torstai 13. marraskuuta 2014

LUKIO

Kuvassa viime jakson lukkaria. 

Alotin lukiossa viime syksynä, eli elokuussa 2013. Mun ryhmä on 13b ja meidän ihana ryhmänohjaaja on välillä vähän sekava psykologian, uskonnon ja filosofian opettaja. Mä en olis halunnut yhteishaun aikaan tulla tähän lukioon, mutta ei mulla oikein ollut vaihtoehtoja muuttaa johonkin muualle ja amistakin mietin, mutta ei oikein ollut linjaa, joka olisi kiinnostanut. Nyt jälkeenpäin oon hirmu iloinen että tulin tänne, tää pieni lukio on mukavempi ku iso, ainut ongelma on että kursseja ei oo niin paljon tarjolla. Meillä on enimmäkseen ihan kivoja opettajia ja sain heti eka vuoden alussa uusia ihania kavereita.

Mua jännitti alottaa täällä, koska en yhtään tiennyt, ketä kaikkia täällä on ja millasta tää lukio tulis olemaan. Pari kaveria on jo ala-asteen lopulta asti ollu samassa koulussa, ja heidän kanssaan jonkun verran olin lukion alussa (ja siis totta kai vietän heidän kanssaan aikaa edelleen!). Sit kuitenkin heidän kanssa oli niin vähän yhteisiä kursseja, koska mulla on lyhyt matikka, niin piti jonkun muunkin kanssa aina viettää aikaa. Tätä kautta tutustuin Vilppulasta tulleisiin ihaniin tyttöihin ja nyt en tiiä mitä tekisin enää ilman sellasia ystäviä. 


Tässä kuvassa on vasemmalta Mandi, Emppu ja Marianne meidän syyslomareissulta ♥

Mulla oli tavotteet hirmu korkeella lukion alussa ja onhan ne kyllä toki edelleenkin. Kielet on mun lemppareita ja opiskelen enkun ja ruotsin lisäksi saksaa, johon oon ihan rakastunut. Se on yllättävän helppo kieli opiskella ja musta se on ihanan kuulosta. Se pitäisi nyt tässä keväällä kirjottaakin, ja siitä on tavoitteena vähintään E tai M, mutta just nyt ei kyllä ihan siltä vaikuta. Kauhee urakka sen kanssa vielä. 


Tässä mun penaalit, ja joo siis mulla tosiaankin on niitä kaks ja molemmat aina mukana...

Mutta koen jo epäonnistuneeni ton lukion kanssa, koska mä oon lyhyessä matikassa. Mulla on ihan hirvee olo sen takia. Enää sitä en oikeen voi vaihtaakaan, eikä siinä olis mitään järkeekään. En mä pärjäis pitkässä matikassa, myönnetään se nyt ihan tähän alkuun. Mutta kaikki (lue isä) sanoo, että lyhyen matikan 10 on huonompi, kun pitkän matikan 5. Ja jotenkin musta tuntuu, ettei tolla lyhyellä matikalla tee mitään. Käydään se ny ja kirjotetaan toivottavasti edes C siitä. En kyllä halua edes puhua koko matikasta enempää, ärsyttää...

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus, näitä on aina yhtä mielenkiintoista lukea :)
  Tosta matikkajutusta en kyllä oo samaa mieltä, ei se todellakaan mee niin että hyvä numero lyhyestä matikasta ois sama kuin huono pitkästä. Onhan niissä eroa tietysti ja pitkä matikka on haastavampaa, mutta ei se lyhytkään mikään läpihuutojuttu ole ja hyvä numero siitäkin on arvostettava asia. Sekin vaikuttaa aika paljon mihin aiot hakea tulevaisuudessa, välttämättä koko matikalla ei edes ole kovin suurta roolia siinä. Sinuna olisin ylpeä itsestäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :)
   Joo en oo tällä hetkellä mihinkään matikka-alalle hakemassa, musta mitään lääkäriä tai arkkitehtia tuu... Mutta tuntuu että tolla lyhyen matikan valitsemisella jotenkin veti itseltään ovia kiinni, että ei sit voi myöhemminkään haluta arkkitehdiksi, kun ei oo käynyt sitä pitkää matikkaa. Mutta kyllähän Suomessa onneks nykyään voi aikuisenakin opiskella ja voin käydä sen pitkän matikan sit joskus, jos sitä tarvitsen johonkin...

   Poista
 2. Kivan laatusia kuvia sulla tääl :) Ulkoasukin on tosi yksinkertainen, mutta sopii tähän silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ulkoasu on tarkoituksella yksinkertainen, tykkään tästä ite!

   Poista