perjantai 17. marraskuuta 2017

MIKSI ON OK ALOITTAA ALUSTA KOSKA VAIN?

Tänään jatketaan bullet journal -postausten siirtoa Bujo & Moresta tänne tämän blogin puolelle! Tämä postaus on siis tätä ensimmäistä kappaletta lukuunottamatta alunperin julkaistu maaliskuussa 2017, otathan sen huomioon postausta lukiessasi!

bujo blogi

mildliners

Aloitin oman bullet journalini tammikuussa ja mun oli tarkoitus pitää siinä lähinnä erilaisia listoja ja trackereita. Mulla oli ihan toimiva diy-kalenteri, jota halusin edelleen käyttää. Kuitenkin innostuin tästä bullet journalista niin, että jo maaliskuussa päätin hylätä vanhan plannerini ja siirtyä kokonaan bullet journaliin.

Koska olin alunperin tosiaan ajatellut, etten käyttäisi bullet journalia kalenterina, olin varma, että vihko kestää mulla koko vuoden. Tein vuoden alussa monia sivuja vihkon alkuun valmiiksi koko vuodelle. Esimerkiksi kaikki vuoden trackerit ja kiitollisuuspäiväkirjat löytyivät jokaiselle kuukaudelle.

Lisäksi asettaessani tavoitteita tälle vuodelle, olin ihan eri tilanteessa kuin olen nyt. Siksi mun bullet journalin 2017 goals -sivulta puuttuu tilaa tavoitteille, joita nyt haluaisin itselleni esimerkiksi uuden Bujo & More -blogin suhteen asettaa.

fresh start

starting a bullet journal

Kun päätin aloittaa uuden blogin, mietin, pitäisikö aloittaa vaikkapa huhtikuun ensimmäisenä päivänä tai edes uuden viikon alkaessa. Totesin kuitenkin itselleni, etttä ihan koska tahansa voi aloittaa jotain uutta tai aloittaa alusta ja siksi päätin julkaista uuden blogin heti, kun se oli julkaisukelpoinen. Tämä päivä sattui olemaan lauantai keskellä kuukautta!

Totesin samalla myös, että voin aloittaa myös bullet journalin alusta! Olin muuttanut suunnitelmiani vuoden alkuun verrattuna aika paljon ja jos olisin tiennyt tämän jo tammikuussa, olisin tehnyt monta asiaa toisin! Kävin siis hakemassa Vihkokaupasta uuden leuchtturm 1917 -vihkon, vaikka vanhassa olikin vielä tilaa, ja aloitin alusta!

bujoilu

bullet journal blog

Vuosi on pitkä aika ja jo vaikka yhden kuukauden aikana ehtii tapahtua vaikka ja mitä. Tammikuussa asetetut tavoitteet ei välttämättä tunnu enää tärkeiltä maaliskuussa, saatika joulukuussa.

Siksipä haluankin nyt sanoa kaikille teille, että on ok aloittaa jotain uutta ihan koska vaan! Keskellä vuotta, kuukautta, viikkoa tai jopa päivää! On ok aloittaa treenaaminen, ostaa uusi kalenteri tai kokeilla uutta harrastusta ihan koska vain, ei ainoastaan tammikuussa tai maanantaisin. Joskus uusi, freesi alku on juuri sitä, mitä me tarvitaan!

Tämä on mun mielestä yksi parhaimpia juttuja bullet journalisssa! Ihan koska tahansa voi kääntää uuden, tyhjän sivun ja aloittaa uudelleen!

Mitä mieltä sä oot? Ootko koskaan jättänyt vaikkapa kalenteria tai vihkoa kesken ja ottanut freesiä starttia uudessa?

2 kommenttia:

  1. Toi on ihan totta! Ei tarvitse odottaa tammikuun alkuun, että voi lähteä salille, kun sen voi tehdä jo tänään! :-D

    VastaaPoista