tiistai 29. maaliskuuta 2016

6 REASONS WHY I WON'T STAY & READ YOUR BLOG

blogi vinkki

Blogeja on nykyään niin moneen lähtöön ja tyyleja blogin pitämiseen yhtä monta kuin on bloggaajiakin. On kuitenkin joitakin juttuja, jotka helposti kääntää ainakin suuren yleisön katseet x-nappiin ja klikkaamaan itsensä pois blogistasi. Tee blogistasi itsesi näköinen ja toteuta itseäsi, mutta tässä muutamia vinkkejä, jotka huomioon ottamalla uudet ihmiset jäävät syventymään paremmin blogiisi!

1 | Liian saman sävyiset värit. Jos blogin tausta ja teksti on kovin saman sävyisiä, kuten vaikkapa tässä, voi blogin lukeminen olla hankalaa. Jos lukija joutuu siristelemään ja tuijottamaan tekstiä pitkään, ennenkö saa siitä selvää, niin todennäköisesti hän ei vaivaudu kovin pitkäksi aikaa jäämään tutkimaan blogiasi.

2 | Vaikeasti luettavat fontit. Erikoinen fontti esimerkiksi bannerissa tai jossain sivupalkin logossa on ihan jees, mutta jos koko blogi on täynnä mitä ihmeellisempiä fontteja ja lukija joutuu taas oikein keskittymään ymmärtääkseen mitä näytöllä lukee, ei tekstiä ehkä lueta kovin kauaa...

3 | Sekalaiset värit & fontit. Kun yhdistetään noi kaksi edellistä ja saadaan blogi, jossa on vähän neonvärejä, vihreää, punaista, keltaista ja vaikka joku kreisi tausta sekä vielä seitsemän erilaista ja vähän erikoisempaa fonttia, on vaikutelma sekava. Vähemmästäkin saa migreenin!

4 | Persoonaton, bloggerin valmis ulkoasu. On täysin ymmärrettävää, että kaikki ei osaa koodata mitään drop down nav bareja tai kaikenmaailman widgetejä, varsinkin, jos blogi on uusi ja bloggaaja vasta aloittelemassa blogimaailmassa. Kuitenkin jo ihan bloggerin työkaluilla, koodiin koskemattakaan (muista blogipohjista en juuri osaa sanoa, mutta varmasti niissäkin on monenlaisia kustomointimahdollisuuksia) saa blogista tehtyä vaikka minkä näköisen. Blogin pitäjän persoonan pitäisi näkyä jo blogin ulkoasusta ja kun siihen on panostettu, jää uusi lukija mielellään tutustumaan blogin sisältöön paremminkin.

5 | Vaikea navigointi. Jos kiinnostun blogista, haluan lukea usein enemmänkin ja tsekkailla sivuja ja vanhempiakin postauksia. Jos kuitenkin vanhojen postausten löytäminen on hankalaa, mitään tageja tai kategorioita ei ole listattuna missään ja arkisto on vaikeaselkoinen, on hankala liikkua blogissa postauksesta toiseen eikä silloin tule luettuakaan niitä enempää.

6 | Informaation puute. Kun törmään uuteen blogiin, mua luonnollisesti kiinnostaa, kuka sitä kirjoittaa ja mitä kaikkea voin blogista löytää ja saatan jopa haluta seurata blogia ja bloggaajaa. Jos kuitenkaan bloggaajan kuvaa tai mitään infoa bloggaajasta tai blogin sisällöstä, eikä linkkejä about me -sivulle, Instagramiin tai muihin sosiaalisiin medioihin, niin miten mä selvitän nää asiat? Bloggaajasta ja blogista olisi hyvä olla jotain tietoa / kuva heti bannerissa tai sivupalkin yläosassa. Vähintäänkin linkki jonnekin, mistä löytää näitä asioita olis ihan mahtavaa!

18 kommenttia:

 1. Kiva postaus, olen kyllä samaa mieltä kaikesta :-) Varmasti hyödyllisiä vinkkejä varsinkin aloitteleville bloggaajille!

