torstai 14. toukokuuta 2015

365 PHOTOS AND LISTS CHALLENGE

Kerroinkin jo synttäripostauksessani (täällä), että aion aloittaa 365 kuvaa -haasteen ja lupasin kertoa siitä lisää myöhemmin. No nyt on se myöhemmin! Aloittaminen venyi yhdellä päivällä, koska se varsinainen synttäripäiväni oli niin kiireinen, etten ehtinyt kameraa napata hyllyltä. Ensimmäisen kuvan tähän haasteeseen otinkin siis 3.5.2015 ja homma tulee siten päätökseen 3.5.2016. (Ihan hullua ajatella toukokuuta vuoden päässä, valmistun sillon, jäiks!)

Haasteen idea on tosi simppeli - yksi kuva vuoden jokaisena päivänä. Mun tulee luonnollisesti otettua joinakin päivinä tosi paljon kuvia, satoja tai jopa yli 1000 kuvaa Canonilla ja lisäks räpsin kuvia aina välillä puhelimella. Kuitenkin, on ollut päiviä, kun se kamera vaan lojuu hyllyllä, mutta nyt siihen tuli loppu. Uskon, että kun joka päivä sitä kameraa käyttää, testailee ja kokeilee, opettelee ja ottaa kuvia, niin voi kehittyä valokuvaajana. Mulla onkin tässä tavoitteena oppia uutta tosta kamerasta ja tehdä siitä kuvaamisesta sellainen rutiini ja tottumus, että on outoa olla jossain ilman kameraa.

234

Lisäks koska yksinkertainen 1 kuva päivässä haaste ei mulle tuntunut riittävän haastavalta, päätin lisätä vähän omaa juttuani tähän haasteeseen. Teen kuvista ns. "muistiota" tai "päiväkirjaa", miksikä sitä nyt sitten kutsuukaan. Kerään kaikki kuvat tietokoneelle asiakirjaan ja kirjoitan joka päivä 10-kohtaisen ja positiivisen listan jostakin. Listalla ei sinänsä ole muuten mitään väliä, ideana on vain koota positiivisia asioita yhteen ja muistuttaa elämän iloista. Eli tiivistettynä: 1 kuva ja 1 lista, jossa 10 kohtaa, joka ikinen päivä seuraavan vuoden ajan. Voi olla, että tästä tulee tapa ja jatkan ainakin kuvien ottoa päivittäin myös tämän vuoden jälkeen, mutta ainakin nyt vuosi on tässä tavoitteena.

Seuraavaks kysymyksiä teille! Kuinka paljon tai vähän haluatte blogin puolella näitä kuvia tai listoja nähdä? Kerran tai pari kuussa, muutaman kuukauden välein tai kenties vasta vuoden lopussa joku kooste? Vai eikö ehkä ollenkaan? 

Kuvia laitan mielelläni tänne blogin puolelle, mutta osan noista listoista haluan kuitenkin pitää ihan vain itsellä, sillä osa sisältää mulle niin henkilökohtaisia juttuja, että en niitä nettiin julkaisisi.

236

Kaikki tämän postauksen kuvat on tähän haasteeseen liittyen otettu ja tässä vielä yksi lista teille näytteeksi. Mitään ihmeellistä tämä ei ole, kunhan omaksi ilokseni tätä teen.

10 hyvää biisiä

1. Elastinen / Naurava kulkuri

2. Meghan Trainor / Dear Future Husband

3. MKTO / Classic 

4. PistePiste / Elän sut uudestaan

5. Andy Grammer / Honey, I'm Good

6. Cher Lloyd / Grow Up

7. James Bay / Hold Back The River

8. Sam Smith / Stay With Me

9. Matt Redman, LZ7 / Twenty Seven Million

10. kls. / Ääriviivasi

235

Jos joku siellä ruudun toisella puolella innostui tälläisestä ja haluaa toteuttaa haasteen joko pelkillä kuvilla, pelkillä positiivisilla listoilla tai sekä että, niin antaa mennä! Erityisesti kuvaamista päivittäin suosittelen kaikille, jotka kuvaamisesta vain yhtäänkään ovat kiinnostuneet. Olisi myös kiva nähdä kuvia ja/tai listoja, jos joku niitä päätyy tekemään, joten linkkailkaa niitä mulle sitten!

P.S. Olette ehkä jo kuulleet, että  blogilista lopettaa toimintansa, mutta mulla olisi hyvä vinkki, mitä muuta kautta voi kätevästi seurata suosikkiblogejaan (mm. mun blogin löytää sieltä, vink vink)! Kyseessä on nimittäin Blogipolku! Oman blogin listaaminen sinne oli helppoa ja sivuston käyttäminen on todella kätevää jo nopeaa.

14 kommenttia:

 1. Hei ihan superkiva idea! Voisin itsekin harkita aloittavani tuollaisen haasteen. Ja mun mielestä olisi kiva nähdä aina välillä noita listoja ja kuvia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, suosittelen :) Eikä siitä kannata liikaa stressiä ottaa, jos jonain päivänä kuvan ottaminen ei onnistukaan... Ja helpottaakseen haastetta, voi ottaa kuvat vaikka puhelimella, joka kulkee aina mukana! :)

   Poista
 2. Tosi kivalta idealta vaikuttaa tämmönen! :) Ja oon kans samaa mieltä, että olisi kiva nähdä aina vaikka ainaki kerran tai parikertaa kuussa (?). :)

  VastaaPoista
 3. Kiva haaste ja varmasti kehittää kuvaamistaitoa, kun kameralla tulee päivittäin kuvailtua :) Mun mielestä jonkinlainen kuukausikoonti täällä blogin puolella voisi olla ihan kiva :)

  VastaaPoista
 4. Vaikuttaa kyllä kivalta haasteelta, tsemppiä toteutukseen! Itsekin ole miettinyt jonkun vastaavan tekemistä, mutta en kyllä varmaan ihan vuotta jaksaisi... :D Varmaan kerran tai pari kuussa voisi olla hyvä väli näytellä noita kuvia? :)

  Lea - Kuviakin kiinnostaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Ja no tänhän voi toteuttaa itselleen sopivana, oon esimerkiks nähnyt 52 kuvaa haasteen - eli yks vuoden jokaisena viikkona! Tai voithan kokeilla vaikka kesäloman ajan ottaa joka päivä kuvan :)

   Poista
 5. Hei ei nyt aiheeseen liity mutta mihin aiot lukion jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on vielä vähän arvoitus itsellekin :D media-ala kiinnostaa, samaten valokuvaus, joten jotain sellaista mahdollisesti. Suunnitelmissa on hakea ainakin TAMKiin englannin kieliselle linjalle opiskelemaan interaktiivista mediaa, mutta nää mun suunnitelmat ehtii tässä vielä muuttua :D POLAMKkikin kiinnostaa, mutta voi olla että en mun astman kanssa pääsis edes sisälle. Toisaalta voisin laittaa paperit vaikka yliopistoon ja hakee opiskelemaan jotain psykologiaa tai vaikka kieliä, ei sitä tiedä :D

   Poista
 6. Täähän kuullostaa mielenkiintoiselle, vois itsekin kokeilla! :)

  http://roosa-staypositive.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Vois toteuttaa tän aluks vaik vaan kesän ajan! :)

  kesamaailmalla.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eihän tähän ole pakko vuodeksi sitoutua :)

   Poista