maanantai 18. toukokuuta 2015

HOW TO RELAX IN 6 STEPS

Viimeinen koeviikko ja muutenkin kevään viimeiset rutistukset ennen kenties vielä pääsykokeita, valmistumista, lakkiaisia, päättötodistusta tai muuten lukukauden päättämistä. Mulla lukion tokaluokkalaisena on vain viimeisen koeviikon rutistukset ja lukukauden päättäminen edessä, mutta kuitenkin on tärkeetä muistaa myös rentoutua luku-urakoiden, pääsykokeiden ja valmistumisstressin keskellä! Tässäpä kuusi askelta rentoutumiseen...

239

1. Laita tietokone, puhelin ja tabletti pois. Sulje läppärin kansi ja puhelin sekä tabletti ainakin äänettömälle, jos et halua laittaa kokonaan kiinni. Mieli lepää, kun ei aina tarvitse tuijottaa jotain ruutua ja pysyä ajan tasalla siitä, kuka viimeksi postasi Instagramiin tai mikä on pinnalla Twitterissä... (Kuutoskohdassa saat luvan ihan vähän käyttää jotain laitetta, mutta sitten heti näyttö kiinni, kun se asia on hoidettu!)

2. Tunnelma. Sytytä joku mukavantuoksuinen kynttilä, laita valot kiinni. Himmeässä valaistuksessa aivot rentoutuvat, eivätkä yritä olla liian keskittyneessä tilassa jatkuvasti. Myös liian kuumassa aivojen on hankala rentoutua, jos koko ajan on epämukavan kuuma olla (sauna on toki oma juttunsa). Sopivan viileässä tilassa ja vaikka pehmeä viltti päällä on juuri mukava rentoutua.

3. Mukavat vaatteet. Tuskin kukaan yrittää rentoutua niissä kaikkein tiukimmissa pillifarkuissa ja tissit litistävässä topissa. Laita yllesi pehmeät ja rennot vaatteet, jotka tuntuvat mahdollisimman mukavilta päällä. Oma suosikkini on pehmoiset shortsit, polvisukat ja lämmin kolitsipaita.

237

4. Pese meikit pois ja laita hiukset kiinni. Anna ihollesikin tilaa rentoutua ja hengittää ja pese meikkikerros naamalta pois. Mä tykkään myös vetää hiukset pois naamalta ja useimmiten vielä nutturalle, ettei ne kutita niskassakaan. Tässä kohtaa tiedät itse kuitenkin parhaiten, kumpi susta on mukavampi, hiukset pois tieltä vai rennosti alhaalla.

5. Tee itsellesi suosikkijuomasi. Oli se sitten kuppi teetä, mustaa kahvia, kaakaota tai jokin kapselikahviherkku, tee itsellesi se harvinaisempi herkku ja ehdoton suosikkisi. Mä juon yleensä tavallista Liptonin teetä, mutta kun oikein haluan rentoutua tai hemmotella itseäni, teen kupin vaniljateetä.

6. Laita soimaan rentouttavaa musiikkia tai luonnon ääniä. Jokaisella on musiikissa omat henkilökohtaiset mieltymyksensä ja toinen rentoutuu kuunnellessaan klassista musiikkia, toinen suosikkiartistinsa uusinta levyä ja kolmas jopa ehkä hiljaisuudessa. Mä tykkään välillä laittaa musiikin sijasta soimaan jotain aaltojen kohinaa, sateen ropinaa tai lintujen laulua. Kaikkein parasta on kuitenkin rentoutua kuunnellessa ihan oikean sateen ropinaa kattoon!

238

Rentouttavia hetkiä ja tsemppiä kevään rutistuksiin ihanille lukijoilleni ♥ !

Miten te rentoudutte? Jakakaa parhaat vinkkinne kommenteissa!

6 kommenttia:

 1. Niin perus ohjeita rentoutumiseen, mutta on vaan aina yhtä ihanaa kun joku listaa niitä nähtäväksi koska silloin ne aina vasta kunnolla muistaa :) kun sulkee älylaitteet, kynttilät palamaan ja hyvää musiikkia niin ei voi kun rentoutua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, eipä tässä mitään maata mullistavaa ole, tarkoitukseni oli muistuttaa teitä rentoutumisen tärkeydestä :) kiitos kommentistasi !

   Poista
 2. Nää oli tosi hyviä vinkkejä, vaikkei mitään niin ihmeellisiä olleetkaan! Muutenkin sopi tää postaus just tähän päivään kun on ollut kauhee stressi päällä... Mun piti jo kommentoida aiemmin, mut tungetaan nyt kaikki sit tähän samaan kommenttiin, nimittäin piti kertoo että se kuva päivässä-haaste oli ihan huippu kiva idea ja aattelin itekkin alottaa sen nyt kun alkaa kesäloma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! :) no hyvä että tuli oikeeseen paikkaan & onneks ei oo pitkä aika lomaan enää :) ja kiva että tykkäsit haasteesta, aloita ihmeessä ! :)

   Poista
 3. Olipa ihana ja hyvää mieltä huokuva postaus! Kauniita, postauksen tunnelmaan sopivia kuvia :)

  VastaaPoista