maanantai 15. joulukuuta 2014

DIY HAIR TIES

 Nyt siis tehdään itse hiuslenkkejä! Nää on vähän löysempiä ja siis rennompia kun ihan peruponnarit, eikä siis rasita hiuksia niin kovasti. Samanlaisia voit toki ostaa kaupoistakin, ite oon pari ostanut Glitteristä, eli sieltä ainakin saa. Nyt päätin kuitenkin tehdä itse niitä ja teinkin näitä sitten joululahjaksi kavereille sekä itselleni. Tämä on erittäin simppeli ohje ja näitä on nopea tehdä!

Varsinaisiin ponnareihin tarvitset vain kuminauhaa ja sakset. Mä sain kuminauhat äidin varastoista käyttööni, mutta näitä saa ostettua ainakin kangaskaupoista ja varmaan myös joistakin askarteluliikkeistä. Jos annat näitä lahjaksi tai haluat vain vaikka kivan tavan pitää ponnareita esillä, ota myös pahvia, tussi ja haluamiasi koristeita. Ite testasin noita Tigeristä ostamani leimasimia ensimmäistä kertaa tässä.

 Aloita ottamalla riittävän pitkä pätkä kumimnauhaa. (Ja btw, toi pitsinen on mun ihan ehdoton suosikki näistä! Sekin on kuminauhaa, vaikka ei siltä näytäkään.) Viivotin on tossa näyttämässä, että mun pala on vähän yli 20cm, en siis sen tarkemmin mitannut sitä. Ponnari on sopivan kokoinen, jos se mahtuu sujuvasti ranteeseesti, mutta ei kuitenkaan montaa kertaa ranteen ympärille. 


 Kuten jo sanoin, tämä on todella yksinkertainen DIY. Kun sinulla on sopivan mittainen pätkä kuminauhaa, taita se kahtia ja tee solmu sen toiseen päähän. Muista tehdä solmusta tiukka, ettei se aukea, kun sidot sillä hiuksiasi. Jos haluat varmistaa, että kuminauhan päät eivät lähde rispaantumaan, kannattaa niille näyttää sytkärin liekkiä ihan nopeasti. Mä itse en uskonut kykyihini olla niin nopea, ettei noi pala, niin delegoin tämän työtehtävän äidille...



 Sitten vain teet niin monta ponnaria, kuin haluat ja koristelet pahvista sopivan pidikkeen ponnareillesi. Tietenkin voit ottaa suosikkiponnarisi myös heti käyttöön!

Mitä tykkäsit? Onko sulla jo ennestään tälläsiä ponnareita? Aiotko kokeilla?

28 kommenttia:

  1. Tosi kiva idea :) Voisin jokus koittaa tehdä tuollaisen, mikäli löydän sopivaa kuminauhaa. Tää blogin ulkoasu on muuten tosi kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo koita vaan, on oikeesti tosi helppoja! Kiitoskiitos :)

      Poista
  2. Sulla on ihana blogi, tykkään sun kuvistas! :-) Tää oli tosi kiva idea. (-:

    VastaaPoista
  3. mä en ymmärrä miks tälläsistä "itsestäänselvyyksistä" asioista pitää tehä näit diy postauksia D: mut iha kivasti oot toteuttanu tän..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyl helppo, mut ei tällästä älyä välttämättä ajatella, jos ei nää postausta / ideaa siitä jossain :D Kaikkihan tän osaa tehä ilman noita mun kuviakin kyllä... :D Kiitos kommentista :)

      Poista
  4. Hei vähä hyvä idea vaikka joululahjaks, voisin tehä :D!

    VastaaPoista
  5. ihana banneri, millä oot tehny sen? :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni tein bannerin picmonkeyssä, latasin tosin fontin vaan dafontista, ku sitä en löytäny valmiina mistään kuvankäsittelyohjelmasta :) Kiitos ihanasta kommentista! :)

      Poista
  6. Tosi kiva idea! Mullakin on tollaisia kaupasta ostettuna, en ole tajunnutkaan että niitä voisi itsekin tehdä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) jep ja mul muuten oli tänää käytössä toi pitsinen ja pysy hyvin päässä koko päivän ja ei jättäny sellasta painaumaa, mikä normiponnareista tulee :)

      Poista
  7. Tosi kiva idea kyllä. Pitää varmaan hankkia tollasta kuminauhaa. :) tykkään sun blogista ihan hulluna, saatkin täältä uuden lukijan !

    VastaaPoista
  8. Hyvä idea! Nää DIY -jutut on hyvii!

    VastaaPoista
  9. Nää vaikuttaa kivoilta. Selkeä ohje, vois ehkä kokeilla :) Ja tosi kiva idea tehdä näitä lahjaksi

    VastaaPoista
  10. Siis oon nähny näitä aina kaupoissa esim. ginassa ja luullu, että nää on rannekkeita!:D Mutta tosi kiva blogi sulla ja kivasti kirjotettu tää postaus!:)

    http://sofiaelizabetha.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ponnareiksi mä oon nää ymmärtänyt, mutta oon kyl itsekin käyttäny rannekkeena pari kertaa :) joten nää voi olla vaikka molempia! Kiitos ihanasta kommentista :)

      Poista
  11. Kiva tää postaus ja tosi yksinkertasia ainaki tehä ! Ittee tää ei kyllä oikeestaan mitenkään hyödyttänny, koska en pidä koskaan hiuksia kiinni :D

    VastaaPoista
  12. Uu hei miks en oo tajunnu et normi kuminauhastakin saa jo hyviä ponnareita? D: Onneks teit tän postauksen ni tajusin et mähän voin hyötykäyttää äitin ompelulaatikkoa kans. Joudun tosin varmaan ompelee noi päät kiinnni, ku mä tartten oikeesti kestäviä ponnareita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on nii yksinkertasta, ettei tätä tajuu :D Ja noi on kyl oikeesti kestäviä, mun mielestä ainakin, kun sen solmun tekee riittävän tiukalle ! Kokeile vaikka ensin ilman ompelua, jos pysyy pelkällä solmulla. Ja jos se solmu aukee, nii nää on ainakin helppo korjata ;) Mut hei kerrohan mulle, jos pelkkä solmu ei riitä, jookos? :)

      Poista
  13. Tosi kivan olonen blogi sulla - ulkoasusta tykkään paljon, kivan simppeli mut ei silti tylsä :) Mukava oli lueskella postauksia läpi, etenkin kun kuvat on tarpeeks isoja ja hyvälaatusia + kiva idea nää ponnarit! Itellä vaan on niitä entuudestaankin ihan liikaa, niin pakko lienee säästää idea myöhempää tarvetta varten.. :D
    fiiaelina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihan hirmusesti ihanasta kommentista :) Ja se on kyl totta, et noita ponnareita kertyy helposti... Mut niitä kyl aina tarviikin, nii on hyvä et ne ei sit ihan heti lopu kesken :)

      Poista
  14. Vau sullaki on niin ihana blogi! Niin paljon erityyppisiä postauksia ja kivoja kuvia... ♥ Pakko oli liittyä lukijaks :-)

    VastaaPoista