  http://mypartofworld.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Varsin paikkansa pitäviä huomioita! Mut kanssa karkoittaa blogista mitä pikimmiten ne bloggerin hurjimmat valmisulkoasut ja -taustat! ':D Ite oon vähän viiveellä tajunnut ton "about me" -sivun merkityksen, mutta kun tajusin aina etsiväni sitä blogeista ja pettyväni, mikäli en sitä löytänyt, oivalsin vihdoin laittaa sen omaankin blogiin :D Sulla on kyl aina hurjan ihania postauksia, keep up the good work! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin varmasti! Ja todellakin sillä on merkitys! Toki joku voi kirjoittaa blogiaan esimerkiksi anonyyminä, mutta siltikin sitä kaipaa jotain tietoa siitä bloggaajasta - tuntuu hankalalta suhtautua tekstiin, jos ei yhtään tiedä kuka sitä kirjoittaa! Mutta voi kiitos paljon, ihanasti sanottu Ulla!! :)

   Poista
 3. Nämä jutut ovat kyllä täyttä totta. Itse aloittelevana blogin pitäjänä oon yrittänyt tehdä blogistani sellaisen jota itse voisin kuvitella jääväni lukemaan, vaikka toki hiljalleen sitä huomaa pieniä asioita joita haluaa muokata matkan varrella.

  http://tonteriida.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä hyvä vinkki!! Kannattaakin välillä asettaa itsensä vähän ulkopuolelle ja katsoa omaa blogiaan kuin olis lukija, eikä sen kirjoittaja! :) Ja nimenomaan, tekemällä oppii eikä kukaan oo seppä syntyessään! Kiitos ihanasta kommentista, Ida!

   Poista
 4. Todella hyödyllinen postaus! Välillä tosiaan näkee niitä blogeja, joissa teksti sekä tausta on melkein saman värisiä ja sen takia lukeminen on työlästä.


  ♥ Vilhelmiina Lyydia

  http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla!! Ja joo, niin näkee - eikä niitä blogeja kyllä sitten jaksa jäädä lukemaan... :/

   Poista
 5. Tää oli tosi kiva postaus, samoja kriteereitä löytyy myös multa!:) Plussaa on tottakai myös se, että blogista löytyy vaihtelevia ja idearikkaita postauksia ja bloggaajan persoonallisuus välittyy lukijalle - ihan niinkuin tässä sun blogissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Voi ei, ihanasti sanottu ♥ Mutta sitä kyllä itsekin arvostan muiden blogeissa! :) Kiitos paljon Elli!

   Poista
 6. Hyvä postaus ja täyttä totta! :) Mua häiritsee tosi paljon, jos ei ole mitään tagejä tai blogiarkistoa esillä. Monesti kiinnostaisi lukea jostain blogista tietystä aiheesta, ja tähän tarkoitukseen tagit ovat täydellinen apuväline lukijalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, oon samaa mieltä, tagit / kategoriat on kyllä ihan loistavia ja sitä kautta saattaa uppoutua lukemaan blogia tuntikausiksi!! :)

   Poista
 7. Mielenkiintoinen teksti! :) Tästä saa itsellenikin vinkkiä siitä, mitä juttuja ei kannata omassa blogissaan tehdä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, hyvä kuulla, se tässä oli ideanakin ;)

   Poista
 8. Hyvä postaus, mutta korjaa nyt ihmeessä oma linkkivärisi vähän näkyvämmäksi niin et riitelisi postaustasi vastaan omassa blogissasi! :D Ei meinaa vaaleanharmaita linkkejä erottaa valkoisesta taustasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo, joku on sanonut tosta kerran aikaisemminkin, muttakun mun mielestä sen erottaa :D Onhan toi joo aika vaalee, mutta mun mielestä ei liian vaalee... En tiiä voiko joku näytön kirkkaus vaikuttaa siihen tai näkeekö ihmiset ne eri tavalla, mutta mun mielestä ne ei oo liian samanväriset :)

   Poista
  2. Mua ei linkkien väri häirinny, mut hymyilin ääneen kun mainitsit fonteista. Vain pikkuhetki ennen postauksen lukemista vietin hyvän tovin tavatessa bannerin tekstiä :D

   Mut banneri nyt on banneri, se vaan luo fiilistä. Ja hyvin välittyy fiilis sun bannerista! Tykkäsin muutenkin postauksesta ja sain hyviä neuvoja (: Kiitos <3

   Poista
  3. Voi ei :D Ja siis kuten tossa postauksessakin mainitsin, niin erikoiset fontit esimerkiksi juuri bannerissa on ihan ok ja jopa plussaakin (olis se vähän tylsää jos kaikkien bannerit olis täynnä Arial & Times New Roman -fontteja), mutta pointti oli, että jos kaikki postaukset on kirjoitettu sekavalla fontilla, niin ei niitä jaksa lukea :D

   Hyvä kuulla kuitenkin, että tykkäsit! Kiitos paljon kommentistasi! :)

   Poista