin käynyt yksi pieni kämmi. Kaiken ei tarvitse olla täydellistä!

2 | Aloita pienestä. Instagramista ja Pinterestistä inspiroituneena sitä lähtee helposti yrittämään monenlaisia taiteiluja bullet journaliin, jotka on itselle ihan uusia, mutta joita toiset on harjoitelleet vuosia. Aloita pienestä ja lähde yksinkertaisesta monimutkaisempaan harjoittelun ja kokeilemisen avulla.

3 | Huomaa kehityksesi! Selaa joskus takaisin sinne ihan ihka ensimmäisiin juttuihin ja sivuihin ja vertaa niitä tämän hetkiseen tyyliisi. Huomaa miten paljon olet kehittynyt! Kukaan ei ole loistava heti alkaessaan, mutta yksi bujoilun parhaita juttuja on se, kun jossain vaiheessa huomaa, miten paljon sitä on oppinut ja kehittynyt ajan kuluessa!

4 | Kokeile rohkeasti. Kokeile erilaisia tyylejä ja fontteja ja sivujen rakenteita ja tapoja ja kyniä ja välineitä. Kokeilemalla monia asioita löytää parhaiten ne omat juttunsa ja tyylinsä!

5 | Älä tee hommasta liian monimutkaista. Älä unohda käytännöllisyyttä kaiken koristelun keskellä. Jos teet bujoilusta itsellesi liian monimutkaista ja vaikeaa, sen käyttäminen jää vähemmälle kiireisinä aikoina (eli juuri niinä aikoina, kun eniten tarvitsisit järjestystä elämääsi). Mä itse pidän tämän mielessä pitämällä päivittäiset sivut tosi yksinkertaisina ja "epätäydellisinä", mutta panostamalla muihin sivuihin, koska niiden tekemiseen on yleensä enemmän aikaa!

bullet journal spread

mood tracker

bujo blogi

bullet journal blog

mildliner

Mun suosikkisivut

1 | 2017 + 2018. Tästä aukeamasta olen saanut paljon kehuja niin ystäviltäni kuin Instagramissakin! Lisäksi aukeama on kyllä myös yksi mun oma suosikki ja ehdottomasti käytössä ihan jatkuvasti!

2 | Huhtikuun mood tracker. Pidän ihan hirmuisesti viime huhtikuun mood trackerista! Teen joka kuukausi mood trackeriin erilaisia muotoja tai kuvia, joita väritän päivän mielialaa vastaavalla värillä. Olen tehnyt mm. ilmapalloja ja jäätelöitä, mutta tämä huhtikuun kuvio on mun ehdoton suosikki! Aion toteuttaa tällaisen toistekin.

3 | Blogipostaus ohjeet. Tein itselleni ohjeet blogipostauksiin, joita julkaisen kuukausittain Kiia Innanmaa -blogissani. Näin kaikki tietyn sarjan postaukset ovat toistensa kaltaisia rakenteeltaan, vaikka sisältö onkin eri. Tästä sivusta tuli mun mielestä hirmu kivan näköinen!

4 | Spring cleaning. Joka kevät mulla on tapana varata muutama päivä ihan vain siivoamiseen, käydä läpi kaikki kaapit ja putsata kaikki mahdolliset pinnat. Tänä keväänä tein kunnon listan bullet journaliini sitä varten ja sivusta, erityisesti otsikosta, tuli lopulta tosi kivan näköinen!

5 | Mildliner color combos. Kuten jo aiemmin sanoin, Mildlinerit on mulla ihan jatkuvasti käytössä. Sitä varten kasasin itselleni myös listan erilaisista värikomboista, joihin voin aina palata ja valita sitten sopivan, jo hyväksi todetun yhdistelmän!


Mun suosikkikaupat

1 | Vihkokauppa. Täältä löytyy mm. ihania tarroja, Leuchtturm1917 ja monia muitakin vihkoja, washiteippejä ja paljon muuta ihanaa bujoiluun!

2 | Flying Tiger of Copenhagen. Täältä tulee ostettua erityisesti leimasimia ja washiteippejä, mutta myös muita askartelujuttuja.

3 | Kirjakärkkäinen. Kyniä, Leuchtturm1917 -vihkoja (ja monia muitakin), teippejä ja esimerkiksi tarrapaperia itse tehtäviin tarroihin!

4 | Suomalainen kirjakauppa. Täältäkin löytyy kyniä, Leuchtturm1917 -vihkoja (ja monia muitakin), mutta enimmäkseen kyniä olen täältä bujoa varten hankkinut.

5 | Teippitarha. Mieletön kokoelma mitä ihanampia washiteippejä ja muitakin tarvikkeita bujoiluun.

faber castell

clas ohlson

diy tarrat

leimasin

vihkokauppa

Mun suosikkivälineet

1 | Lyijykynä ja hyvä kumi. Ei ole tämän kombon voittanutta! Mä en ole kauhean taitava piirtämään ja tykkäänkin monia asioita luonnostella bujoon ensin lyijykynällä ja tehdä päälle sitten paremmalla kynällä. Lisäksi hyvä pyyhekumi on tärkeä ja mun suosikki on ehdottomasti Faber-Castell:in dust free -kumi!

2 | Metalliviivotin. Mun muoviviivottimista tuntuu aina lohkeilevan pieniä paloja ja koska perfektionistina usein haluan todella suorat viivat bullet journaliini, päätin hankkia pari metalliviivotinta! Ne on toivon mukaan vähän kestävämmät kuin ne muoviset.

3 | Tarrat. Käytän tarroja bullet journalini viikko- ja kuukausiaukeamiin sekä moniin erilaisiin kokoelmiin. Olen myös tehnyt tarroja itse ja jaoinkin vinkit niihin jo täällä!

4 | Tarroihin leimaaminen. Mulla on tuollaisia suorakaiteen muotoisia ja pyöreitä etikettejä, joihin olen leimaillut erilaisia tekstejä ja sitten käyttänyt niitä tarroina bullet journalissani! Tällä tavoin tulee käytettyä kasvavaa leimakokoelmaa myös bullet journalista ilman pelkoa siitä, että pieleen mennyt leima suoraan journalissa pilaa koko sivun.

5 | Kirjanmerkit. Magneetilla toimivat kirjanmerkit ovat olleet ihan pelastus! Mun bullet journalissa on kyllä kaksi kirjanmerkkiä itsessäänkin, mutta mulla on päivittäin tarve käyttää useampiakin sivuja, kuin vain kahta, joten useammat kirjanmerkit ovat tulleet tarpeeseen!

Mitkä on sun viisi suosikkijuttua bullet journaliisi liittyen?

4 kommenttia:

  1. Ihania vinkkejä ja juttuja! ostin just itselleni uuden muistivihkon ja tästähän onkin ihana ammentaa inspiksiä omaani <3

    VastaaPoista
  2. Oi vitsi, pitää käydä tsekkaamassa ainakin toi vihkokauppa ja teippitarha :D Erilaiset tarrat ja teipit on niin helppoja keinoja koristella bujoa silloin kun ei jaksa/ehdi piirtämään.

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä ihania paikkoja shoppailla! Niimpä :)

      Poista