keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

BLOG PHOTOGRAPHY: BACKGROUNDS

Mua on henkilökohtaisesti alkanut kyllästyttää ainakin omassa blogissa täysin valkoiset, tasaiset taustat. Halusin tuoda kuviin vaihtelevuutta ja mielenkiintoa ja aloinkin miettiä, mitä voisi käyttää erilaisina taustoina blogikuvissa. Halusin sitten vielä jakaa ideani teidänkin kanssa, jos teistäkin tuntuu siltä, että ainaisten valkoisten taustojen tilalle olisi välillä mukava kehitellä jotain muuta.

Tässä postauksessa on vasemmalla puolella kuvia, joissa kohde on rajattu sopivasti ja oikealla puolella kuvia, joissa näkyy, mitä oon käyttänyt taustana.

586

Astiat. Mulla tulee olemaan ihan loistava tausta toi H&M Homesta löytynyt marmorikuvioinen lautanen, mutta oon varma että myös värikkäät astiat olis kiva tausta yksinkertaisille ja esimerkiksi valkoisille kohteille.

587

588

Askartelupaperi, tapettijämät... Ylemmässä kuvassa on pala ylijäänyttä tapettia ja alemmassa kuvassa on askartelupaperia. Ainakin toi tapetti sopisi mun tyyliini, en tiedä olisiko tuon supervärikkään paperinpalan käyttäminen jo vähän liikaa mulle. Voisihan sekin johonkin sopia, tai ainakin, jos löytyisi vähän rauhallisemman oloista paperia... Myös nätti lahjapaperi voisi toimia!

589

Paperikassit ja laukut yleensäkin. Toi Pentikin paperikassi on musta vaan niin kaunis, että se oli pakko sisällyttää tähän! Tätä aion käyttää jatkossa, tykkään hirmuisesti siitä, miltä toi kuva näyttää. Myös nahkaisten tai keinonahkaisten laukkujen tekstuuri voisi olla mielenkiintoinen tausta, täytyy kokeilla niitäkin.

590

Vaatteet. Tässä kuvassa on mun BikBokin farkut, mutta myös raitapaidat tai vaikkapa nahkatakki voisi toimia. Kuten edellisestäkin, tykkään siitä, millainen tosta kuvasta lopulta tuli. Sininen denim sopii hirmu hyvin taustaksi.

591

Tyynyliinat, lakanat, viltit... En oo aiemmin tajunnut käyttää tyynyliinojakin, mutta sängyllä peiton päällä on tullut otettua kuvia ja todella usein otan kuvia valkoisen viltin päällä, ainakin joitakin syksyisistä ostoksista Fall Haul -postauksessa ja oikeastaan kaikki uudet jutut New Summer Clothes & 2nd Hand Finds -postauksessa.

Tuntuuko teistä, että voisitte joskus kokeilla jotain näistä? Vai hyödynnättekö jo jotakin näistä tai kenties jotakin muuta taustaa? Kertokaa kommenteissa, mitä te käytätte blogikuvienne taustana!

12 kommenttia:

 1. Itekkin hyödynnän tekstuureja ja muita ihanuuksia uusien "kultamussukoiden" ja taideteosteni esittelyyn. Harvoin kuitenkaan esittelen mitään, koska oma blogini on kuitenkin valokuvausblogi, jossa on ripaus lifestylea, päiväkirjamaisuutta ja syvällisempää pohtintaa.

  Tota lautasjuttua pitäis joskus kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin! Sä oot sit ollu tän suhteen paljon luovempi kun mä, vaikka tää ei sulle ehkä niin oleellinen juttu ookkaan. Ja joo, kokeilla kannattaa! :)

   Poista
 2. Mä oon myös alkanut vähän kyllästymään siihen perusvalkoiseen taustaan ja yrittänyt etsiä uusia hieman erilaisia vaihtoehtoja. Tästä postauksesta sain paljon lisää ideoita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Hyvä juttu, sitä varten näitä ideoita jaoinkin! Tätä tehdessä ja muutenkin oon kyllä huomannut että melkein mitä tahansa voi hyödyntää! Pitää vaan olla luova ;)

   Poista
 3. Hei täältähän löytyi superkivoja ideoita taustoihin! Meillä ei oo täällä kotona mitään valkoista pöytää tms, joten oon ostanu sitä varten ison valkosen paperin, mutta uskon että eriväriset paperit toimii myös. Myös lehtiä oon käyttänyt taustana, varsinkin henkkamaukan katalogeja, jotka tippuu postilaatikkoon silloin tällöin :--D

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei siis määkin oon yrittänyt lehtiä ja just noita henkkamaukan katalogeja käyttää, mutta mun sellaisista kuvista tulee aina jotenkin liian sekavia, en osaa käyttää niitä järkevästi :D

   Poista
 4. Kivoja vinkkejä! Itse tulee kans käytettyä ehkä turhan usein justiin valkoista taustaa (meidän pakastin! xD) Ja toi lautanen on aivan ihana!

  http://katri-itsjustmylife.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Ompas kivoja vinkkejä! Itse käytän paljon juurikin vilttejä yms. kankaita taustana. Sun blogis on myös Super kiva!:)
  http://annicariinaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista