lauantai 19. maaliskuuta 2016

IT'S DONE

valmistuminen

Syksy 2013. Pyöräilin vanhan tutun koulurakennuksen pihaan, mutta kävelinkin rappuset yläkertaan. Olin innoissani, mutta ehkä vähän yksin. Pelotti vähintään yhtä paljon kuin olin innoissanikin. Ekasta päivästä lukiossa jäi mieleen nimileikki tutoreiden kanssa.

Tähän väliin sitten mahtuu muutama koeviikko, loputtomasti sanakokeita, muutama "***** mää lopetan lukion tähän!!", uusia ihania ystäviä, tanssiharjoituksia, itse wanhojen tanssit ja tietysti ne jatkot, ekat kirjoitukset, tokat kirjoitukset, penkkarit, abiristeily ja Apulanta ja lopultakin ne vikat kirjoitukset. Edessä on enää yo-juhlat kesällä.

lukio

Nyt tuntuu hassulta. Kaikki se työ, mikä lukion päättötodisteuksen ja ylioppilastodistuksen eteen voidaan tehdä on tehty. En mä jotenkin oo sitä ihan vielä käsittänyt, täytyy jotenkin koko ajan hokee itelleni, että oon oikeesti valmis. Ei tarvii enää päntätä kirjotuksiin saatika mihinkään sanakokeisiin. Pääsykokeisiin kyllä, muttei kirjoituksiin. Sormet ristissä & peukut pystyssä toivon täällä, että se opiskelu ja pänttääminen riittäisi ehdes yhteen L:ään todistuksessa, olishan se hienoo!

Ehkä sen takia ei vielä tunnu juuri miltään, kun niiden yo-juhlien eteen en oo vielä tehnyt mitään. Lakkia oon kerran viime syksynä huvikseni kaupassa sovittanut, mutta nyt täytyis kyllä lähteä oikeasti sitten hakemaan sellaista! Mekkoa tarvis alkaa miettiä ja kutsuja ja vaikka mitä. Kampaaja on onneks varattuna, mutta sitäkään ei tarvinnut itse tehdä (kiitos Katja!)...

kirjoitukset

Kevät 2016. Kolme vuotta siitä kun lukion aloitin ja voi että miten voikaan pienen ihmisen maailma muttua noinkin lyhyessä ajassa. Tuntuu kliseiseltä nyt sanoa, että aika on kulunut hirvittävän nopeasti, mutta niin se vaan on. Ja voin sanoa, vaikka joku opettaja saattaakin olla eri mieltä, että tärkeimpiä juttuja, mitä lukiosta jäi matkaan ei olleet saksan datiivit tai mitkään kauriin kääntöpiirit saatika matikan derivaatta (se ei kyllä edes matkaan jäänyt, ei mitään hajuakaan mikä se on...). Se, mitä lukiosta jäi tärkeimpänä matkaan on ihanat ystävät (niin lukiossa kuin tuon kolmen vuoden aikana muuallakin tavatut) sekä itsevarmuus olla oma itseni. Myönnetään, että jälkimmäisessä on vielä kehittämistä, mutta mun ystäviä en vaihtais mihinkään!! (En edes siihen että osaisin sen derivaatan.)

Hurjasti onnea niille, jotka on myös jo saanut lukionsa tänä keväänä purkkiin ja tsemppiä niille, jotka vielä kirjoitusten tai koeviikkojen kanssa painii!!

10 kommenttia:

 1. Ihana postaus Kiia! Tuntuu kyl niin hyvältä, kun lukio alkaa oleen purkissa. Mullon vielä matikan kirjoitukset edessä tulevalla viikolla, mut sen jälkeen mäkin voin sanoo, että nyt oon kyllä done! Ja siis hemmetti, kun tuntuu hyvältä. :-D Tähän väliin on kyllä mahtunut niin paljon kaikkea, vaihtovuosikin mun osalta ja sit niitä itkupotkuraivareita... Onnee sulle nyt vaan kirjoitusten lopusta! :-)

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla!! Niin tuntuu :) tsemppiä sulle viä matikan kirjotuksiin !! :)

   Poista
 2. Toi viimenen kappale oli hauskaski kirjotettu, haha :D Joo ei oo kyllä itelläkään mitään hajua tollasista sanoista, onko tollasia edes olemassa missään matikassa :D Ystävät on kyllä ne tärkeimmät mitä matkaan voi saada, ite en omilta opiskelu ajoilta vaihtaisi kavereita pois mistään hinnasta, koska ilman niitä ei olis kyllä koko kolmea vuotta jaksanut ahertaa ♥ Aivan ihana postaus taas kerran Kiia :)

  VastaaPoista
 3. Jollain on jo tuollainen fiilis...kelpais myös mulle! Kevään kirjoituksista vasta 1/4 ohi. Yhteensä 3/6 suoritettu. Jospa 1.4. on samanlainen vapauden fiilis kuin sullakin! Huimasti onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmasti kelpais :D Tsemppiä ihan hurjasti sulle vielä kirjoituksiin, kohta ne on ohi nekin! Kiitos paljon ♥

   Poista
 4. Mitä aineit kirjoitit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä keväänä kirjotin äikän, pitkän enkun ja yhteiskuntaopin, viime syksynä keskipitkän ruotsin ja lyhyen matikan ja viime keväänä vielä lyhyen saksan ja terveystiedon! :)

   Poista
 5. Oi nauti tuosta vapauden tunteesta ja juhlien suunnittelusta ja kaikesta! Ihana!♥

  http://riikkamaria.blogspot.fi/

  VastaaPoista