maanantai 22. tammikuuta 2018

DIY AVAA KUN... -KIRJEET

Yksi blogini kaikkien aikojen suosituimpia ja yhä edelleen luetuimpia postauksia on kaksi vuotta sitten helmikuussa julkaisemani postaus jossa kerron itsetekemistäni avaa kun... -kirjeistä (klikkaa tästä alkuperäiseen postaukseen). Tänään aion tehdä päivitetyn version tuosta postauksesta ja kertoa millaiset kirjeet askartelin tämän vuoden ystävänpäivää varten!

Mä tein nämä kirjekuoret lahjaksi poikaystävälle, mutta erilaisilla aiheilla näistä voi saada hyvän lahjaidean vaikkapa hyvälle kaverille tai siskolle!

avaa kun kirje

avaa kun... kirjeet

Ideana avaa kun... -kirjekuorissa on se, että jokaisen kirjekuoren päällä lukee tilanne, jolloin sen saa avata. Kaikkia ei siis saa avata heti lahjan saatuaan, vaan tästä lahjasta voi nauttia pidemmällä aikavälillä. Yksi kirjekuorista on tavanomaisesti sellainen, joka avataan heti lahja saadessa. Sen kirjekuoren sisällä on jonkinsorttinen selvitys näistä kirjeistä ja mahdollisesti esimerkiksi ystävänpäiväkortti, jos lahja annetaan ystävänpäivänä.

Mun ensimmäinen kirjekuori on juurikin tuollainen, missä lukee "avaa kun... saat nämä kirjeet". Mä laitoin sen sisälle ikäänkuin säännöt näille kuorille: ei saa kurkkia, kirjekuoret avataan vaan silloin kuin kuoressa lukeva tilanne pätee, kirjekuoret ja sisältö pitää säilyttää ja mulle pitää kertoa, aina kun kuoren avaa. Tässä kuoressa on lisäksi itsetehty ystävänpäiväkortti!

Seuraavaan kuoreen kirjoitin "avaa kun... sulla on ikävä mua". Sen sisälle piilotin valokuvia musta sekä pienen kirjeen. Kolmannen kirjekuoren päällä lukee "avaa kun... haluat tietää miksi rakastan sua". Sen sisällä on luonnollisesti ihan vain listaus muutamista syistä sille!

avaa kun...

ystävänpäivä

Seuraavassa kirjekuoressa lukee "avaa kun... kaipaat pusuja". Tämän kuoren sisällä on huulipunalla paperille pussaamiani suukkoja, joiden jokaisen takana on syy suukolle. Esimerkiksi suukko, koska hän on hyvä kuuntelija.

Seuraavaksi kirjoitin kuoreen "avaa kun... sulla on onnekas olo". Tässä kirjekuoressa on piilossa arpoja! Yhteen kirjekuoreen kirjoitin "avaa kun... sulla on tylsää". Tämän kuoren sisälle taiteilin viestin ns. salakielellä, jossa jokaista kirjainta vastaa jokin ihan eri symboli. Mukana on myös selitys niille symboleille, jotta hän voi ratkaista viestin. Viestissä kerron ostaneeni meille leffaliput, että valitaan vaan leffa ja piristetään tylsyyttä sitä kautta!

Seuraavassa kirjekuoressa lukee "avaa kun... yrität miettiä lahjaa mulle". Tämän kirjekuoren sisällä on vinkkejä siihen, millaisista lahjoista saattaisin pitää ja maininta siitä, että olipa merkkipäivä mikä tahansa tai vaikka olisikin ihan tavallinen keskiviikko niin kukat (mieluiten ruusut) on aina hyvä idea!

ystävänpäivälahja

diy ystävänpäivälahja

avaa kun kirjeet

Sitten kirjoitin seuraavaan kuoreen "avaa kun... haluat tietää, mistä haaveilen meidän tulevaisuudessa". Sinne kirjoitin lyhyen kuvauksen sellaisista onnellisista hetkistä, joista yhdessä hänen kanssaan haaveilen. Päätin myös tehdä kirjeen hänen synttäripäiväänsä varten, joten yhden kuoren päällä lukee "avaa kun... on sun synttärit". Sen sisällä on pieni kirje ja synttärikortti.

Seuraavan kirjekuoren päälle kirjoitin "avaa kun... haluat nauraa". Sen sisällä on meidän kahden välisiä insidejuttuja sekä niin huonoja vitsejä, ettei niille voi olla naurahtamatta. Tein myös kirjekuoren, joka pitää sisällään karkkeja. Siinä lukee "avaa kun... sun tekee mieli jotain hyvää"!

Koska me ei vielä asuta yhdessä, vaan asia on edelleen miettimisasteella, laitoin mukaan myös kirjeen, jonka päällä lukee "avaa kun... mietit yhteenmuuttoa mun kanssa". Tänne laitoin sellaisen huumorilla tehdyn yhteenmuuton + ja - listan sekä vähän totisemman kirjeen mun odotuksista ja lupauksista yhdessäasumisen tiimoilta.

Yhden kirjekuoren halusin tehdä sellaiseen tilanteeseen, kun poikaystävä on lähdössä illanviettoon kavereidensa kanssa. Siinä kirjekuoressa lukee "avaa kun... oot lähdössä ulos sun kavereiden kanssa". Siellä on kirje, jossa mm. kerron toivovani, että heillä on hauska ilta. Viimeiseen kirjekuoreen kirjoitin "avaa kun... mietit mitä kivaa voitais tehdä yhdessä" ja sen sisälle pistin pitkän listan erilaisista treffi-ideoista!

Mitä mieltä sä oot avaa kun... -kirjeistä? Ootko koskaan tehnyt sellaisia sulle tärkeälle ihmiselle tai aiotko tänä ystävänpäivänä antaa jollekulle sellaiset?

2 kommenttia:

  1. Ihan älyttömän ihana idea! Voisin jotain vastaavaa kehitellä miehelle tai ystävälle... Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista