perjantai 24. huhtikuuta 2015

THE LIEBSTER AWARD

Sain Emilialta haasteen toteuttaa blogissani tämä The Liebster Award -haaste ja päätin lähteä hommaan nyt mukaan, kun sain haasteen häneltä kokonaisena. 3 muutakin bloggaajaa ovat minut lyhyellä ajalla haastaneet mukaan, mutta heillä haaste ei ole ollut kokonaisena, joten toteutan tämän nyt Emilian ohjeiden mukaan! Kiitos vielä haasteesta kaikille haastajille!

The Liebster Award -haasteen tarkoitus on saada näkyvyyttä alle 1000 lukijan blogeille. Haasteessa kuuluu kertoa, kuka sinut on haastanut mukaan tähän, kertoa 11 satunnaista faktaa itsestään, vastata haastajan 11 kysymykseen ja keksiä vielä omat 11 kysymystä seuraaville. Lopuksi haastetaan mukaan 11 uutta bloggaajaa, jotta haaste leviää.

194

11 faktaa minusta:

1. Tarvitsen kalenteria ja erilaisia listoja, muistilappuja ja sovelluksia pysyäkseni kärryillä siitä, missä mun pitää milloinkin olla ja mitä mun pitää tehdä ja mihin mennessä.

2. Oon erittäin innoissani nyt hetki sitten alkaneesta yhteiskuntaopin kurssista numero 2, se on vaan niin hurjan mielenkiintosta!

3. Puhun paljon! Selitän yksinkertaisiakin juttuja pitkän kaavan mukaan ja nimenomaan alusta loppuun, en osaa sanoa sitä tärkeintä pointtia tiivistetysti. Tämä ilmenee myös kirjoittaessa, tiivistelmien tekeminen on aina ollut mulle haaste!

4. Käytän tosi paljon hymiöitä tekstiviesteissä ja jos mä laitan viestejä ilman hymiöitä, mulla on yleensä joko kiire, enkä kerkeä vastata kunnolla tai sitten yritän osoittaa mieltäni.

5. Olen joissakin asioissa todella tarkka, oikea pilkunviilaaja. Huomauttelen aina esimerkiksi lehteä lukiessa tai kavereiden kanssa tekstaillessa, jos jossakin on kirjoitusvirhe... Silti niitä tietysti tulee itsekin välillä tehtyä, myönnetään!

6. Tykkään lakatuista kynsistä, mutta oon todella, todella, todella laiska lakkaamaan omiani! En ikinä malta odottaa sitä kuivumista...

7. En oo ikinä tilannut vaatteita netistä! Mun pitää aina päästä sovittelemaan ja tunnustelemaan, ennen ostopäätöstä. Ja usein jätän ekalla ja tokalla ja joskus vielä kolmannellakin kerralla jonkun vaatteen harkintaan, ennenkö uskallan sen ostaa. Toki joskus tulee tehtyä heräteostoksia, erityisesti, jos vaate on alennuksessa tai muuten halpa!

8. Rakastan valokuvausta ja haluasin kuvailla enemmän ihmisiä ja oppia siinä paremmaksi. Jos joku tässä lähiseudulla on kiinnostunut tulemaan malliksi, kaipaa asukuvia blogiinsa tai muuta vastaavaa, niin mulle vaan sähköpostia!

9. Mulla on Spotifysta melkein aina joku soittolista auki, kun istun tässä koneella jotain tekemässä. Juuri nyt soi Elastisen uusi levy.

10. Pyykkääminen on mun lempparikotityö! En tiedä voiks tommosta edes olla, mutta mä tykkään pyykkäämisestä, vaateiden viikkaamisesta ja lajittelemisesta... Viihtyisin varmasti myös vaatekaupassa töissä, viikkaamassa vaatteita esille ja laittamassa henkariin ja...

11. Mut on hirmu helppo saada niin nauramaan kuin itkemäänkin!

193

11 kysymystä, jotka sain:

1. Mikä on lempiruokasi?
Mun lempiruokaa on kasvis-kana-wokki, kuten elämäni aakkoset 2015 -postauksessa viime viikolla mainitsinkin. (Koska jäätelöä ja popcornia ei muka lasketa ruoaksi...)

2. Mitä harrastat?
Olen nyt kahdeksatta vuotta Mäntän Vapaapalokunnan toiminnassa mukana, pian vuoden ajan olen ollut miehistössä ja sitä ennen nuoriso-osastossa. Tämän lisäksi tietysti valokuvaus ja bloggaus, sekä säännöllisen epäsäännöllinen liikkuminen pyöräillen, rullaluistellen, juosten, luistellen tai zumbaillen.

3. Mistä sait idean alkaa kirjoittamaan omaa blogiasi?
Valokuvaaminen kiinnosti ja kirjoittaminen sekä lukeminen olivat jo alakouluikäisestä asti mulle mukavia juttuja, joten varmaan jostain sellasesta kirjoittamisen innosta se yläasteaikoina lähti. Edelleenkin rakastan kirjoittamista ja jokaisen ulkoasumuutoksen, uuden postauksen, kommentin ja lukijan myötä rakastun tähän hommaan entistä enemmän!

4. Mitä esineitä ilman et voisi elää?
Varmaankin mun kamera on sellainen, josta en ihan heti haluaisi luopua... Puhelinkin on tarpeellinen nyky-yhteiskunnassa ja mulla on aina jotenkin ollut sellainen ajatus, että se pitää olla mukana sitä varten, jos jotain sattuu niin voi soittaa jollekin tai tarpeen tullen vaikka hätänumeroon.

5. Mitä pelkäät kaikista eniten?
No jos puhutaan ns. aineettomista peloista, kaikista eniten pelkään sitä, että mun läheisille, esimerkiksi mun rakkaalle kummipojalleni, sattuisi jotain. Oon sellanen ihminen, että mulla on kaikki hyvin jos mun läheisillä on kaikki hyvin. Konkreettisimmista peloista ehkä suurin on pelko koiria kohtaan, ahistaa edes kirjoittaa tästä... En saa siitä nyt sanottua mitään sen enempää, ihan hirveä kysymys!

6. Jos voittaisit lotossa miljoonan, mikä olisi ihan ensimmäinen asia mitä ostaisit?
Auto & ajokortti varmaan juuri tällä hetkellä, sillä inssi ihan pian edessä! Seuraavaksi saattaisin lähteä Stockmannille mallailemaan Michael Korsin laukkuja, että minkäs niistä kotiuttaisi...

7. Mikä on suurin unelmasi tällä hetkellä?
Mä unelmoin siitä, että valmistun hyvillä papereilla niin lukiosta kuin sitten kolmannenkin asteen oppilaitoksesta (oli se sitten mikä tahansa) ja että saan tulevaisuudessa tehdä sellaista työtä, jota rakastan. Mun tulevaisuuden haaveisiin liittyy myös yrittäjyys ja oma perhe.

8. Kenen julkkiksen kanssa haluaisit viettää yhden päivän ja mitä tekisitte?
Voi jukra, tää on vaikea! Mä en oikein mitään bändiä, artistia tms. fanita mitenkään erityisesti ja sitten nämä BB-julkkikset ja viidakon tähtöset voi ainakin sulkea pois vaihtoehdoista heti... Haluaisin ehkä viettää päivän jonkun kuuluisan bloggaajan kanssa!

9. Mihin haluaisit eniten matkustaa?
Mä en ole koskaan ollut ulkomailla, joten tällä saralla mulla on vielä paljon koettavaa. Toisaalta kaupunkiloma kiinnostaa, toisaalta taas olisi ihanaa olla jossain eksoottisen luonnon keskellä ja sitten taas toisaalta (siitäkin huolimatta, että palan helposti auringossa) rantalomakin saattaisi olla ihan mukava. Jos ja kun joskus ulkomaille lähden, niin toivon että kohteessa riittää mielenkiintoista valokuvattavaa! Mutta ihan vain kielen takia, Saksa ja Itävalta kiinnostavat. Olisi ihanaa päästä kuulemaan ja puhumaan saksaa, nyt kun sitä on opiskellutkin.

10. Mikä on parhain kokemuksesi elämäsi aikana?
Mä en osaa nimetä parasta kokemusta / hetkee mun elämän aikana, mutta top 3 on mahdollista mainita. Aikajärjestyksessä (ei siis paremmuusjärjestyksessä) mun elämäni kolme onnellisinta hetkeä ovat olleet kummipojan ristiäiset, keskellä erästä peltoa seisominen mulle rakkaan ihmisen kanssa uuden vuoden raketteja katsellessa ja wanhojen tanssit 2015!

11. Paras tv-sarja ja elokuva?
Sarja ehdottomasti Criminal Minds, vaikka se ehkä onkin mulle vähän liian todentuntuinen ohjelma. En edes halua tietää, kuinka suuri osa siitä perustuu tosi tarinoihin... Hyviä leffoja on niin paljon, mutta yksi, jonka olen jaksanut katsoa moneen, moneen kertaan on Linnunradan käsikirja liftareille. Se jaksaa naurattaa joka kerta!

195

11 kysymystä seuraaville:

1. Sun rakkain luottovaatteesi on..?

2. Juotko enemmän kahvia vai teetä?

3. Millainen on tavallinen aamupalasi?

4. Millaisesta liikunnasta pidät?

5. Mikä on parasta bloggaamisessa?

6. Millainen on unelmiesi ammatti?

7. Mitä lehteä / lehtiä luet mielelläsi?

8. Onko nyky-yhteiskunta mielestäsi liian digitalisoitunut?

9. Suosikkisovelluksesi puhelimessasi?

10. Mikä on / oli suosikkiaineesi koulussa?

11. Mikä lautapeli oli suosikkisi lapsena?

192

Haastan mukaan seuraavat bloggaajat:

1. http://matildanieminen.blogspot.fi/

2. http://janinajuulian.blogspot.fi/

3. http://petrajulia.blogspot.fi/

4. http://johannatuulia.blogspot.fi/

5. http://lavitadiannie.blogspot.fi/

6. http://merihannele.blogspot.fi/

7. http://more-than-we.blogspot.fi/

8. http://nouprobleem.blogspot.fi/

9. http://intiaaniruusu.blogspot.fi/

10. http://noniintutot.blogspot.fi/

11. http://www.radianceheartpaw.blogspot.fi/

6 kommenttia:

 1. Itekin kuulun niihin, jotka laittaa melkein aina hymiön viestiin. : D Ja jos vastaaja ei laita hymiötä, niin alkaa ajattelemaan, että onkohan se suuttunu tms...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Välillä sitä miettii kyllä ihan turhaan, mutta myönnetään, että aina sitä vähän ihmettelee, jos vastapuoli ei käytä hymiöitä samaan tahtiin :D

   Poista
 2. Tosi kivoja faktoja ja vastauksia! Mulla on kans kaiken maailman kalenterit ja muistilappuset käytössä, että tiedän missä pitää olla milloinkin ja mitä tekemässä! :D Ja sitten tuo hymiöjuttu kans osu tosi nappiin!

  http://viiskyttieta.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiva etten oo ainut näiden juttujeni kanssa! :D

   Poista
 3. Oii kiitos haasteesta! Katotaan jos saisin tehtyä tän jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista