maanantai 7. elokuuta 2017

2017 TAVOITTEET - PUOLIVÄLI YLITETTY

Tämän vuoden alussa kirjoitin postauksen otsikolla 2017 täältä tullaan! Oon myös aiempina vuosina kirjoitellut vastaavan postauksen. Noissa postauksissa en tee uuden vuoden lupauksia, vaan listaan mun suunnitelmia ja tavoitteita uudelle vuodelle. Tänä vuonna ajattelin myös tsekata tässä noin vuoden puolivälissä (vähän jo myöhässä, mutta kuitenkin on vielä aikaa toteuttaa näitä juttuja ennen vuoden loppua) että miten mulla on sujunut noiden tavoitteiden kanssa.

Tätä en oo tavannut juuri aiempina vuosina tehdä edes itsekseni enkä myöskään täällä blogin puolella, joten ajattelin että nyt on korkea aika aloittaa tämä! Tässä vaiheessa vuotta kun vielä ehtii tehdä muutoksia ja töitä niiden asettamiensa tavoitteiden eteen, jotta ne tulisi saavutettua vuoden loppuun mennessä ja sitten voisi taas asettaa uudet tavoitteet uudelle vuodelle!

2017 tavoitteet

Mun ensimmäinen tavoite tälle vuodelle oli tehokkaammat ja paremmat aamut. Halusin siirtää nukkumaanmenoa ja heräämistä aikaisemmaksi ja halusin myös lakata sängyssä makaamisen ja puhelimen selaamisen aamuisin.

Vuoden vaihteessa heräsin lähes joka aamu kello 8:00. Tähän mennessä oon siirtänyt herätyskelloa puoli tuntia aikaisemmaksi, eli 7:30, mutta nukkumaanmenon kanssa on vielä paljon parantamisen varaa. 

En vieläkään osaa mennä tarpeeksi aikaisin nukkumaan. Asiaan toki vaikuttaa se, että oon monesti iltaisin töissä 20:15 asti ja kotona vasta lähempänä kello 21:00. Ei siitä sitten heti pääse nukkumaan ja vaikka yrittäisikin niin ei se uni vain tuu. Useimmiten kuitenkin syynä on se, että istun koneella, katson Netflixiä tai selailen puhelinta iltaisin, vaikka pitäisi mennä nukkumaan. Täytyisi vaan löytää jostain itsekuria sammuttaa ne laitteet ennen puoltayötä ja mennä oikeasti aikaisin nukkumaan, niin pääsisi sitten aikaisemmin aamulla hereille!

Mutta koen onnistuneeni siinä, etten enää aamuisin jää sänkyyn makaamaan ja puhelinta selaamaan. Aiemmin saatoin arkiaamuinakin tehdä näin yllättävän pitkään, puhumattakaan vapaapäivistä. Nykyään harvoina vapaapäivinä teen niin ja käytännössä ainoat tilanteet, kun en nouse aamulla heti sängystä on ne aamut, kun herätään kaikessa rauhassa poikaystävän kanssa, eikä meillä ole kiire mihinkään vaan voidaan vaan nauttia siinä toisen läheisyydestä.

Seuraavaksi asetin itselleni tavoitteeksi määrällisesti ja laadullisesti kovemmat treenit ja säännöllisemmän treenaamisen. Tuohon asti olin käytännössä vain tehnyt sen mukaan mitä milloinkin huvitti tehdä, mutta halusin tähän hommaan vähän järjestelmällisyyttä.

Aloitin treenipäiväkirjan pitämisen ja sen kanssa oon pysynyt hyvin kärryillä mun liikkumisesta. Oon päivitellyt sitä aktiivisesti ja se on kyllä todellakin ollut hyvä työkalu motivoimaan mua ja tekemään tästä hommasta järkevämpää ja säännöllisempää. 

Alkuvuosi menikin tosi hyvin tämän suhteen, kävin 3-4 kertaa viikossa salilla ja lisäksi liikuin ulkona jonkin verran. Liikuin aktiivisesti vähintään kuutena päivänä viikossa. Sitten keväällä sairastelin jonkun verran, siitepölyallergiat vaivasivat, olin sairaslomalla, loukkasin mun olkapään ja vaikka mitä. Jouduin pitämään melkoisia taukoja treeneistä ja lähinnä harrastin kevyitä kävelylenkkejä. Sali jäi moneksi viikoksi. Kaiken tän liikkumattomuuden seurauksena polven vanha vamma alkoi temppuilla ja seuraavaksi piti alkaa sitä kuntouttamaan pikkuhiljaa.

vuoden tavoitteet

Nyt alan taas olla siinä pisteessä, että kroppa olis taas kunnossa ja jaksaisi treenailla enemmän. Kesän aikana oon käynyt muutaman kerran salilla, tehnyt paljon porrastreenejä, rullaluistellut, pyöräillyt ja lenkkeillyt aktiivisesti. Oon kuitenkin edelleen yrittänyt kuunnella kroppaa ja antanut sen levätä, jos siltä tuntuu. 

Toivon että syksyn ja talven aikana pääsen taas kiinni aktiiviseen salirutiiniin ja kroppa pysyis kunnossa! Tämän suhteen pitää kyllä vielä tehdä töitä ennen vuoden loppua!

Lisäksi mulla oli tavoitteena selviytyä ekan korkeakouluvuoden loppuun "jotenkuten kunnialla". Näinhän mä jo keväällä tein! Mulla on 60 opintopistettä suoritettuna ja keskiarvo vähän yli nelosen. Jotenkuten kunnialla siis.

Halusin myös löytää työharjoittelupaikan tälle kesälle ja senkin mä tein! Oon nyt jo käytännössä työharjoittelun suorittanut, enää pitää muutama viimeistely tehdä raportteihin ja käydä palautekeskustelu harjoittelusta vastaavan opettajan kanssa.

Eli all in all, ihan hyvin taitaa mennä tänä vuonna. Vielä on matkaa jonkin verran noissa elämäntapamuutoksissa, mutta siihen ei auta muu kuin yrittää pysyä terveenä ja sammuttaa se Netflix ajoissa iltaisin! Palataan aiheeseen sitten taas joulukuussa ja katsotaan sainko mitään muutoksia aikaiseksi!

2 kommenttia:

  1. Amazing photo, Dear!
    I`m following your blog with a great pleasure via Google+
    Please follow me back - Sunny Eri: beauty experience

    VastaaPoista