perjantai 16. syyskuuta 2016

ANSWERS!

Mitä tradenomi-linjalla tehdään?
Tradenomilinjalla opiskellaan liiketaloutta! Siis markkinointia, kirjanpitoa, turismia, yrittäjyyttä ja sen sellaista. Ekana vuonna me perustetaan mukamas omat yritykset ja tehdään kauppaa muiden perustamien mukamas yritysten kanssa (ne eivät siis ole oikeita yrityksiä eikä oikeaa rahaa ole käytössä). Ja koska mä oon kansainvälisellä linjalla, näihin opintoihin kuuluu myös vaihto ulkomailla!

Mitkä on sun lemppari paikat Tampereella?
Oon vielä ihan eksyksissä täällä, enkä oo käynyt monissa paikoissa, mutta keskustassa laukonsilta ja -tori sekä ratinan ranta on suosikkimestoja. Pyynikki on tosi kaunista aluetta ja Kaupista löytyi kivoja lenkkipolkuja.

Oliko sun mielestä helppoa tutustua uusiin ihmisiin?
Joo! Varsinkin luokkakavereihin on ollut tosi helppo ja mukava tutustua ja paljon uusia tuttavuuksia onkin tullut näiden muutaman viikon aikana tehtyä!

Minkälainen on sun semmonen perus koulupäivä?
Useimmiten koulu alkaa mulla vasta 11 maissa (ainakin tässä periodissa), joten heräilen siinä 8 pintaan ja lähden lenkille. Lenkin jälkeen kotiin suihkuun ja laittautumaan ja aamupalalle. Sitten lähden yleensä hyvissä ajoin koululle, ettei tarvitse sulloutua siihen kaikkein ruuhkaisimpaan bussiin. Joskus koulupäivät kestää vajaat 3 tuntia, joskus 9 ja joskus jotain siinä välissä. Pitkinä päivinä syön koululla, lyhyinä päivinä meen sitten kotiin tekemään ruokaa! Iltaisin menee usein monta tuntia koulujuttujen parissa ja kun kyllästyn koneella istumiseen lähden usein vielä toiselle lenkille.

opiskelu tampereella

Mitkä on sun ensivaikutukset Tampereesta ja TAMKista?
Täällä on ihanaa! Tampere on mielettömän kaunis kaupunki ja rakastan asua täällä. TAMKissa on hirmu ystävällisiä ihmisiä ja täällä on helppo tosiaan tutustua uusiin ihmisiin!

Kuinka paljon sulle jää vapaa-aikaa koulun yms jälkeen?
Tää riippuu hirveen paljon päivistä. Esimerkiksi tällä viikolla mulla on kaksi vapaapäivää, joten vapaa-aikaa on ollut reilusti. Joinakin päivinä tuntuu, ettei ehdi tehdä muuta kuin opiskella. Mutta kyllä mä oon tunnin, pari pyrkinyt joka päivä varaamaan liikkumiselle ja jonkun verran aikaa ihan vaan rentoutumisellekin. Niinä päivinä, kun vapaa-aikaa on enemmän, keskityn näihin blogijuttuihin!

Monesko kämppä tää on sulle ja luuletko, että pysyt kauan siellä?
No tää on mun toinen koti, ensimmäinen siis johon muutin ilman vanhempia. Tätä ennen oon syntymästäni asti asunut samassa talossa! Näillä näkymin tässä asutaan vuoden verran, mutta suunnitelmat on kyllä sen verran auki, ettei sitä tiiä vaikka muuttaisin aiemmin tai vaikka jäisin tähän pitemmäksikin aikaa...

Mitä teet sun vapaa-ajalla?
Urheilen, valokuvaan ja bloggaan. Ja tietysti katson Netflixiä. Lenkkeilen paljon ja salitreenit yritän taas saada käyntiin (se tapahtuu kyllä, ensi viikolla mun pitäisi kuulla PT:stä jotain...) ja pyöräilen, kunhan saan mun pyörän porukoiden luota tänne Tampereelle asti! Netflixistä oon koko kesän katsonut Bonesia ja mulla on vikasta kaudesta enää kaksi jaksoa jäljellä, enkä tiiä mitä teen kun se loppuu!


tamk

Oletko saanut koulusta jo uusia ystäviä vai ootko ns tutustumassa vasta porukkaan siellä?
Oon saanut! Mun luokkakaverit ja meidän tiimi (jossa tehdään suurin osa ryhmätöistä) on ihan parhaita! Tällä viikolla tapasin myös blogijutuista tutun Eevin ekaa kertaa kuvaustreffien muodossa ja oli ihan huippua!

Haluaisitko asua vielä joskus opiskeluaikanasi yksin vai tykkäätkö että sulla on kämppis?
Ainakin nyt alkuun oon tykännyt, kun on ollut joka joku on jo asunut Tampereella ja se on jeesannut mua bussien kanssa ja löytämään eri paikkoja. Kai sitä joskus vois yksinkin asua, mutta jos on vaihtoehtoja niin ehkä mielummin asun jonkun kanssa!

Kuinka usein pyrit käymään entisessä kotikaupungissasi?
Vielä en oo käynyt kertaakaan ja sanoin muuttaessanikin isälle että nähdään sit jouluna, mutta kai siellä pitäisi pari kertaa ennen jouluakin käydä... En mä kovinkaan usein kuitenkaan aio, mun perhe kuitenkaan oo koskaan kotona nyt kun jääkiekkokausi on alkanut. Mummulassa voisi tosin käydä tässä lähiaikoina!

Millä kuljet kouluun?
Bussilla! Jossain kohtaa varmasti pyörälläkin, mutta mun pyörä on tosiaan edelleen porukoilla...

Miten hyvin koulu on vastannut odotuksiasi?
Tosi hyvin! Oon erittäin innoissani kaikesta ja kaikki tuntuu tosi mielenkiintoiselta!

Kiitos näistä kysymyksistä & jos on viä jotain kysyttävää koulusta tai muusta niin kysykää ihmeessä, vastailen sitten kommentissa!

6 kommenttia:

 1. Ääks kiva postaus! Ja bongasin jopa itseni, oli kyllä kiva nähä!:-)

  VastaaPoista
 2. Hei ja kakkosperheen luonakin saa kyläillä kotikonnuilla! Meillä on jo ikävä 😊

  VastaaPoista
 3. Toi sun koulutukses kuulostaa kyllä kivalta! Ja varsinkin toi vaihto :D Ootko jo miettinyt minne lähtisit vaihtoon?

  http://matildanieminenmusic.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mielenkiintoinen! Ja joo, mulla on haaveissa Saksa! :)

   Poista