tiistai 9. lokakuuta 2018

20+ KOTI-ILLAN TREFFI-IDEAA

Syksy, pimenevät illat, pehmeät viltit, kynttilät, sohvannurkka ja oma rakas siinä vierellä. Onko parempaa? Treffejä voi viettää oman rakkaan kanssa myös kotoa poistumatta, ja mun mielestä nämä koti-iltojen treffit on usein niitä parhaimpia. Tänään kasasinkin listauksen koti-illan treffi-ideoista syksyn pimeneviä iltoja varten!

treffi-ideoita

1 | Piknik sisällä. Piknik-tunnelmaa voi luoda levittämättä viltin olohuoneen lattialle, käyttämällä kertakäyttöisiä astioita & pakkaamalla ruoat muovikippoihin sekä jotain kuumaa juotavaa termariin.

2 | Lautapeli-ilta. On olemassa monia lautapelejä, joita voi ihan hyvin pelata kaksinkin! Omia suosikkejani on esimerkiksi Scrabble, Monopoly, Othello, Neljän suora ja Blitz. Myös monet korttipelit on hauskoja kahdestaan.

3 | Vitsibattle. Valmistautukaa keräämällä muutama vitsi ja sitten kertokaa ne toisillenne niin, että ei saa nauraa. Jos kumppani nauraa sun kertomalle vitsille, saat pisteen. Lopuksi se voittaa, joka on nauranut vähiten ja saanut toisen nauramaan eniten!

4 | Pelatkaa Mieluummin -peliä. Mä rakastan näitä olisitko mieluummin? -tyyppisiä kysymyksiä ja kyselen näitä poikaystävältä jatkuvasti muutenkin. Voitte tehdä pelistä mielenkiintoisen kysymällä jotain ällöttäviäkin kysymyksiä, mutta musta on hauska vain oppia jotain toisen ajatusmaailmasta näiden kautta. Kysymyksiä voisi olla esimerkiksi "Haluaisitko mielummin osata lentää vai muuttua näkymättömäksi?" tai "Eläisitkö mielummin aina 30 asteen helteessä vai 30 asteen pakkasessa?".

5 | Kasatkaa yhteinen soittolista. Kuunnelkaa koko ilta musiikkia ja kasatkaa yhteinen soittolista biiseistä, jotka tuovat mieleen teille tärkeitä hetkiä tai muistuttavat teitä toisistanne.

6 | Kotona tehtyä roskaruokaa. Pizza, hampparit, hodarit, mitä vaan. Tehkää kaikki alusta asti itse! Mun lemppariroskaruokaa on ehdottomasti poikaystävän tekemät hampurilaiset.

7 | Kumpi tuntee toisen paremmin? -peli. Kerroin tästä pelistä tarkemmin jo aiemmassa postauksessa & ainakin meillä tämä peli avasi hyvät keskustelut!

koti-ilta

8 | Kumppanin lemppariruoan laitto. Tämän idean oon varastanut omalta poikaystävältäni. Ihan parisuhteen alussa hän ilmoitti, että me vietetään kahdet treffit kokkaamalla toistemme lempiruokia. Hän laittoi ensin mun lemppariruokaa ja seuraavilla treffeillä mä kokkasin hänen suosikkiruokaansa!

9 | Persoonallisuustestit. Näitä on olemassa niin monia erilaisia, että tekemistä ja keskusteltavaa riittää näiden parissa varmasti useallekin illalle.

10 | Klassikkopaperipelien turnaus. Hirsipuu, ristinolla ja laivanupotus. Eivät vanhene koskaan!

11 | Pelatkaa Biisikärpästä. Kuka muistaa tän tv-ohjelman? Tätä on helppo pelata kotonakin! Laittakaa vuorotellen valitsemanne biisi soimaan ja pysäyttäkää sopivassa kohdassa. Kumppani saa pisteen, jos osaa jatkaa biisin sanoja pysäytetystä kohdasta eteenpän!

12 | Kootkaa yhdessä iso palapeli. Palapelin koosta riippuen tekemistä riittää varmasti tunneiksi!

13 | Aloittakaa yhteinen sarja. Tästä saa tekemistä monellekin koti-illan treffille. Jos ette saa yhdessä sovittua sarjaa, joka kiinnostaa molempia, valitkaa kaksi sarjaa. Ensin katsotaan loppuun toisen valitsema sarja ja sen jälkeen katsotaan yhdessä taas toisen valitsema.

14 | Rakentakaa maja. Voitte katsoa siellä illalla yhteistä sarjaanne tai vaikka jonkin leffan. Parasta on, jos maja on niin mukava ja pehmeä, että voitte viettää yönkin siellä!

koti-illan treffi-idea

15 | Testatkaa uutta reseptiä yhdessä. Valitkaa jotain sellaista, mikä on uutta molemmille!

16 | Lapsuuden lempparielokuvat. Tästä saatte ainakin kahdet treffit aikaiseksi! Katsokaa vuorotellen yhdessä toistenne lapsuuden lempparielokuvat.

17 | Tekniikkavapaa ilta. Tehkää mitä tahansa, kunhan se ei liitty mitenkään erilaisiin ruutuihin tai tekniikkaan. Puhelimet, tietokoneet & telkkarit pois. Parasta on, jos ette käytä sähköä lainkaan, vaan sytytätte kynttilät ja vain nautitte toistenne läsnäolosta!

18 | Piparitalon koristelukilpailu. Tämän voisi toteuttaa vähän myöhemmin syksyllä, mutta kasatkaa molemmille pöydän ääreen tarvittavat pipariset talon osat, sokerikuorrutetta, nompparelleja, karkkeja ja muuta koristeluun tarvittavaa, laittakaa kello käymään ja katsokaa kumpi saa vaikkapa vartissa kauniimman talon aikaan!

19Teema-illat. Valitkaa jokin maa, kuten vaikkapa Ranska. Kokatkaa tai leipokaa jotain ranskalaista syötävää, katsokaa ranskalainen leffa ja opetelkaa sanomaan ainakin kiitos, anteeksi & rakastan sinua ranskaksi. Teema-illoistakin saa monet treffit järjestettyä, kun valitsee eri maan!

20 | Kuvatkaa yhteinen video. Kertokaa videolla miten tapasitte, mitä ajattelitte toisistanne parisuhteen alussa ja mitä teille kuuluu nyt. Voitte myös kertoa jotain hauskoja tarinoita tai parhaimpia yhteisiä muistoja. Tallentakaa video varmaan paikkaan ja palatkaa siihen esimerkiksi 10-vuotisvuosipäivänänne.

Löytyikö listalta ideoita, jotka voisit oman rakkaan kanssa tänä syksynä toteuttaa?

2 kommenttia: