torstai 30. marraskuuta 2017

MIKSI RAKASTAN LEUCHTTURM1917 -VIHKOA?

Tässä tulee taas Bujo & Moren puolelta siirretty postaus! Tässä postauksessa kerron, miksi rakastan Leuchtturm1917-vihkoa ja miksi käytän sitä bujoiluun. Edelleen oon täysin tyytyväinen tuohon vihkoon, vaikka tämä postaus onkin alunperin julkaistu viime huhtikuussa!

leuchtturm

dotted notebook

Mä mietin pitkään, minkälaisen vihkon haluan bullet journaliani varten hankkia ja päädyin lopulta Leuchtturm1917 -vihkoon. En voisi olla tyytyväisempi valintaani, joten haluan tänään kertoa teille, miksi tykkään tästä vihkosta!

Mä valitsin kovakantisen vihkon, sillä ajattelin sen olevan vähän kestävämpi. Valinta kovakantisen ja pehmeäkantisen välillä on ihan vain henkilökohtainen mielipide, mutta oon kyllä tykännyt kovakantisesta. Mulla on tämä kuvissa näkyvä valkoinen tällä hetkellä käytössä, mutta ensimmäinen vihkoni oli musta. Vähän harmittaa, miten nopeasti molemmat kannet likaantuu, varsinkin noi valkoiset on jo melko törkeän näköiset. Oon kuitenkin todennut, että enemmän katson tuota sisältöä kuin kansia, joten ei sen niin väliä, jos kannessa joku tahra onkin!

leuchtturm1917

vihkokauppa

Ensimmäinen juttu, josta tykkään hirmuisesti tässä vihkossa on tämä kuminauha, joka auttaa pitämään vihkon suljettuna, silloin kun sen haluaa pysyvän suljettuna.

bullet journal index

Toinen juttu, mikä on kiva plussa, on valmiiksi tehty sisällysluettelo! Tällaiselle on varattu tilaa 3 sivua ja sinne on helppo merkitä, mitä juttuja miltäkin sivulta löytyy. Mua ei olis haitannut sekään, jos sisällysluetteloa ei olisi valmiina, olisin ihan mielelläni tehnyt sen itsekin, mutta tämä helpottaa alkuun pääsemistä.

dotted vihko

Leuchtturm1917 - vihkosta löytyy myös kaksi kirjanmerkkiä, mitkä on hirmu kätevät! Mulla on toinen aina meneillään olevan päivän kohdalla ja toinen taas sivulla, josta löytyy kuluvan viikon blogpostaukset ja se, missä vaiheessa niiden toteuttaminen on. Kaipaisin kyllä ehkä vielä muutamaa kirjanmerkkiä, mutta tämä ongelma on onneksi helppo ratkaista itsekin esimerkiksi klemmareilla tai magneettisilla kirjanmerkeillä!

hyvä bullet journal vihko

Yksi ehkä parhaista jutuista tässä vihkossa on valmiiksi numeroidut sivut! Helpottaa bullet journalin käyttöä niin paljon!

Lisäksi pidän piste-sivuista, mutta Leuchtturm1917 -vihkoja saa myös tyhjillä sivuilla, viivoilla tai ruudukolla. Musta pisteet oli kätevimmät tähän tarkoitukseen!

leuchtturm vihko

Ihan vihkon lopusta löytyy kätevä, pieni tasku. Tykkään tästä hirmuisesti, koska voin säilyttää täällä muutamia muistilappuja, joita voin tarvittaessa sitten napata ja kiinnittää vihkooni, jos jotain haluan muistilapulla sinne merkitä. Täällä voisi säilyttää myös esimerkiksi muutamia tarroja tai muuta pientä, mitä vihkossaan haluaa käyttää!

bujo blog

Vielä lopuksi, vihkon mukana tulee tällainen tarrasetti, jonka avulla vihko on helppo arkistoida, kun se on täynnä. Isoilla tarroilla voi merkitä kanteen esimerkiksi päivämäärät, joiden välillä vihkoa käytti ja kapeita tarroja voi käyttää taas vihkon "selkä"-osassa. Sitten kun sulla on jo monta vihkoa, löydät helposti sen, mihin haluat palata, kun etsit jotain tiettyä.

Millainen vihko sulla on käytössä bullet journaliasi varten? Entä pidätkö enemmän kovista kansista vai pehmeistä kansista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti