lauantai 18. huhtikuuta 2015

ELÄMÄNI AAKKOSET 2015

A - Autoilu. Oon aina tykännyt autoista, pikkutytöstä asti oon ollut ralliradan varrella kattelemassa ja isin ja velipojan kanssa yrittänyt pysyä kärryillä siitä että mikä on mäntä ja mistä mikäkin kolina johtuu (en kyl noista kolinoista vieläkään oo ihan selvillä...). Nyt oon tän kevään ajellut isin kanssa mun omalla autolla ja kohta pääsen tekemään inssiä ja saan sitten ajella niinkin, ettei isä istu siinä etupenkillä. En malta odottaa!

B - Berliininmunkki. Ah, nam. Yks mun ehdottomista suosikkiherkuista! Tää on se, mitä käyn koulun jälkeen tai jopa välitunnilla itselleni hakemassa oikein huonoina päivinä. Joskus saatan herkutella berliininmunkilla muuten vaan, mutta yleensä lohdutan sillä itseäni huonoina päivinä. Se on just niin makeeta, että se on hyvää lohturuokaa.

C - Curriculum Vitae. Tutummin CV ja suomeksi ansioluettelo. Tässä viime aikoina sitä on tullut läheteltyä erinäisiinkin osoitteisiin. Kesäduuni on siis ollut hakusessa ja tammikuusta asti olen hakemuksia lähetellyt Mänttä-Vilppulaan, Keuruulle, Jämsään, Tampereelle, Ylöjärvelle, Lempäälään, Valkeakoskelle ja Kangasalalle... Kauheasti mitään tuloksia tämä ei vielä ole tuottanut, autokorjaamosta tarjottiin kyllä töitä Pohjois-Suomesta, mutta se ei ehkä ole ihan sitä mun vahvinta osaamisaluetta, eikä yli 300km työmatkakaan houkuttanut...

D - DIY. Oon löytänyt Pinterestistä paljon ihania DIY -ideoita ja niistä osaa omalla twistilläni jo toteutellut ja esitellyt blogin puolellakin. Täällä esimerkiksi postaus DIY -ponnareista ja täällä DIY -sormus! Paljon on vielä suunnitteilla toteuttaa ja kertoa ohjeet blogissa. Osa DIY-jutuistani on ihan omia ideoita kuitenkin, niistä yksi esimerkki täällä! (taulu)

E - Elämä. Oon kiitollinen jokaisesta uudesta aamusta, uudesta ihmisestä ja uudesta mahdollisuudesta. Tää sai ihan uudenlaisen merkityksen kummipojan vakavan allergiakohtauksen jälkeen, kun vain muutaman viikon ikäinen pieni lapsi sai osaavan ensihoitajan ansiosta uuden mahdollisuuden elämään, siitä olen myöskin mielettömän kiitollinen.

F - Farkku. Ihan kohta pääsee taas kulkemaan ulkona farkkutakissa ja -shortseissa. Tässä olisi menossa myös täydellisten revittyjen farkkujen metsästys vanhojen tilalle, kun noita on tullut käytettyä niin, että alkaa olla ihan liian revityt farkut - reittä näkyy jo vähän turhankin paljon... Oon vähän kaavaillut, että tuunaan noista sitten shortsit itselleni, kunhan saan uudet revityt farkut ostettua, mutta ainakaan sitä ennen en noita vanhoja uskalla alkaa leikkelemään. Minusta kun ei koskaan oikein tiedä, mitä tommosista projekteista seuraa...

G - Grilli. Ihan vielä ei meidän perheessä ole grillikautta avattu, mutta eiköhän sekin pian koita! En malta odottaa grillattuja maisseja ja pihvejä, ai että kuola alkaa valua tässä pelkästään kirjoittaessa! Erityisesti odotan mökillä mummun grillaamaa ruokaa, sillä niin se tuppaa menemään niin grilliruoan kun kaiken muunkin ruoan suhteen, että mummun tekemä on parasta!

166

H - Hymy. Mut saa hirmu helposti hymyilemään! Pikkuisistakin asioista hymy on leveä ja sitten kun oon oikein onnellinen, hymyilen niin leveästi ja taukoamatta, että alkaa poskiin sattumaan! Enkä voi silloin edes lopettaa sitä hymyilyä, en sitten millään.

I - Instagram. Valehtelematta puhelimeni toiseksi käytetyin sovellus (whatsapp taitaa mennä edelle). Selaan sitä aamuisin, päivisin ja yleensä vielä illallakin. Päivittelen välillä joka päivä ja välillä menee viikko tai pidempäänkin, että uutta kuvaa ei tule. Mua voi seurailla instagramissa nimellä kiiainnanmaa (voit klikata itsesi mun sivuille sivupalkin someikonista tai tosta ylhäältä instagram -linkistä!) ja kannattaa käydä tsekkaamassa 5 inspiroivaa accountia täältä!

J - Järjestely. Jotta mä oon tyytyväinen, kaiken pitää olla siististi järjestyksessä ja mahdollisimman paljon kaapeissa ja laatikoissa, jotta roina ei vain loju ympäriinsä. Mulla on vaatekaapissa t-paitapino järjestetty värien mukaan ja samaten alusvaatelaatikko. Rakastan sitä tunnetta, kun joku laatikko tai tavara sopii johonkin koloon, kuin se olisi tehty juuri siihen. Pidän symmetrisyydestä ja siisteydestä muutenkin.

K - Kummipoika. 4. kesäkuuta 2013 äiti laittoi mulle tekstarin, että eno on saanut poikavauvan. Olin tuolloin rippileirillä isosena. Sitten kun leirin jälkeen ensimmäistä kertaa menin serkkupoikaa katsomaan, mua kysyttiin sylikummiksi ja meinasin haljeta onnesta. Vähän mua jännitti, kun pientä poikaa siinä sylissä kasteen ajan pidin, mutta Joose sai nimen ja minä ihanan kummipojan!

L - Lukio. Syksyllä 2013 kävelinkin yläkoulun sijasta saman rakennuksen yläkertaan, nimittäin lukioon. Oon kyllä tykännyt hirmuisesti lukio-opiskelusta, penkkareista ja wanhojen tansseista, jopa ensimmäisistä kirjoituksista. Melkein harmittaa, että ollaan jo yli lukion puolivälin, eikä tässä enää ole kuin muutama jakso ennen lukulomaa ja viimeisiä kirjoituksia. Sitten kuitenkin mieleen tulee kaikki se kiire ja stressi (mistä kyllä tiettyyn pisteeseen asti nautin), mitä kirjoitukset ja lukio on aiheuttanut, että oikeastaan ei malttaisi odottaa kirjoitusten jälkeistä kesälomaa ja ylppärijuhlien voileipäkakkua!

M - Muistilista. Rakastan erilaisten listojen tekemistä. Tää ehkä liittyy vähän tohon J-kohtaan myös. Mulla on jatkuvasti Evernotessa ja kalenterissa listaa asioista, jotka pitäisi hoitaa. Aina, kun olen lähdössä reissuun, kirjoitan listan asioista, jotka pakkaan. Näin en unohda mitään kotoa lähteissä, enkä myöskään silloin, kun reissusta palaan.

N - Napapiirin sankarit. On meinaan hyvä leffa, tykkään hirmusesti Jussi Vatasesta. En millään malttaisi odottaa, että kakkososa ilmestyy! Sen traileriin pääset tästä!

167

O - Orava. Haluaisin joskus saada yhtä onnistuneita kuvia oravasta, mitä Konsta Punkalla (ig: @kpunkka) on Instagramissaan! Punkka kutsuu itseään oravakuiskaajaksi, eikä suotta! Käykäähän tsekkailemassa sen feedi!

P - Pimiö. Vieläkö tähän digiaikaan joku muistaa mikä se on? Mun yks yläkoulu-iän parhaista muistoista on se, kun seiskalla kuviksen tunnilla otettiin neulanreikäkameroilla kuvat ja tehtiin ne ite sitten pimiössä. Vitsit se oli hienoa!

Q - QWERTY -näppäimistö. Eli tämän mallinen näppäimistö, mikä meillä esimerkiksi suomessa on käytössä tietokoneissa, tableteissa ja älypuhelimissa. Suomessa tähän näppäimistöön toki kuuluu myös ääkköset, mitä muualla maailmassa ei ole. Tämä näppäimistö on asia, jota tulee päivittäin käytettyä sen kummemmin ajattelematta ja näppäinten paikat osaa jo ulkoa, on osattu jo pitkään. Ainut vain, että uudessa pelissä, jota kaveri houkutteli mua kokeilemaan, en meinaa millään muistaa, missä järjestyksessä q, w, e & r tuossa sijaitsevat ja välillä tulee hölmöiltyä, mutta onneksi se on vain peli, heh!

R - Ray ban.  Ysiluokalla terveystarkastuksessa mulle suositeltiin ajan varaamista optikolta tai silmälääkäristä ja sain sitten silmälasit helpottamaan lukemista ja näyttötyöskentelyä. Kovasti noissa ei voimakkuutta ole, enkä mä käytä niitä jatkuvasti, mutta tykkään noista kehyksistä ihan hirmusesti! Ja nehän on tietysti Ray banin kehykset.

S -  Suorapuheisuus. Mä haluan, että asioista puhutaan asioiden oikeilla nimillä ja suoraan, eikä turhia kierrellä ja kaarrella. Mua monesti kuvaillaankin tosi suorapuheiseksi ihmiseksi. Oon yrittänyt kuitenkin miettiä, että miten mä asiani sanon suoraan, loukkaamatta toista. Koska vaikka usein sanonkin sen, mitä sylki suuhun tuo, en mä tahallani halua ketään loukata, tietenkään. Tykkään myös miettiä sanojen merkityksiä ja synonyymien hienoisia eroja, ja valitsen sitten aina tilanteeseen sopivimman sanan, joten varsinkin kirjoitetussa keskustelussa mun sanavalinnat (ja monesti myös täällä blogissa) on hyvin tarkkaan harkittuja.

T - Tampere. Mun lempparikaupunki! Isä on Tampereelta kotoisin ja sukulaisia asuu siellä, joten siellä on tullut pyörittyä pienestä asti. Nyt oon hakenut kesätöitä siltä seudulta ja lukion jälkeen haen mitä luultavammin Tampereelle opiskelemaan.

U - Ukkonen. Tykkään ukkosesta ihan hirmusesti, varsinkin jos oon mökillä, missä on ohut katto ja saa kuunnella kunnolla sitä jyrinää ja sateen ropinaa. En kyllä tykkää ukkosen aiheuttamista tulipaloista tai sähkökatkoista, mutta muuten siinä ei ole mitään vikaa!

168

V- Vapaapalokunta eli VPK. Liityin 2007 tammikuussa Mäntän vapaapalokunnan nuoriso-osastoon ja 2014 toukokuussa siirryin miehistöön. Kahdeksatta vuotta oon tässä nyt tämän rakkaan harrastuksen parissa siis! Tätä kautta oon oppinut niin paljon, saanut niin paljon uusia ystäviä ja tavannut ihmisen, joka on mulle kaikki kaikessa! ♥

W - Wokki. Ompas täällä nyt monta ruokaan liittyvää kirjainta! Ehkä se kertoo musta jo jotain, heh. Kana-kasvis-wokki (ohjeet esittelin viime viikolla täällä) on valehtelematta mun lemppariruokaa, koska jäätelöä tai popcorneja ei muka lasketa ruoaksi... Käsittämätöntä, että toi on oikeasti terveellinen ruoka ja silti niin hyvää!

X - Xylitoli. Kokolailla päivittäin jauhan Jenkin Spearmint -purkkaa, mulla on sitä aina laukussa mukana. Toi on ihana maku ja lisäks jos kiireessä en ehdi syödä mitään niin nappaan purkan suuhun että luulee edes syövänsä jotain - eihän sillä nälkä lähde, mutta...

Y - Ystävät. Oon lukioaikana saanut muutaman niin ihanan ystävän, että en tiedä mitä tekisin ilman niitä tyttöjä! Ylä- & alakoulussa mulla ei koskaan ollu oikein omaa kaveriporukkaa, niinku kaikilla muilla oli, olin vaa sellanen kaikkien kaveri mutten kuitenkaan kenenkään kaveri. Nyt tilanne on ihan eri ja oon mielettömän kiitollinen näistä tytyistä! ♥

Z - Zumba. Muutama viikko sitten kävin ihka ensimmäisellä Zumba-tunnilla ja tykästyin lajiin kyllä kovasti. Oon kokeillut sitä joskus koululiikunnassakin ja muistan silloin ajatelleeni, että tää on sopivan helppoa, että mäkin aina välillä pysyn mukana (verrattuna muihin tanssi tms. -tunteihin koulussa). Tykästyn zumbailuun jokaisella tunnilla vain enemmän!

Å - Åland. Haaveilen kesäisestä valokuvausreissusta Ahvenanmaalle. Siellä olisi varmasti kaikkea ihanaa ja vähän erilaista kuvattavaa kuin täällä sisämaassa.

Ä - Älypuhelin. Mä sain mun ekan palikkapuhelimen kuudennen luokan keväällä ja nyt pikkusisko samassa iässä näpyttää jo toista älypuhelintaan! Hurjaa tämä nykymaailman kehitys, kun eskari-ikäisilläkin alkaa olla yhtä hienot älypuhelimet kun mulla. Tai jopa hienommat!

Ö - Ötökät. Inhoan, inhoan, inhoan. Ehkä enemmän pelkoa kuin inhoa, jos ihan rehellisiä ollaan. Ketään ei varmasti yllätä, että en erityisesti pidä hämähäkeistä mutta vielä pahempi pelko on herättänyt monissa kummastusta. Pelkään nimittäin perhosia paljon enemmän kuin hämähäkkejä! Vähän toki lohduttaa tieto siitä, ettei täällä Suomessa juuri ole sellaisia öttimönkiäisiä, jotka kauheasti voisi mua satuttaa, mutta onhan ne nyt silti pelottavia!

Huhhuh, viimeinenkin aakkonen selätetty! Mä kyllä rakastan tälläistä kirjoittamista ja olisin saanut jokaisesta kirjaimesta vaikka oman postauksensa, mutta yritin nyt hillitä tätä puhetulvaa vähän, että joku jaksaa lukea tämän! 

Kertokaa kommenteissa, jos johonkin pystytte samaistumaan, tai jos olette itse tehneet vastaavanlaisen postauksen omaan blogiinne! 

14 kommenttia:

 1. Oi miten kiva postaus ja ihana blogi muutenkin, liityin lukijaksi! :)

  VastaaPoista
 2. Tällaienn postaus oli tosikiva! mun blogista löytyy samantapainen postaus, mutta videona! :)

  http://more-than-we.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :) & hei tosi kiva, meen tsekkaamaan sen ehdottomasti! :)

   Poista
 3. Wau, tosi hyvin toteutettu postaus jälleen <3

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea tää tämmöset elämän aakoset, itelläni ei varmaan ideat riittäs keksimään jokaseen kirjaimeen joku sana haha:D Ja tykkään täst ulkoasusta tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :) No ei tää mullekaan helppoa ollut :D

   Poista
 5. hyvin oot kyllä näitä kirjoittanu ja en ite kyl pystyis näin paljon yhdestä kirjaimesta kirjoittaa :D
  myös aivan häikäiseviä nää kuvat tässä välissä :)

  VastaaPoista
 6. Apua kuinka hyvä idea! en oo kai koskaan nähnyt kenenkään blogissa, mutta oon melko varma et joku muukin on tehnyt. Saan tästä ittelle vähän vinkkiä seuraavaan postaukseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä näitä on blogeissa pyörinyt :) saapi toteuttaa ! :)

   Poista
 7. Tosi kiva postaus :) Ihania vastauksia ja todella siistiä että kuulut vapaapalokuntaan! :)

  VastaaPoista