torstai 16. marraskuuta 2017

10 LISTAA KIRJOITETTAVAKSI, KUN ELÄMÄ HEITTÄYTYY HANKALAKSI

Mä en tiedä, miten olisin järjissäni enää, jos en kirjoittaisi jatkuvasti erilaisia listoja. En usko, että muistaisin tehdä puoliakaan niistä asioista, mitkä mun pitää muistaa. En myöskään usko, että saisin ajatuksistani mitään selkoa ilman erilaisia listoja. Kirjoitan niitä joka päivä: to do listoja, pakkauslistoja, kiitollisuuslistoja, kauppalistoja, deadlinelistoja ja ties mitä listoja mä milloinkin tarvitsen. Tänään aion jakaa teidän kanssa 10 listaa kirjoitettavaksi, kun elämä heittäytyy hankalaksi, kun stressaa tai kun on muuten vain vaikeaa.

lista

1 | Asiat, joista olen kiitollinen. Sen enempiä suodattamatta, listaa kaikki asiat, joista olet kiitollinen. Ne voivat olla isoja asioita, kuten välittävä perhe, tai pieniä asioita, kuten ventovieraan hymy eilen bussissa.

2 | Ihmiset, joita rakastan. Mieti hetki niitä ihmisiä, jotka on sulle erityisen tärkeä. Mulle ainakin tulee hyvä fiilis, kun hetkeksi keskityn esimerkiksi äitiin tai poikaystävään mielessäni. Kirjoita lista ihmisistä, joita rakastat ja syistä, miksi erityisesti rakastat heitä.

3 | Ihmiset, jotka rakastavat minua. Välillä meistä kaikista varmaan tuntuu, että kukaan ei välitä. Mieti hetki ja kasaa listaa ihmisistä, jotka välittävät. Pian huomaat, että kyllähän heitä on aika monta!


kaamosmasennus

4 | Asiat, jotka tekevät minut iloiseksi. Kirjoita lista kaikista asioista, esineistä, harrastuksista, ihmisistä, ilmiöistä, sanoista ja biiseistä, jotka tekevät sut iloiseksi!

5 | Inspiroivat lainaukset. Etsi netistä tai kirjoita omasta muistista ylös parhaimmat lainaukset tai quotet, jotka sua inspiroi. Voit palata tähän listaan aina inspistä kaivatessasi!

6 | Mun haaveita. Kirjoita lista isoista ja pienistä haaveistasi! Älä sensuroi mitään, vaan kirjoita ylös kaikki. Jos juuri nyt haaveilet vaahtokarkeista, kirjoita se ylös. Jos juuri nyt haaveilet maailman ympärys -matkasta, kirjoita sekin ylös!

7 | Asiat, joita rakastan itsessäni. Liian usein me keskitytään niihin huonoihin juttuihin itsessämme, mutta keskitypä kerrankin niihin hyviin! Huomaa ne positiiviset jutut niin ulkonäköön kuin sisäiseenkin kauneuteen liittyen ja kirjoita niistä lista. Kiinnitä se vaikka vessan peiliin aikaisia aamuja piristämään.

mielen hyvinvointi

8 | To do lista / brain dump. Kun päässä pyörii miljoona asiaa, voi tuntua hankalta tai jopa ylitsepääsemättömältä saada mitään aikaiseksi. Tähän tilanteeseen sopii brain dump tyyppinen to do lista. Mitään sensuroimatta, kirjoita ylös kaikki mitä mielessäsi on - olipa kyse sitten asioista, jotka sun pitää muistaa hoitaa tai asioista, jotka haluaisit saada aikaiseksi. Kun kaikki on paperilla, et ainakaan unohda mitään ja hommaa on helpompi lähteä sekä priorisoimaan että pilkkomaan pienempiin palasiin. Kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla!

9 | Asiat, joista stressaan. Kirjoita ne kaikki rehellisesti ylös. Tällekin listalle sopii niin pienet kuin isotkin asiat esimerkiksi esseen palautus-deadlinestä riitaan ystävän kanssa. Mulle ainakin tulee heti parempi olo, kun saan sen kaiken päästäni ulos. Sitten on myös ehkä helpompi lähteä miettimään, miten ne asiat saisi hoidettua vähemmän stressaaviksi.

10 | Asiat, joita haluan kokeilla tai kokea. Olipa kyse sitten uudesta maasta, johon haluat matkustaa tai uudesta limsasta, jota haluat maistaa, se kuuluu tälle listalle. Tätä listaa kirjoittaessa tulee taatusti innostunut olo ja haluaa lähteä toteuttamaan listalla olevia juttuja!

Millaisen listan sä kirjoittaisit, kun elämä heittäytyy hankalaksi? Entä rakastatko sä yhtä paljon erilaisia listoja?

4 kommenttia:

 1. Olipas hyviä listaideoita! Itsellä toimii parhaiten tuo, että kirjoitan to do -listan, jonne luettelen kaiken - ja rupean sitten yksi kerrallaan niitä asioita tekemään. Myös erilaiset haave-/unelma-/kokeilulistat on kivoja ja niiden tekeminen piristää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noi to do listat on mullekin niitä kaikkein käytännöllisimpiä! :)

   Poista
 2. Toi stressaavien asioiden ylös kirjoittaminen ja to do -listojen teko on kyllä parhaat keinot oikeesti vähentää sitä stressiä ja saada jotain aikaan. Mut pitäis muistaa noiden iloisempienkin listojen teko :) Ihanien juttujen ajattelusta tulee aina niin hyvälle mielelle.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Kun joskus tuntuu, että hommaa on niin paljon ettei tiedä mistä aloittaa, niin noi kaksi listaa auttaa kyllä! Niimpä, suosittelen :)

   Poista