sunnuntai 19. marraskuuta 2017

7 SYYTÄ LÄHETTÄÄ KORTTI

Näin digiaikana voi tuntua turhalta lähettää toiselle kortti postissa. Voihan toista muistaa helposti tekstarillakin! Mä oon kuitenkin sitä mieltä, että olipa kyse sitten joulu-, ystävänpäivä-, synttäri- tai vaikka nimpparikortista, musta on aina ihana sekä lähettää että saada kortti. Tänään kerron miksi!

korttien askartelu

itse tehdyt kortit

1 | Korttien askartelu on hauskaa. Tää ei ehkä päde kaikille, mutta musta ainakin erilaisten korttien askartelu on hirmu hauskaa! Mikään ei tuo esimerkiksi yhtä jouluista fiilistä kuin joulukorttien askartelu! Lisäksi mua lämmittää jo tässä kohtaa ajatus siitä, että kortin saaja taatusti arvostaa itse tehtyä korttia.

2 | Oot muistanut toisen merkkipäivän jo etukäteen. Varsinkin jos kortin askartelee itse ja/tai jos sen lähettää toiselle postitse, se tarkoittaa sitä, että oot muistanut toisen merkkipäivän jo etukäteen. Esimerkiksi synttärikortti pitää muistaa lähettää jo muutamaa päivää ennen kuin Facebook muistuttaa kaverin synttäreistä.

3 | Oot nähnyt vähän vaivaa toisen muistamisen eteen. Ajatushan on aina tärkein, joten tällä pienellä jutulla voi olla isokin merkitys. Kortin lähettäminen vaatii vähän enemmän vaivaa, kun tekstarin tai Facebook-seinälle kirjoitetun viestin lähettäminen. Tämän takia fyysinen kortti saa ehkä hiukan enemmän arvostusta vastaaonttajalta, kuin sähköinen viesti.

4 | Se fiilis, kun postilaatikossa on jotain muutakin, kuin laskuja. Tiiäthän tän tunteen? On ihana avata kirjekuori ja katsoa, mitä siellä on. Parasta se on silloin, kun siellä on läheisen lähettämä kortti, eikä laskuja.

joulukortti

korttien lähettäminen

5 | Kortteja on hauska kerätä! Lapsena muistan selanneeni mun serkun korttikokoelmaa - hän oli säästänyt saamiaan synttärikortteja monen vuoden ajalta. Äiti taas kerää joka vuosi joulukortit ja koristelee niillä keittiön kaappien ovet joulun ajaksi. Niitä sitten katsellaan ja mietitään keneltä mikäkin kortti on tullut.

6 | On ihana saada kiitos lähettämästään kortista. Kun mä lähetän kortin postissa, ootan aina sitä, kun kortti pääsee perille ja saan tekstarin, jossa kortin vastaanottaja kiittää mua kortista ja muistamisesta. Siitä tulee itselle vähintään yhtä hyvä fiilis kuin kortin saadessa!

7 | Ja onhan se nyt ihanaa saada kortti. Kyllä sä tiedät sen yllättyneen fiiliksen, kun avaat kirjekuoren ja näet kortin. Se on itse tehty ja sen eteen on nähty vaivaa. Katsot keneltä se on ja ilahdut: "ai, hän muisti mun synttärit!". Yksi parhaita fiiliksiä ikinä!

Ootko samaa mieltä siitä, että kaunis, hauska, itse tehty tai ajatuksella valittu kortti on parempi vaihtoehto kuin tekstarilla tai somessa toisen muistaminen?

16 kommenttia:

 1. Todellakin täysin samaa mieltä! Askartelu on tosi hauskaa puuhaa ja toisen ilahduttaminen myös. Itse rakastan postin lähettämistä ja saamista, on ihan parasta kun postilaatikosta löytyy jotain kivaa!

  VastaaPoista
 2. Oon ihan samaa mieltä! Rakastan korttien aksartelua ja lähettämistä. Saatan huvikseni kokeilla jonkunlaista korttia ja lähettää miehelle ihan ilman syytä :D Se tosin tekee samaa ja kyllä niiden korttien saaminen on ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaapa ihanalta :) Mäkin askartelen kyllä poikaystävälle aina ystävänpäiväkortin ja synttärikortin ja muut, mutta en osais kuvitella sitä askartelemassa :D

   Poista
 3. Samaa mieltä! Kyllä itse tehdyssä kortissa on paljon enemmän fiilistä mukana kuin yhdessä tekstarissa :) Pitäisikin pian alkaa askartelemaan joulukortteja!

  http://emmiinae.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Siis askartelu on niin kivaa! Joskus ihan Tallinnan tai tuhkolman matkalla olen lähettänyt surkean postikortin kotiin, mutta se onkin vähän samalla käytännön pilaa! Entisaikaan postikortti toi iloiset terveiset etelästä-joten niitä saisi lähettää enemmän nykyäänkin!

  Katri / finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No reissuilta mäkin oon lähetellyt perinteisiä maisemakortteja, mutta se onkin asia erikseen! Vaikka kiva niitäkin on saada! :)

   Poista
 5. Jokainen kohta on niin totta! Ennen mä lähettelin paljon enemmän kortteja, mutta nyt se on vaan jotenkin jäänyt. Voisi tehdä uudenvuodenlupauksen, että tekee ja lähettää kaikille kavereille synttärikortit! ♥

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toi kuulostaa hyvältä uudenvuoden lupaukselta - ja sellaiselta, jonka voisi vielä pitääkin ;)

   Poista
 6. Kortteja pitäisi kyllä ehdottomasti lähettää useammin! Se on kuitenkin niin pieni vaiva ja kaikki tietää miten paljon se ilahduttaa :) Ihana postaus niin toteutuksena kuin aiheenakin!<3 Tästä muistinkin, että mun on jo kauan pitänyt lähettää jo valmiiksi ostetut postikortit, joten kiitos myös muistutuksesta haha :D

  Elli

  VastaaPoista
 7. Korttien saaminen on kyllä ihan parasta! Ja niiden lähettäminen kans <3 Eikä oo pakko edes olla itse ahkera, koska kaupoissa on vaikka miten ihania kortteja. Just tänään ostettiin kummipojalle maailman suloisin joulukortti :3

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä niitäkin löytyy, jos ei itse halua askarrella! :)

   Poista
 8. Korttien teko sekä itse lähettäminen on niiin parasta! Mä ite tykkään nähdä oman käden jäljen, itelle tulee myös hyvä mieli kun tietää ilahduttavansa jotain toista :) Itse tehty on kuitenkin aina itse tehty <3

  VastaaPoista