sunnuntai 12. marraskuuta 2017

HYGGEILY

Hygge on meille kaikille varmasti jo tuttu, tanskalainen termi. Tanskalaiset tunnetaan onnellisena kansana ja hyggeyily tarkoittaakin tietoista hyvän olon lisäämistä itselle ja muille. Se voi merkitä vilttiin kääriytymistä ja kirjan lukemista tai vaikka lautapelien pelaamista yhdessä perheen kanssa. Mä oon alkanut varsinkin nyt päivien pimetessä miettimään hyggeä enemmän ja pyrkinyt tietoisesti siihen hyvään oloon.

Oon huomannut varsinkin viime talvena olevani kaamosmasentuja ja valon väheneminen väsyttää mua ihan hirveästi. Väsyneenä stressaan ja stressaantuneena väsyn. Ei oikein johda mihinkään hyvään. Tänä talvena haluan keskittyä hyggeilemään ja hyvään oloon. (Hankin ehkä myös kirkasvalolampun.) Tänään haluan jakaa kunnon fiilistelykuvia teidän kanssa ja kertoa, mitä hyggeily merkitsee mulle!

bujoilua

teemuki

bujo

neule

kotona

Mä pyrin hyggeilyyn nimenomaan keskittymällä siihen positiiviseen: olemalla kiitollinen ja onnellinen siitä, mitä mulla on, mitä hyvää tänään on tapahtunut ja miten ihania ihmisiä mulla on ympärilläni. Pyrin pitämään ne ajatukset siinä positiivisessa ja kun joku stressaava deadline, koe tai työasia tulee mieleen, sanon vain itselleni että kyllä se järjestyy, sitä ei tarvitse stressata nyt.

Aina se ei oo niin helppoo ja mä myönnän kyllä olevani kovan luokan stressaaja, mutta pää ei vaan kestä sitä jatkuvasti. Oon yrittänyt tietoisesti opetella laittamaan ne asiat pois mielestä ja keskittymään nauttimaan siitä yhdestä hetkestä, jossa olen. En pysty siihen aina, mutta tietoisella opettelulla on kyllä ollut jo jotain vaikutusta!

kotoilu

hyggeily

hygge

bullet journal

oma aika

Vaikka hyggeily voi olla myös yhdessäoloa ja ajan viettämistä perheen tai ystävien kanssa, mä jotenkin yhdistän sen enemmän mun omaan aikaan ja yksin olosta nauttimiseen. Tietysti perheen kanssa ajan viettäminen tuo mulle myös hyvää oloa, mutta se ei tarkoita mulle yleensä tietoista hyvään oloon keskittymistä.

Hyggeily on mulle muun muassa mummun tekemiä villasukkia, lämpimiä vilttejä ja pehmeitä neuleita. Sitä on myös lämmin teekuppi käsissä, mun lemppariherkut ja hyvä sarja tai leffa pyörimässä. Hyggeily on mulle lisäksi bujoilua, kirjoittamista ja askartelua - jotain luovaa ja käsin tekemistä. Olemista, nauttimista, hyvään oloon kääriytymistä.

bujoilu

omaa aikaa

syksy

syysilta

Vietän mielelläni aikaa kotona ja oon oikea kotoilija. Tykkään sisustaa kotia ja siisti koti, kynttilät, tunnelmalliset ja erilaisiin tilanteisiin sopivat valot ja kauniit yksityiskohdat kotona on mulle myös sitä hyggeilyä!

Miten sä hyggeilet?

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Noi kuvat todella ihanat ja tuovat aiheeseen niin paljon :) Itselläni myös hyggeilyyn liittyy luova tekeminen, mutta samalla myös kavereiden kanssa hengailu tai jonkun sarjan tai elokuvan katselu.

  https://janitakristina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sarjat ja leffat on tärkeitä myös mun hyggeilyssä :)

   Poista
 2. Löysin sinun blogisi Bloglovinin kautta, kun yritin etsiskellä uusia blogeja liittyen Bujoiluun. Sinulla on tosi kiva kirjoitustyyli. Mukavaa syksyä ja tulevaa joulua sinulle! <3

  https://elamaaonihanaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Bloggailen noin kerran viikossa täällä bullet journal -aiheista sisältöä, jää ihmeessä seurailemaan :)

   Poista
 3. Kiva postaus, käsite on vähän hassu mulle! :D Mutta ilmeisesti tämä tarkottaa samaa kun lälä mitä käytetään sosiaalipuolella, eli lämpöä ja läheisyyttä :) "Ootko saanu tarpeeks lälää?" :D

  Katri / finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan samaa toi ei tarkoita, vaikka hyggeily voi olla myös läheisyyttä ja lämpöä. Hyggeily voi kuitenkin olla myös yksin oloa. Se on sellaista tietoista hyviin asioihin keskittymistä ja pienistä jutuista nauttimista :)

   Poista