keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

KANA-KASVIS-WOKKI

152

Tykkään kokkailla ja ajattelin nyt ensimmäistä kertaa tälle blogille kirjoitella jotain reseptin tyyppistä. Yleensä jos olen yksin kotona en jaksa tehdä mitään hienoa ateriaa vaan jotain ihan tavallista jauhelihakastiketta ja pastaa, mutta nyt pari viikonloppua sitten innostuin laittamaan "kesäruokaa" (niinkuin mun mummu aina sanoo) eli tuota herkullista wokkia.

145

Tarvitset:
Rypsiöljyä pannulle
400g broilerisuikaleita / broilerimurua
1-3 porkkanaa
1 kukkakaalin
1 parsakaalin
1 kesäkurpitsan
1 paprikan
1-2 sipulia
Voit laittaa sekaan myös soijakastiketta

Tämä on resepti, jossa saa todellakin soveltaa,  joten jos parsakaali ei maistu, sitä ei ole mikään pakko laittaa. Voit laittaa sekaan haluamiasi kasviksia ja mausteita, tehdä siitä omanlaisesi.  Itse käytin tuon listan kasviksia paitsi sipulin unohdin ja maustoin vain suolalla.

148

146

147

1. Pese, kuori ja pilko kaikki kasvikset sopiviksi paloiksi. Ei ole väliä, kuinka isoja tai pieniä paloja pilkot, kunhan ne kaikki ovat suurinpiirtein saman kokoisia.

2. Aloita paistaminen broilerista ja niistä kasviksista, jotka tarvitsevat eniten paistoaikaa.  Parsakaali, kukkakaali ja porkkana ovat esimerkiksi tälläisiä. Muista laittaa pannulle rypsiöljyä ennen paistamista!

3. Pikkuhiljaa lisäilet loppujakin kasviksia sekaan, esimerkiksi sipuli seuraavaksi.  Paprika ja kesäkurpitsa kannattaa lisätä viimeisenä, sillä niitä ei tarvitse paistaa pitkään.

4. Sitten kun wokki alkaa tuoksua ja näyttää kypsältä,  se on valmis tarjoiltavaksi ja syötäväksi. Kaveriksi sopii riisi, mutta tätä voi syödä ihan vain näinkin. Parhaimmillaan tämä on ihan tuoreena, kuten moni muukin ruoka, mutta säilyy myös hyvänä jääkaapissa pari päivää, jos jää yli.

149

Nauttikaa!

Aiotteko kokeilla? 

150

8 kommenttia:

  1. Aion ehdottomasti kokeilla. Näyttää ja kuulostaa todella hyvältä, mutta ehkä hieman muokkailen reseptiä kasviksien osalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tää onkin sellainen resepti, jota voi helposti muuttaa oman maun mukaiseksi! :) Kiitos kommentistasi!

      Poista
  2. Oi nami! Voisinnkin tehä tätä ens kerralla, kun kokkaan ruokaa :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, oli meinaan hyvää ;) Kiitos kommentistasi!

      Poista
  3. Täytyy kokeilla tätä kuulostaa niin hyvältä! :)

    VastaaPoista
  4. Oii namnam miten herkullisen näköistä! Kiitos tästä ohjeesta, pitäneekin testata moista ensi kerralla kun päätän tehdä kanasta ruokaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sitä se olikin! :) suosittelen! Kiitos kommentistasi :)

      Poista