maanantai 30. lokakuuta 2017

SYNTTÄRIT

Mä en näin lokakuun lopulla oo koskaan juhlinut halloweeniä, mutta viimeisenä kolmena vuotena oon juhlistanut blogin syntymäpäivää! Perustin tämän blogin siis kolme vuotta sitten lokakuun viimeisenä päivänä! Viralliset 3-vuotissynttärit on siis huomenna!

blogi synttärit

Kolmen vuoden aikana oon oppinut paljon ja vaikka vielä on mielettömästi opittavaa, niin ajattelin jakaa tänään mun parhaat vinkit teidänkin kanssa. Mitä siis olen oppinut kolmen vuoden aikana bloggaamisesta?

1 | Ole oma itsesi! Tätä toisellaan joka paikassa, mutta se on niin totta! Jos blogissa ei ole oma itsensä, lukijat huomaavat sen ja mikä tärkeintä, oma motivaatio bloggaamiseen katoaa nopeasti. Blogi on sun oma pieni pala internettiä ja sä voit tehdä siitä juuri omanlaisesi, joten miksi tekisit siitä mitään muuta!

2 | Kehity ja muutu, jos siltä tuntuu! Tämä liittyy myös tuohon edelliseen, mutta blogi saa ja sen ehkä jopa pitääkin muutta ajan saatossa. Mä yritin vielä tänä vuonna tehdä tätä väkisin tyylillä, jonka olin aiemmin valinnut, mutta joka ei tuntunut enää omalta. Pidin kesällä pienen tauon ja sen aikana mietin suuntaa, johon haluan blogia viedä tulevaisuudessa. Muutin blogia enemmän omanlaiseksi ja mulle juuri nyt sopivaksi ja sen jälkeen bloggaaminen on ollut taas aivan ihanaa!

3 | Ole aito. Blogissa sun on oltava aito ja rehellinen, jos ei lukijoiden takia niin ihan vain oman itsesi takia. Viime aikoina on paljon puhuttu blogien kiiltokuvamaistumisesta ja vaikka niitä täydellisesti aseteltuja kuvia ja viimeisteltyjä asuja on ihana katsella, niin joskus on hauska nähdä, kuulla ja lukea sitä todellisuutta ja arkea niiden takana.

4 | Kirjoita asioista, joita rakastat. Jos kirjoitat aiheesta, joka ei sinua juuri kiinnosta, sen huomaa. Kirjoita aiheista, joista olet innoissasi ja sekin näkyy tekstistäsi.

5 | Ole aktiivinen muiden kanssa. Blogimaailmassa on hirmu helppo löytää samankaltaisia ihmisiä ja uusia ystäviä. Kommentoi muiden blogeihin, vastaa saamiisi kommentteihin ja tutustu uusiin ihmisiin. Mä oon löytänyt monta hyvää ystävää netin kautta ja suurimman osan nimenomaan blogin välityksellä.

6 | Laatu korvaa määrän! Ei postausta lainkaan on parempi, kuin postaus, jonka eteen ei ole nähty vaivaa. Mä oon pitkään pyrkinyt pitämään tiettyä aikatauluja blogipostausten suhteen, mutta oon oppinut, että laatu todellakin korvaa määrän. Maailma ei kaadu siihen, jos yhtenä päivänä ei postaakaan, vaikka alunperin suunnitteli tekevänsäkin niin.

blogi 3v

blogisynttärit

Ihan hullua ajatella, että viimeiset kolme vuotta oon joka viikko ajatellut tätä blogia, tehnyt postauksia, ottanut kuvia, vastaillut teidän kommentteihin ja saanut ystäviä tätä kautta! Kiitos teille, jotka ootte olleet matkassa kenties ihan alusta asti tai lyhyemmänkin ajan. Kiitos ihan jokaisesta kommentista ja ihanasta palautteesta, mitä oon saanut!

Tästä on suunta edelleen vaan ylöspäin, oppimaan lisää ja tekemään lisää ja olemaan parempi bloggaaja!

Ihanaa uutta viikkoa just sulle!

14 kommenttia:

 1. Paljon onnea blogillesi! Ja kaikki nämä havainnot, joita olet tehnyt, ovat täysin paikkansa pitäviä, ja aina on mahdollisuus kehittyä!

  adaemmimaaria.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Onnittelut! Hyviä pointteja. Tykkään myös tosi paljon näistä kuvista, ne on jotenkin ihanan heleitä ja raikkaita. <3

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea kolmivuotiaalle blogillesi! :) Bloggaus on kyllä ihan paras harrastus!

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus! Hyvin ptitkään olet ahertanut omasi ohella, se on kunnioitettavaa :) Kiiltokuvamaisuus on vähän boring, mutta silti niitä 'pintaliitäjiä' seurataan. Ehkä tuntuu että materia ja tavarat ja täydelliset kokonaisuudet kuitenkin kiinostaa -eikä se ihan kaikkea muuta oleva aito arki.

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todellakin seurataan, ja kyllä muakin kiinnostaa sellaiset blogit! Mutta mä silti koen että myös ne arkea avaavat blogit on ihania! Jotain tästä välistä pyrin myös itse toteuttamaan :)

   Poista
 5. Samaa mieltä oon näistä mitä kirjotit! Ja onnea blogille <3

  www.nooraemilia.fi

  VastaaPoista
 6. Onnea blogitaipaleesta! :) Kiva postaus, mukavasti koostettu tärkeimmät asiat bloggaamisessa. ^^

  VastaaPoista