keskiviikko 4. tammikuuta 2017

BULLET JOURNAL

bullet journal

2017

Mulla on nyt parina vuonna ollut tällainen vuoden mittainen projekti ja nyt vuoden vaihteessa olisi taas aika aloittaa uusi projekti! Pari vuotta sitten aloitin mun synttäreinä 365 kuvaa -haasteen ja viime tammikuun ensimmäisestä aina joulukuun viimeiseen asti listailin joka päivä 3 asiaa, jotka on mut tehneet onnelliseksi.

Tänä vuonna haluan aloittaa bullet journalin pitämisen! Ostin Ruotsin reissulla itselleni asiaan kuuluvan Leuchtturm 1917 -vihkon ja oonkin jo aloittanut täyttää sitä! Jos bullet journal ei oo jollekulle tuttu systeemi, se on lyhyesti sanottuna siis tapa täyttää vihkoa, pitää listoja ja organisoida asioita käyttäen ranskalaisia viivoja (bullet points).  Sitä voi kuvailla myös ikään kuin kalenterin, erilaisten listojen ja päiväkirjan yhdistelmäksi.

Bullet journalin pitämiseen on olemassa ohjeita ja ns. se originaali tapa toteuttaa tätä. Mä en kuitenkaan aio pitää esimerkiksi varsinaista kalenteria tai to do -listoja tuossa vihkossa, vaan teen tästä omannäköiseni jutun ja pidän siellä kirjaa juuri niistä asioista joista haluan! Tuleva vuosi näyttää, mitä kaikkea tuo vihko lopulta pitääkään sisällään.

Ja kuten jo sanoin, oon projektia jo ihan pikkuisen aloittanut. Oon ainakin vielä niin innoissani tästä, että musta tuntuu ettei tämä jää vain vuoden projektiksi!

Onko siellä bullet journalin pitäjiä? Mitä kaikkea sun vihko pitää sisällään? Ja kuinka paljon sua kiinnostaa kuulla tästä projektista vuoden edetessä?

leuchttrum

bujo


For a couple years now, I've had a yearly project and now as the year has changed again it is the time to start a new project! Two years back I started the 365 photos challenge on my birthday and from the January 1st of 2016 all the way to December 31st 2016 I listed 3 things that had made me happy every day. 

This year I want to start bullet journaling! I bought myself a Leuchtturm 1917 dotted notebook from Sweden and I have actually already started to fill it! If bullet journaling is not something you've heard of, it is basically a method of keeping a notebook using bullet points. It could also be described as a combination of a calendar, different kinds of lists and a diary.

There are some instructions and kinda the original way to keep a bullet journal. However, I'm not going to keep for example a proper calendar or my to do lists in my notebook. I'm going to make this my own and keep track only of the things I want to! The upcoming year will show, what I will end up having in my bullet journal.

And as I already mentioned, I've already started this project. At least this far I'm so excited about this that I feel like this won't be only a one year project!

Are there other bullet journal writers? Which things does your journal include? And how much do you want to hear about my bullet journal as the year progresses?

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta idealta, en ollutkaan tästä kuullut ennen :) Toivottavasti vihko täyttyy monipuolisista jutuista ♥

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no nytpä oot :p Sitä toivon myös! Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 2. Ite oon nyt muutaman kuukauden pitäny bullet journalia, ja oon aivan rakastunut systeemiin!
  Mä luovuin samalla mun kalenterista kokonaan, joten tuo on just semmonen kalenterin ja päiväkirjan yhdistelmä. Rakastan tuunailla ja piirrellä ja käyttää kaikkia kivoja värikyniä ja tarroja, enkä vaihtais enää mistään hinnasta takas normikalenteriin! Parasta on se, kun joka päivälle saa tehtyä just sen kokoisen alueen kuin tarvitsee, ja muutenkin saa päättää ominaisuudet ite, eikä oo valmiiksi vedeltyjä viivoja ahdistamassa!
  Tästä tuli nyt tämmönen ylistyskommentti, mutta en mahda mitään, tää on vaa paras juttu aikoihin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, musta on parasta kanssa se, että saa itse just päättää, millä ja miten toi vihko täyttyy, eikä oo valmiita viivoja ja laatikoita ja tietyille asioille varattuja paikkoja. Jos jonakin päivänä sattuukin tarvitsemaan enemmän tilaa niin nyt sitä on :D Etkä sä suotta ylistä, oon samaa mieltä sun kanssa monesta :D

   Poista
 3. Kuulostaa just sellaiselta idealta, mikä vois olla minunkin juttu! :D

  http://kanervaneuvonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Mikä tahansa vihko ja kynä riittää, pääset helposti alkuun jos haluat :)

   Poista
 4. huippua et joku muukin suomalainen bloggaaja on innostunut tästä! julkaisin itseasiassa just postauksen tätä asiaa koskien. pistepaperisesta leuchtturmista oon haaveillut, mutta taidan ostaa ihan blancin moleskinen kun kirjakauppaan pääsen!

  http://emiliannas.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi hei mahtavaa, käympä tsekkaamassa sun postauksen!! Mä oon niin perfektionisti, että viivat menee suoraan ja teksti on suorassa jne., joten valitsin ton pistepaperin :)

   Poista
 5. Mä oon pitäny bullet journalia puolisen kuukautta ja rakastan systeemiä <3 Mun bullet journalissa on viivat, kun innostuin videoiden kautta bullet journalia innostuin pitämään, joten nappasin vaan vihon, joka oli tyhjä :D Mulle bullet journal on pääasiassa kalenteri, mutta kyllä sieltä löytyy myös tavallista journalingia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin! Tähänhän käy hyvin mikä tahansa vihko! :)

   Poista
 6. Bullet Journalin tarkoitus on päässyt vähän hämärtymään: alun perin sen tehtävä oli pitää elämä järjestyksessä, mutta kun nuoret tytöt omaksuivat sen, siitä tuli hörhellystä, blingblingiä ja päiväkirjan korvike.

  Voi se olla sitäkin, koska se on sitä, mitä sen omistaja haluaa. Erikoiselta kuitenkin tuntui yhden bloggarin valitus siitä, että tämän piti helpottaa elämää, mutta tähän menee niin paljon aikaa ja koristeisiinkin menee rahaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, bullet journalia täytyy tehdä niin että se nimenomaan helpottaa elämää ja sopii sun elämäntyyliin! Sitten siitä katoaa se idea, jos sitä tekee jonkun muun tyylillä, joka ei sovi itselle yhtään :D

   Poista