torstai 18. lokakuuta 2018

100 VINKKIÄ BUJOILUUN - OSA 4

Tässä tulee neljäs osa 100 vinkkiä bujoiluun -postaussarjaa! Sarjan aiemmissa osissa oon muun muassa kertonut bullet journalin aloittamisesta, erilaisista träkkereistä, bujon henkilökohtaisuudesta sekä bullet journalin käytännöllisyydestä. Tässä osassa jaan mun vinkit liittyen inspiraatioon sekä bullet journalin varsinaiseen kalenteriosuuteen!

Tsekkaa postaussarjan aiemmat osat täältä:
100 vinkkiä bujoiluun - osa 1
100 vinkkiä bujoiluun - osa 2
100 vinkkiä bujoiluun - osa 3

bujoilu vinkkejä

1 | Inspiroidu muista, älä pelästy. Kun katselet kuvia muiden bujoista somessa, inspiroidu sen sijaan, että pelästyisit muiden upeita luomuksia. Muista sun oma tyyli ja että tekemällä oppii, joten inspiroidu, kokeile ja kehity. Ei kannata jättää bujoilua sen takia, että joku toinen on parempi.

2 | Tallenna sua inspiroineita kuvia tauluun Pinterestiin tai Instagramin tallennettuihin kokoelmiin. Kun sitten mietit teemaa sun seuraavalle kuukaudelle tai ideoita uudenlaiseen viikkoaukeamaan, voit palata näihin ja löytää ideoita ja inspiraatiota omille sivuillesi! Mä tallenan myös erilaisia doodlausideoita, sivuideoita ja fontti-ideoita.

3 | Hae inspiraatiota tarkoilla hakusanoilla. Bullet journalin käyttäjiä on tuhansia ja todennäköistä on, että joku muukin heistä on samassa tilanteessa, kuin sinä. Jos olet opiskelija, voit hakea ”bullet journal for students”, jos kamppailet mielenterveyden kanssa hae ”bullet journal for mental health” ja niin edelleen!

4 | Yhdistele tyylejä ja ideoita, joista inspiroidut. Mä usein löydän pari ideaa jollekin sivulle bujossa, mutta kumpikaan ei ole ihan täydellinen mun tarpeisiin, joten yhdistelen osan toisesta ideasta ja toisen näkökulman toisesta ideasta, jolloin saan lopputuloksen, joka on räätälöity juuri mulle!

5 | Löydä sulle sopiva tapa merkata tulevia menoja bullet journaliin. Erilaisia keinoja on monia, mutta yleisimpiä metodeja on calendex, alistair method, future log ja ihan vain post it -laput. Mulla itsellä on käytössä calendex, mutta alistair method ja future log on sitä simppelimpiä ja ehkä jopa yleisempiä keinoja. Post it -lappuja voit pitää aina seuraavalla tyhjällä aukeamalla ja siirtää niitä sitä mukaan eteenpäin, kun etenet bujossa.

bullet journal välineet

6 | Voit yhdistää analogisen ja digitaalisen. Yksi keino merkata tulevaisuuden menoja on merkata ne johonkin digitaaliseen kalenteriin tai sovellukseen ja suunnitella bujossa esimerkiksi vain viikkotasolla ajankäyttöä, menoja ja to do listaa.

7 | Päivittäisten sivujen tulisi olla nopeita ja helppoja käyttää. Vaikka välillä olinkin ihanaa käyttää tunteja yhden aukeaman kasaamiseen ja koristeluun, todennäköisesti sulla ei ole joka päivä aikaa istua alas pariksi tunniksi bullet journalin kanssa. Siksi ne sivut, joita käytät päivittäin, olipa ne sitten to do listoja, viikkoaukeamia tai träkkereitä, kannattaa pitää simppeleinä ja nopeina käyttää.

8 | Voit käyttää bujosi kalenteriosuudessa kuukausiaukeamaa, viikkonäkymää tai päivittäisiä to do listoja. Tai kaikkia niitä. Tai kahta niistä. Kokeile ja löydä tyyli, joka toimii juuri sun tarpeisiin parhaiten! Mä käytän kaikkia kolmea ja kerroin syyni jo aiemmassa postauksessa!

9 | Tee kalenteriosuuden lisäksi hauskoja sivuja ja kokoelmia. Bullet journalin tärkeä ominaisuus on sen kalenteriaspekti, jonka avulla saat elämäsi järjestykseen. Voit merkkailla bujoon menot, to do listat ja suunnitelmat. Niiden lisäksi kuitenkin bujoon voi tehdä vaikka mitä muuta hauskaa! Jos tykkäät piirrellä, kirjoittaa käsin, askarrella ja näpertää, tämä on sun bujossa ihan must! Tällaisia hauskoja sivuja kalenteriosuuden lisäksi voisi olla esimerkiksi bucket list tai hauska versio to do listasta.

10 | Vaihtelu virkistää. Bujoilusta voi tulla tylsää, jos vain toistat samat laatikot ja listat päivästä toiseen. Kokeile erilaisia aukeamia, kirjoitustyylejä tai vaihda vaikka käyttämiäsi värejä.

2 kommenttia:

  1. Apua! Miksi minä, kaikkien erilaisten listojen rakastaja - en ole ikinä kuullut Bujoilusta. Mun maailma mullistui nyt ihan täysin! Lähden kirjakauppaan. Kiitos tästä <3

    VastaaPoista