maanantai 28. maaliskuuta 2016

TO DO: YLPPÄRIT

Mä rakastan listoja ja tarvitsen niitä jatkuvasti pysyäkseni kärryillä. To do lista -postaukset on monissa blogeissakin suosittuja ja musta on kiva lueskella niitä postauksia, mutta mun blogissa näitä listoja ei ole vielä nähty. Tänään tehdään tähän asiaan muutos ja tsekataan, mitä löytyy mun ylppäri to do -listalta!

lukio

+ Vieraslista. Tästä olisi varmasti hyvä lähteä liikkeelle, että tietää, montako kutsua ja kirjekuorta pitää hankkia / tehdä ja miten paljon tarjoiltavaa on valmistettava. Vieraslistaa miettiessä olisi varmasti oleellista myös vieraiden osoitteet, joihin kutsut lähetetään, joten nekin pitäisi selvittää...

+ Kirjekuoret & materiaalit kutsuihin. Mä aion lähettää perinteiset kutsut postissa, enkä mitään Facebook -kutsuja, joten niitä varten täytynee hankkia kirjekuoret. Aion myös tehdä kutsut itse & mulla on jo hauska idea niihin, joten materiaalit kutsuihin on hankittava!

+ Kutsut. Sitten lopultakin kutsujen askartelu & lähettäminen!

+ Valokuvat. Mä rakastan valokuvaamista ja niin mielelläni kuin kuvaisinkin itse koko päivän, niin mulla ehkä on jotain muutakin tekemistä... Haluan kuitenkin paljon kuvia muistoksi tuosta päivästä, joten täytynee vähän miettiä, kuka kuvaa!

to do lista

+ Kampaus. Kampaaja mulle on jo varattuna, tai itseasiassa kaksikin aikaa. Valmistujaisviikon maanantaina meen värjäämään & mahdollisesti leikkaamaan hiuksia ja sitten valmistujaispäivän aamuna käyn kampaajalla laittamassa kampauksen. Mä en kuitenkaan yhtään vielä tiedä, millaisen värin, pituuden tai kampauksen haluan!

+ Kynnet. Kynsillekin on tehtävä jotain, mutta en vielä tiedä mitä. En usko, että käyn laittauttamassa niitä missään, mutta haluaisin joko itse liimattavat kynnet tai itse lakatut kynnet ylppäreihin.

+ Ripset. Oon nyt ollut reilun puoli vuotta ilman ripsienpidennyksiä, mutta haluaisin ne ainakin hetkeksi taas takaisin ylppäreiden aikaan. Mun pitäisi vaan löytää joku, jolla käydä ne laittamassa!

+ Sokerointi & kulmat. Tässä kohtaa käännytään kosmetologi-kummitädin puoleen! Vähintäänkin, jos mekko on lyhyt, niin sääret olisi kiva sokeroida. Kulmat pitäisi myös laittaa muotoon & ehkä värjätä... Ehkä...

+ Mekko. Ehkä se kaikkein tärkein osuus koko päivästä! No ei kai kuitenkaan. Mutta mekko pitäisi löytää. Mulla ei oo vielä juurikaan ajatusta, millaisen haluaisin, mutta varmaankin jonkun vaalean, kevyen, ihanan mekon.

+ Kengät. Mitä todennäköisemmin kahdet. Haluan korkokengät, mutta voipi olla, että jalat väsyy jossain kohtaa, joten matalatkin juhlakengät olisi kätevät.

+ Sukkahousut x10. Mä onnistun aina hajottamaan ohuita sukkahousuja oikein urakalla, joten tärkeinä päivinä varustaudun ja hankin niitä aina ties kuinka monta.

+ Lakki. Lakki pitää muistaa ostaa, sitä vartenhan me juhlitaan!!

ylioppilasjuhlat

+ Tarjoiltavat, kakut, jotain suolaista. Tässä kohtaa mua on onneks auttamassa moni ihana ihminen, mutta koska kaikki tulee olemaan kotitekoista, tekemistä riittää! Ensin pitää tosin vähän miettiä, että mitä kaikkea tarjolle tehdään...

+ Juotavat. Täytyyhän sitä jotain juotavaakin tarjota, että voidaan nostaa malja mulle!!

Siinäpä kai ne tärkeimmät. Nyt te, jotka ootte valmistujaisia jo järjestäneet, unohdanko jotain oleellista? Mitä te ootte tarjoilleet / tarjoilette valmistujaisissa, mistä ootte ostaneet mekot ja kengät ja ootteko käyneet valokuvaajalla vai onko teitä kuvattu perheen kameroilla? Kertokaa kommenteissa kokemuksianne ja jakakaa parhaat vinkkinne!!

9 kommenttia:

  1. Listat on kyllä ihania haha! Meillä ainakin tehdään niin, että laitetaan vaan lehteen se kutsu tai kerrotaan vaan tekstiviestin tai facebookin kautta, eli oikeita korttikutsuja en aio lähettää. Tosin ruokaa pitää kyllä olla paljon! Plääneissä ois savustaa lohta, tehdä jotain salaatteja a sitten äiskän työkaveri tekee pari kaunista kakkua jne.... :-) Käyn kuvaajalla ottamassa muutamat kuvat, mutta juhlissa teen varmaan niin että joku saa vuorotellen koko ajan räpsiä muutamat kuvat mun kameralla. :-D Googlettamalla löytyy kyl paljon näitä vinkkejä ja listoja ylppärijuhliin. ;-)

    http://olderthanyesterday.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on!! :p Okei & joo, niin pitää!! Kiitos, täytyypä googletella :)

      Poista
  2. Meiän ois tarkotus tehdä ns suolaseen pöytään salaattipöytä, mistä kaikki sais koota oman salaatin. Jälkkäripöytä on sen sijaan vähän hakusessa enkä osaa päättää millasen kakun tahtoisin.

    Mulle kävis varsin hyvin, että otettais kuvat kotona, mutta äiti raahaa mut valokuvaajalle. Luultavasti käydään ennen ylppäreitä sen jälkeen, kun olen käynyt koekampauksella kampaajalla.

    Toivon, että mekko löytyy haloselta ja kenkiä saan metsästellä ikuisuuuden 43 jalan kanssa.

    Lista vaikuttaa kattavalta. Odotan itekki et pääsen paneutumaan juhlien suunnitteluun. Vielä kaksi ainetta kirjoittamatta mutta pakollisista aineista olen päässyt kunnialla läpi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noihan kuulostaa hyvältä! Voisi itsekin suunitella tuollaiset pöydät erikseen suolaisille ja makeille :) Ja joo, mun äidillä on samankokoinen jalka ja sen kanssa saa kenkiä aina metsästää ties mistä... tsemppiä niiden etsintään siis!! Ja tsemppiä viimeisiin kirjoituksiin :)

      Kiitos paljon kommentistasi :)

      Poista
  3. Meillä kans laitetaan usein tääläpäin lehteen kutsu, sillä tää on niin pieni paikka että kaikki tuntee kaikki. :D Yhden vinkin voisin jakaa omista ylppäreistä nimittäin kuvattiin ja tehtiin valmiiksi kiitoskortit juhliin. Eli itse juhlissa oli kaksi eri kuvaa, joihin olin kirjoittanut kiitokset valmiiksi ja vieraat sai lähtiessään ottaa jomman kumman tai vaikka kummatkin, ketkä sen halusivat. Kiitoskorttien lähettäminen nimittäin usein tuntuu venyvän ja venyvän niin näin sitä ei tarvinnut stressata ja vieraat sai valita haluamansa kuvan. :)

    Kiitoskorttikuvat kuvattiin omalla kameralla ja niistä tuli mun mielestä paljon kivempia, rennompia ja luonnollisempia. Mutta kävin ottamassa myös virallisemmat kuvat studiossa juhlien jälkeen.

    Kengät ja mekko löytyivät vissiin kummatkin Haloselta. Tsemppiä ylppäripäivään ja juhlien järkkäilyyn! :)

    VastaaPoista
  4. Hei toi on kyllä varmasti ollut hyvä idea!! Oot nimittäin oikeessa siitä, että niiden lähettäminen juhlien jälkeen helposti venyy, lähetin rippijuhlien jälkeiset kiitoskortit about vuoden verran myöhässä :D

    Ja täytyykin Halosella käydä tsiikailemassa, kun useempi on siitä jo puhunut. :) Kiitos paljon!!

    VastaaPoista
  5. Oi mikä fiilistelypostaus! Odottelen kans omia juhlia tällä hetkellä ja tarkistelen jatkuvasti, että oon varmasti saanut tarpeeks pisteitä alustavista ja ettei vaan se kaada mun valmistumista! : D Pitää varmaan vielä kerran tarkistaa toi kurssimäärä, hah.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Ja joo, mää oon kanssa molemmat tarkistanut huolellisesti, kyllä tässä lakki saadaan! Ja hei joo meen tsekkaamaan ton sun postauksen! Kiitos paljon kommenteista! :)

      Poista
  6. Tuli muuten vielä tosta mekosta mieleen, et jos kiinnostaa, niin voit käydä kurkkaamassa oman postauksen samasta aiheesta, sillä mekkoasia stressaa vähän täälläkin! : )

    http://neitinimeton.blogspot.fi/2016/04/m-e-k-k-o-k-u-p-o-i-l-l-a.html

    VastaaPoista