tiistai 17. marraskuuta 2015

JUST BUSY OR TOO BUSY?

632

Tuntuu, että aloitan kaikki nämä postaukset, joissa kerron viimeaikojen kuulumisista tyylillä "Vitsi mikä kiire on ollut!". Niin mun tekisi taaskin mieleni sanoa. Mutta itse olen kiireeni kuitenkin taas luonut, suostunut joka ikiseen työhön ja hommaan, joka on tarjottu ja sitten vielä kehitellyt hommia ja projekteja itse lisää, ettei vahingossakaan ehtisi esimerkiksi nukkua... Oon varmaan aiemminkin kertonut, että pidän kiireestä ja siitä että on monta rautaa tulessa, mutta nyt voin kyllä rehellisesti myöntää viimeisen kahden viikon olleen ihan liikaa!

633

Mulle on jokseenkin iso asia myöntää, että oon tehnyt liikaa ja että väsyttää ja että en pysty ihan kaikkeen yhtäaikaa. Enkä ihan heti suostunutkaan sitä myöntämään, mutta nyt kun tuo kahden viikon rutistus on takana, voin sanoa olleeni itse asiassa aika pulassa... Joka viikkoisten blogijuttujen ja koulun (koeviikon ja uuden jakson alkamisen) lisäksi mm. aloittelin uutta työtä, kävin palokuntien ensiapukurssia, hoidin abiristeily- ja penkkariasioita, vietin aikaa poikaystäväni kanssa ja siirsin kaikki blogissani Photobucketin kautta ladatut kuvat Flickriin ja koodit uudestaan postauksiin, koska Photobucketin kanssa oli vähän probleemia.

Nyt onneksi oon saanut ton abiristeilyasian toistaiseksi hoidettua, ensiapukurssin suoritettua, koeviikon hoidettua ja uuden jakson kunnolla käyntiin (uuden jakson alkaminen vaatii multa aina tietynlaista totuttelua ja uuden rytmin suunnittelua, oonko ainut?) ja blogin kuvat siirrettyä. Akuutein kiire on helpottanut ja maanantaina pääsin pureutumaan kunnolla uuden jakson koulujuttuihin ja uuden jakson aikataulujen suunnitteluun. Se on helpottanut oloa paljon, eikä enää tunnu siltä, että pitäisi tehdä 6 miljoonaa asiaa yhden päivän aikana, vaan asiat on järjestyksessä ja niitä on helppo tehdä parhaan ehtimisen ja jaksamisen mukaan.

634

Joskus voisi olla hyvä opetella sanomaan ei (sanoi äiti), mutta tästäkin kriisistä selvittiin. Nyt juuri yritän olla aloittamatta uusia töitä ja proggiksia vähän aikaa ja keskittyä parhaillaan käynnissä oleviin hommiin, mutta tiedän etten osaa sanoa ei, jos kiinnostava tarjous tulee eteen. Kyllä mä sitten rentoudunkin ja olen myös noiden kahden viikon aikana antanut itselleni luvan rentoutua. Oon kuitenkin siitä hankala, että jos tiedän töiden/läksyjen/blogijuttujen/projektin olevan kesken, en osaa rentoutua. Ensin työ, sitten huvi!

Miten te rentoudutte kiireen keskellä? Osaatteko sanoa ei vai löydättekö itsenne 6 miljoonan kohdan mittaisen to do -listan ääreltä? 

11 kommenttia:

 1. Täällä on kanssa eletty kiireen ja stressin keskellä ja tuntuu että kiire vaan jatkuu..stressi onneks vähän helpotti kun sai kuulla yo-tulokset! Olitko tyytyväinen omiin tuloksiisi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti, jos säkin lukiossa olet :D ! En halua vielä edes ajatella ensi kevään kirjoitus + yhteishaku + pääsykoe -kiireitä xd Ja voin kyllä sanoa, että ihan pikkasen stressi helpotti itselläkin yo -tulokset kuullessa eilen, koska sekä matikassa että ruotsissa mun pisteet nousi ja sain molemmista tosi hyvän arvosanan. Matikassa jäi vähän harmittamaan, kun L olisi ollut niiiiin lähellä, mutta jos otetaan huomioon, että a) lähdin tavoittelemaan C:tä ja b) olin kokeessa yli 40 asteen kuumeessa, oon ehkä ihan tyytyväinen :D

   Kiitos kommentistasi ! :)

   Poista
  2. Muakin stressas kamalasti et miten mun lukion kevät tulee menee mut oikeesti sitä ei kannata stressata sen suuremmin! Abiristeily viimestää nollaa stressin ;) (paitsi itelläni t. olikivasaadaruokamyrkytys<33)

   Poista
  3. Joo itse ihan kauhulla odotan kevättä..:D mutta vaiutsi sullahan meni kirjoitukset sitten tosi hyvin! Itse kirjoitin vaan ruotsin(mikä tietää että keväällä on paljon kirjotettavaa..) ja M:n sain mihin olen kyllä ihan tyytyväinen vaikkakin E oli tavoitteena. Kiitos nopeasta vastauksesta!:)

   Poista
  4. Jenica: lohdullista kuulla tuo ja joo, veikkaan kyllä että abiristeily nollaa ihan hyvin xd

   Anonyymi: No mut M on kans tosi hyvin, varsinkin kun pisterajat oli aika korkeella nyt... :) ja joo, mullakin on keväällä viä ohjelmassa 3 ainetta, vaikka 4 oon jo kirjottanut :D tsemppiä sulle viä kevään kirjoituksiin! :)

   Poista
 2. Mä tunnen itseni NIIN vanhaksi kun näitä lukee.... Ai niin, mut mähän oon :D

  VastaaPoista
 3. Mä myös tunnen itseni vanhaksi haha :) Ja täytyy sanoa vaikka vielä suht nuori oon että iän myötä osaa valikoida asioita ja opettelee sanomaan ei. Eli ei hätää! Ja muistan hyvin myös itseni lukiossa, olin jokapaikan höylä ja aina kaikessa mukana ihan väymiseen asti. Mutta sitten kun osaa tunnistaa ne asiat mitkä on itselle tärkeitä ja hyödyllisiä niin se "ei" tulee myös helpommin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D kai sitä sitten oppii iän myötä, luotetaan siihen! :) Ja mä oon sen funtsinut niin, että tälläin nuorena vielä jaksaakin vaikka ja mitä, mutta vanhemmiten täytyy sit osatakin sanoa ei, koska ei jaksa välttämättä samalla lailla... Kiitos tästä! :)

   Poista
 4. Mitä aineita oot kirjoittanut ja mitä oot saanu niistä arvosanaksi?:) ei oo tietenkään pakko vastata jos et halua niitä kertoa x) itseäni vaan jännittää kun keväällä on ekat kirjotukset..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kirjottanut nyt syksyllä ton lyhyen matikan (E) & ruotsin (E) ja sit viime keväänä terveystiedon (M) & lyhyen saksan (E). Kirjotuksia ei tartte suotta sen kummemmin jännittää, jos on vaan valnistautunut hyvin :) !

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista