maanantai 25. huhtikuuta 2016

MONDAY

Kuulin viime viikon maanantai-aamuna salilta palatessani Radio Novan juontajan sanat siitä, että nyt on maanantai. Se päivä viikosta, kun voi vielä vaikuttaa siihen, millainen viikko on edessä. Viikonloppuna kun on jo turha harmitella, mitä kaikkea ikävää tapahtui tai tärkeää jäi tekemättä. Se kolahti, hirveän viisaasti sanottu.

Toi jäikin mulle mieleen, kirjoittelin siitä silloin viikko sitten Instagramissa (@kiiainnanmaa) ja ajattelin nyt purkaa tuntemuksiani siitä vähän enemmänkin. Noi muutama lausetta on nimittäin aiheuttaneet niin paljon erilaisia ajatuksia tässä viikon aikana!

to do list

Olen siis samaa mieltä siitä, että maanantai on hyvä päivä tehdä töitä tehokkaan, hauskan tai rennon viikon eteen - millaisen siitä nyt itse sitten haluaakin! Ja todellakin on melko turha voivotella sunnuntai-iltana, että miksi jätin tämän esseen viime tippaan, miksi en vieläkään siivonnut sitä vaatekaappia ja miksi en ole saanut mitään aikaiseksi. Kun pääsääntöisestihän se on meistä itsestä kiinni! Toki joskus tulee takapakkia, sairastumisia, yllättäviä juttuja ja muita, mutta enimmäkseen on ihan omasta itsekurista kiinni, että miten paljon sitä päivän tai viikon aikana saa itsestään irti.

Siitä huolimatta, että tiedostan ton ja nyt ehkä kuulostaa siltä, että mä olisin ihminen, joka ei enää mieti, miksen ole saanut sitä ja tätä aikaiseksi ja joka vain tekisi asiat eikä voivottelisi. Mutta ei, ei se ihan niinkään mene. Mä haluaisin olla se ihminen.

motivaatio

Mä haluaisin olla se ihminen joka herää aamulla aikaisin, oli sitten maanantai tai perjantai tai sunnuntai, ja oikeasti nousee ylös sängystä sen sijaan että selaisi puhelinta ja miettisi, että hitto kun pitäisi nousta varmaan ja lähteä lenkille... Haluaisin olla se tyyppi joka ei vain kirjoita pieniä hommia ylös to do -listaan ja siirrä niitä sitten muutamaa kertaa seuraavan päivän listalle ennen kuin saan oikeasti aikaiseksi tehdä niitä, vaan joka oikeasti tarttuu siihen imuriin, vie ne roskat, vastaa sähköposteihin ja niin edelleen.

Ja miten musta tulisi toi ihminen? Minkä kurssin käyn tai minkä pillerin syön, että olisin parempi ihminen? Mä voisin olla toi ihminen jo tänään. Se ei vaadi mitään muuta, kuin että ottaisin itseäni niskasta kiinni! Haluaisin oppia tässä paremmaksi ja toivonkin, että nyt kun oon tän kaiken tänne julkisesti kirjoittanut, niin saankin itsestäni enemmän irti!!

Ihanaa & tehokasta viikkoa kaikille!!

Mitä mieltä te ootte tästä asiasta?

10 kommenttia:

 1. Susta tulee tuo ihminen, jos ostat hevosen. Nimimerkillä joka aamu ma-su klo 6 ruokkimassa hevosia 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D musta ei kyllä heppatyttöö saa, oon allerginen hevosille nimittäin! :D Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 2. Äh kuulostaa niin tutulta! Mun on pitänyt jo usemman päivän ajan siivota huone, mutta aina on keksitty jotain "parempaa" tekemistä..tänään mä otan itseäni niskasta kiinni ja siivoan niin saa senkin homman pois alta!:) energistä viikonalkua sinnekkin suunnalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Hyvä juttu, niin kannattaakin :) Kiitos paljon, Elli!

   Poista
 3. Hyvä postaus Kiia! <3 Tää oli kyllä tosi motivoiva ja piristi mukavasti! On se vaan totta, että se on ihan itsestään kiinni miten päivät menee ja kuinka paljon saa aikaiseksi. Pitää vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja tehä se. Oon siis ihan samoilla linjoilla sun kanssa. :-D

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! <3 Niimpä! Hyvä että oot samaa mieltä! :)

   Poista
 4. Mulla kanssa maanantaimotivaatio hukassa! Tänään kyllä pesen ne kesäkengät jotka piti pestä jo eilen, toissapäivänä, viikko sitten, jo viime kesänä. Huomenna sitten taas samalla energialla koulutukseen ja muut hoidettavat asiat samalla pois alta!

  Hyvää alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla!! Toivottavasti sait tästä vähän puhtia :) Kiitos kommentistasi!

   Poista
 5. Totta joka sana! Mä oon myös usein ihmetellyt, eikö iänikuisten to do -listojen raapustaminen muka riitä, vai pitääkö niiden asioiden eteen tehdä senkin lisäksi vielä jotain. :D Samat pikkujutut jää joka kerta tekemättä ja jää pyörimään päähän sen sijaan, että ne hoitaisi kerralla alta pois.

  Jos siis löydät tavan muuttua yhtäkkiä Aikaansaavaksi Ihmiseksi, paljasta ihmeessä meille muillekin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mutta kyllä se vaan niin on, ettei ne listat ihan yksinään riitä :D No sehän se on, kuten tuossa postauksessakin sanoin, niin se on vain ja ainoastaan kiinni siitä, miten itse asiat ajattelee. Ajatteleeko, että pitäisi viedä roskat vai ajatteleeko että minäpä vien nyt roskat :D ei siinä muu auta!

   Kiitos paljon kommentistasi, Meeri :) !

   Poista