lauantai 20. tammikuuta 2018

10 TREFFI-IDEAA TALVELLE

Vaikka onkin ihanaa ihan vain lähteä leffaan tai viettää iltaa yhdessä kotona katsellen jotain Netflixistä, joskus on kiva tehdä jotain muutakin! Oon jo useammassa postauksessa listannut ideoita erilaisille treffeille ja kivalle yhteiselle tekemiselle ja tässä olisi taas 10 uutta ideaa talvisille treffeille.

Pari vuotta sitten listasin 20 talvista treffi-ideaa ja viime syyskuussa listasin 10 treffi-ideaa syksylle. Noista ideoista moni sopii toteutettavaksi myös nyt talvella!

treffi-ideoita

1 | Menkää pulkkamäkeen tai pelatkaa lumisotaa. Aurinko paistaa ja ulkona on raikas pakkassää, pakkohan siitä on nauttia! Pulkkamäki ja lumisota ei oo vain lapsille, yhtä hauskaa ja sitä paitsi hyvä urheilua se on myös aikuisille! Kun alkaa tulla liian kylmä, siirtykää sisälle, keittäkää kuumaa kaakaota ja kääriytykää yhdessä sohvannurkkaan.

2 | Menkää keilaamaan. Jos ulkona on ihan hirveä ilma, on kivempi viettää treffi-iltaa jossain sisätiloissa. Keilaus on hauska tapa vähän kisailla, viettää aikaa yhdessä ja nauttia toisen seurasta!

3 | Pelatkaa kumpi tuntee toisen paremmin? -peliä. Kerroin tästä pelistä tarkemmin treffi-idea: kumpi tuntee toisen paremmin? -postauksessa, mutta tämä sopii hyvin juurikin talviseen illan viettoon sisällä. Meillä tuo peli avasi hyviä keskusteluja ja opimme kumpikin jotain uutta toisistamme.

4 | Testatkaa jotain kummallekin uutta reseptiä yhdessä. Etsikää esimerkiksi Pinterestistä resepti, jota kumpikaan ei ole kokeillut ja leipokaa tai kokatkaa jotain yhdessä. Jos lopputulos on onnistunut, teillä on uusi herkku, jota voitte tehdä myöhemminkin yhdessä ja jos lopputulos ei oo ihan niin onnistunut, niin teillä on hauska tarina, jolle voitte nauraa yhdessä!

5 | Tehkää persoonallisuustestit. Netistä löytyy monia persoonallisuustestejä (esimerkiksi täällä & täällä) ja niitä on hauska tehdä yhdessä. Testatkaa, oletteko samantyyppisiä persoonia tai pitävätkö näiden testien tulokset paikkaansa. Tämäkin voi olla hyvä avaus tärkeille keskusteluille!

6 | Käykää talvipuutarhassa. Tämä on mun pitkäaikainen haave, mutta mun tietääkseni näitä ei taida juuri muualla olla, kuin Helsingissä. Jos asutte siellä suunnalla tai ootte muuten menossa sinnepäin, talvipuutarha voisi olla ihana paikka viettää aikaa yhdessä! Mä toivon vielä joskus pääseväni tonne mun rakkaan kanssa, vaikka se vähän kauempana onkin!

7 | Menkää uusille ekoille treffeille. Sopikaa tapaavanne jossain ravintolassa tai kahvilassa, mutta kuvitelkaa, että tapaisitte uudelleen ensimmäisen kerran. Tämä vaatii hieman mielikuvitusta, varsinkin jos ootte olleet yhdessä jo pitkään, mutta uskon että nämä olisivat hauskat ja mielenkiintoiset, vähintäänkin erilaiset treffit. Tutustukaa toisiinne uudelleen ja eläytykää, niin treffit ovat varmasti onnistuneet. Mä uskon että myös tällainen treffi-ilta voi avata teitä uusiin, hyviin keskusteluihin kumppanin kanssa!

8 | Käykää jollain kurssilla yhdessä tai oppikaa jotain uutta yhdessä. Tanssitunnit tai kokkauskurssi voi olla hirmu hauska tapa oppia jotain uutta yhdessä. Myös netistä löytyy paljon erilaisia videoita ja tutoriaaleja uusien asioiden oppimiseen, jos kurssit ei oo teidän juttu. Aina voitte myös opettaa toisillenne jotain uutta, missä toinen on hyvä ja toinen vasta aloittelemassa. Mä voisin esimerkiksi opettaa mun poikaystävää valokuvaamaan järjestelmäkameralla ja hän taas voisi opettaa mua leipomaan (oon esimerkiksi marengin leipomisen oppinut häneltä)!

9 | Aloittakaa yhteinen päiväkirja. Kirjoittakaa päiväkirjaan vuorotellen teidän fiiliksiä ja ajatuksia toisistanne, pieniä rakkauskirjeitä, juttuja joita ootte tehneet yhdessä tai hauskoja muistoja. Tämä ei tietenkään kaikki tapahtuisi yhden illan aikana, vaan voisitte silloin tällöin kirjoitella esimerkiksi vuodenkin aikana. On varmasti ihana lukea toisen kirjoittamia juttuja ja vielä ihanampi palata tällaiseen päiväkirjaan vuosia myöhemmin!

10 | Tehkää yhteinen aikakapsuli. Ottakaa vaikka vanha kenkälaatikko tai muu vastaava pieni laatikko ja täyttäkää se erilaisilla asioilla, joihin uskotte olevan kiva palata myöhemmin. Voitte esimerkiksi laittaa sinne liput viimeisimmiltä leffatreffeiltänne, kirjeen, jonka kirjoitatte yhdessä yhteiseen tulevaisuuteenne, valokuvia, pieniä muistoesineitä tai mitä ikinä keksittekään! Sitten laatikko kiinni ja kanteen päivämäärä, koska sen saa avata. Aikakapsulin voi tehdä esimerkiksi vuoden tai vaikka kymmenen vuoden päähän ja sen avaaminen yhdessä sitten tuon päivämäärän koittaessa on varmasti hauskaa!

Mikä näistä on sun mielestä hauskin idea?

6 kommenttia:

 1. Tosi kivoja ideoita! :) Mun mielestä hauskin olis varmasti noi "uusinta" treffit!

  VastaaPoista
 2. Kivoja idiksiä :) Sekin on vähän, että millaset ne ekat treffit on ollut :D Yhdet aurinkoisella terassilla ja sen jälkeen makkispekkikset, ei vältsis sit ole semmonen mitä haluaisi tehdä edes enää uudestaan x)

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Ihania ideoita <3 Persoonallisuustestit on kyllä hauskoja, varsinkin kun tulokset menee välillä ihan päin mäntyä :D

  http://erelkee.blogspot.fi/

  VastaaPoista