sunnuntai 21. lokakuuta 2018

6 TAPAA PALAUTTAA LUOVUUS

Musta ainakin tuntuu joskus siltä, että ei oikein inspaa. Blogitekstin tuottaminen ei suju, bujoilu tuntuu tylsältä, mulla ei oo ideoita uusiin kuviin tai koulua varten tehtävä essee tökkii. Inspiraatio, uudet ideat ja luovuus on kaikki hukassa. En varmasti oo ainut, joten tänään kerron teille 6 hyvää keinoa päästä tästä  fiiliksestä yli ja palauttaa luovuus!

motivaatio

inspiraatio

1 | Siivoa sun ympäristö. Tämä on mulle yksi tärkeimmistä keinoista saada uutta intoa ja uusia ideoita työskentelyyn! En voi edes tehdä mitään, jos työpöydällä on liikaa sotkua. Musta on myös hyödyllistä työpöydän siivoamisen lisäksi järjestää kynät, vihkot ja muut tarvikkeet, jotka liittyy töiden tekemiseen tässä työpöydän ääressä. Sitä saattaa löytää jotain, jonka olemassa olon on jo unohtanutkin ja saada sellaisista jutuista uusia ideoita ja inspiraatiota!

2 | Vaihda sun ympäristöä. Joskus pelkkä oman työpöydän siivoaminen ei riitä, vaan pieni maisemanvaihdos on tarpeen. Kesällä töitä voi tehdä esimerkiksi ulkona ja milloin tahansa kahvilat ovat ihana paikka istua alas läppärin kanssa esimerkiksi blogipostauksia tai sähköposteja kirjoittamaan.

3 | Brain dump. Tyhjennä ihan kaikki päästäsi paperille. Kirjoita, piirrä, tee ajatuskartta tai miten tahansa muuten tyhjennä vain ajatuksesi paperille. Usein ajatusten ääneen sanominen tai ylös kirjoittaminen selkeyttää niitä ja voit omasta ajatusten sekamelskasta löytää uusiakin näkökulmia. Musta myös joskus tuntuu, että päässä pyörii niin paljon asioita, ettei voi keskittyä minkään uuden luomiseen. Silloinkin auttaa kirjoittaa kaikki päässä pyörivä paperille ja sen jälkeen keskittää "tyhjentynyt" mieli uusiin ideoihin!

uusia ideoita

luovuus

4 | Brain dump järjestykseen. Pään tyhjentämisen jälkeen tykkään yleensä organisoida mun muistiinpanoja. Kun kirjoittaa ylös brain dumpia, ei kannata turhia miettiä, mitä kirjoittaa ja miten kirjoittaa. Järjestyksellä, käsialalla tai muulla ei ole merkitystä. Toisinaan heitän tällaiset pään tyhjennykset roskikseen, enkä tee niillä mitään: oli vain tärkeää saada se kaikki ulos. Joskus taas tykkään organisoida ne ajatukset. Kirjoitan brain dumpin pohjalta to do listan, postausidealistan ja merkkaan asioita ylös bujoon tai mitä tahansa kulloinkin mielenpäällä pyörii.

5 | 3 sivua tekstiä. Tämä on yksi versio brain dumpista, jota kannattaa myös kokeilla. Tässä piirtämisen ja ajatuskarttojen sijaan on tuotettava vain tekstiä ja sitä on tuotettava 3 sivua. Kirjoita mitä mielen päällä on, mutta tuota tekstiä vähintään 3 sivua. Uskon, että tästä on apua erityisesti silloin, jos luova kirjoittaminen tökkii.

6 | Inspiroidu muista. Tämä on tietysti selvää, mutta joskus yksinkertaisetkin asiat unohtuu. Mun suosikkipaikka inspiroitua on Pinterest, varsinkin blogijuttuihin, kuviin ja bujoiluun sieltä löytyy loputtomasti inspiraatiota. Kuviin ja bujoiluun löydän inspiraatiota myös Instagramista. Lisäksi rakastan katsoa YouTubesta videoita, joissa puhutaan tuotteliaisuudesta, bloggaamisesta, yrittäjyydestä, ajanhallinasta, itsensä kehittämisestä, elämänhallinasta, bujoilusta ja muusta vastaavasta. Niistä saa ihan uutta puhtia, ideoita & luovuutta omaankin tekemiseen!

6 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä, pitäisi joku päivä napata läppäri matkaan ja kirjoittaa postaus vaikkapa jossain kahvilassa istuen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti, maiseman vaihto tekee välillä ihan hyvää! :)

   Poista
 2. Tämä postaus tuli itselleni todella tarpeeseen! Kivoja vinkkejä, sun postaukset ovat aina muutenkin niin inspiroivia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että postauksesta oli hyötyä! :) Kiitos paljon!

   Poista
 3. Tää sun blogi on kyllä yks pelastus ja ollut mun apuna alusta asti mun bloggaamisen tiellä <3 Kun palailin taas vastikään bloggauksen pariin, ekana piti tulla tsekkaamaan mitäs uusia vinkkejä Kiialla on antaa!

  http://erelkee.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ompa ihana kuulla, että inspiroidut mun jutuista :) <3

   Poista