perjantai 27. helmikuuta 2015

DIY BOW RING

7

DIY rusettisormus. Myönnettäköön heti, että tää aiheutti mulle lieviä haasteita, mutta selviydyin kolmannella yrittämällä loppuun asti! Ja jos mä selvisin tästä, niin ei tarvii kovin ihmeelliset kädentaidot olla tälläsen tekemiseen. Tekiessä huomasin myös, että vähän pienemmä pihdit olis voineet olla kätevämmät, kun noi mitä käytin.

Rusettisormuksen tekemiseen tarvitset siis pihdit, rautalankaa ja leikkurit, joilla saat rautalangan pätkittyä. Rautalanka voi olla hopeista tai kultaista, ihan oman maun mukaan. Ja tänhän vois vaikka spraymaalata ihan minkä tahansa väriseks!

8

Aloita leikkaamalla riittävän pitkä pätkä rautalankaa ja sovittamalla siitä sopiva rengas valitsemasi sormen ympärille. Ota oikeasti pitkä pätkä rautalankaa aluksi, koska sitä saa katkastua, jos se on liian pitkä, mutta sitä ei voi lisätä!

9

Ota toinen pää ja tee siihen lenkki kuvan osoittamalla tavalla. Älä taivuta lankaa sormuksen ollessa sormessasi, ettet satuta itseäsi, mutta sovita aina välillä, että se sopii yhä, etkä ole vahingossa pienentänyt tai suurentanut rengasta liikaa.

10

Taita sitten langan toisestakin päästä lenkki. Yritä tehdä lenkeistä mahdollisimman symmetriset, äläkä tee niistä liian isoja. Seuraavaksi ota päälimmäinen osa lankaa ja taita se sormuksen sisäkautta rusetin lenkkien yli. Ennenkö puristat sen tiukalle, varmista vielä, että lenkit ovat haluamasi kokoisia ja mallisia ja että sormus on sopivan kokoinen.

11

Tässä kuvassa rusetti on siis jo solmittu, mutta se ei ole vielä valmis. Muista puristaa lenkkien ympäri kierretty kohta rautalankaa niin tiukalle, kuin sen saa, jotta rusetti pysyy koossa. Lopuksi siisti langan päät eli leikkaa ne sopivan pituisiksi.

12

Kanattaa myös taivuttaa langan päitä ihan vähän ylöspäin, kuten kuvassa, jotta rautalanka ei painu ihoon, jos koukistat sormia ym. Älä taita kuitenkaan liikaa!

13

Sitten oletkin jo valmis! Mun rusetista tuli isohko, saa nähdä pitääkö tehdä tulevaisuudessa pienempi, jos tää tuntuu käytössä liian isolta. Jos on jotain kysyttävää ohjeesta, kysykää ihmeessä!

Aiotteko kokeilla ?

4 kommenttia:

 1. Oi ihana tuo sormus, tosi sievä ♥
  Tykästyin muutenkin sun blogiin kovasti, joten liityn lukijaksi ehdottomasti! Kivan simppeli ulkoasu :--)

  VastaaPoista
 2. Oi hei ompas kiva idea! Nyt vaikuttaa kyllä niin helpolta että pakko kokeilla! Tosi kivoja kuvia muuten varsinkin tässä postauksessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep toi ei oo ollenkaan niin vaikea kuin mitä voisi luulla! :) kiitos kommentistasi :3

   Poista