sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

POSTAUSTAHTI

Oon kirjoitellut postaustahdista tai enemmänkin postauksen ns. väliin jäämisestä tai myöhästymisestä aiemminkin, mutta toi on asia, mikä mua on mietityttänyt enemmänkin. Tänään avaankin ajatuksiani siitä vähän enemmän ja kysyn myös teidän mielipidettä.

postaustahti

Mä rakastan tätä bloggaamista ja teen tätä mielelläni joka päivä, vaikka hommaa riittääkin. Musta ihan äärimmäisen harvoin tuntuu puuduttavalta tai työltä tehdä jotain blogijuttuja, oli kyse sitten kirjoittamisesta, kuvaamisesta, kuvien muokkaamisesta, kommentteihin vastaamisesta tai mistä tahansa muusta. Mua ei yleensä haittaa edes aamuyöstä näiden juttujen tekeminen, jos aikaa ei muuten meinaa riittää, mutta viime aikoina oon yrittänyt keskittyä myös siihen, että tulisi nukuttua riittävästi.

Ihailen esimerkiksi Saijiksen postaustahtia, sillä hän postailee lähes päivittäin.  Haluaisin postata vähintään niin usein, kun nyt oon postaillut, eli 4-5 kertaa viikossa. Tarkoituksena on pitää viikon sisältömäärä kuitenkin kohtuullisena pitämällä osa postauksista lyhyempinä ja kevyempinä (tällä viikolla esimerkiksi lista 5 asiasta, jotka tekee onnelliseksi juuri nyt) ja osa pidempinä ja syvällisempinä (esimerkiksi tän viikon pohdiskelupostaus alkoholista). Osassa postauksista myös painottuu kuvat (esimerkiksi Mänttä City -kuvapostaus) ja osassa taas teksti (tästäkin hyvä esimerkki tuo alkoholiin liittyvä postaus).

bloggaus

Sen lisäksi, että pyrin pitämään postausten koon monipuolisena, pyrin myös pitämään huolta siitä, että monipuolisessa blogissani kaikki aiheet pääsisivät tasaisin väliajoin postauksiin. Postailen esimerkiksi puhelinkuvia noin 3-4 viikon välein sekä currently- & suosikit- postauksen kerran kuussa. En postaa kaksia asukuvia peräkkäin tai kahta DIY -postausta peräkkäin.

Ja kun oon asettanut itselleni tällaisia tavoitteita, tuntuu, että teen väärin lukijoita kohtaan, jos en postaakkaan sitä 4-5 kertaa viikossa tai jos aiheet eivät ole tarpeeksi monipuolisia. Koen epäonnistuneeni, jos en saa aikaani riittämään siihen kaikkeen ja soimaan itseäni siitä. Pitäisi osata ottaa rennommin, mutta en osaa antaa itselleni yhtään löysää. Tässä on mulla parantamisen varaa! (Itseasiassa mä en meinannut tälle päivälle saada postausta aikaiseksi ollenkaan, mutta päätinkin kirjoittaa sitten tästä aiheesta, ettei ns. jää postausta väliin!)

Mitä mieltä te ootte postaustahdistani? Onko se 4-5 kertaa viikossa liian usein, just hyvä vai liian harvoin? Seuraatteko enemmän blogeja, joihin uutta sisältöä ilmestyy useamman kerran viikossa vai sellaisia, joihin sisältöä tulee kerran, pari kuussa? Mikä postaustahti on liian harvoin ja mikä liian usein? Entä kumpi on ärsyttävämpää, liian harvoin vai liian usein postaaminen?

8 kommenttia:

 1. Mun mielestä sun postaustahti on just hyvä!:) mulle ei ole ahkera postaustahti kovinkaan tärkeää, kunhan nyt edes kerran kuussa tulis postausta - postauksien laatu on mulle tärkeämpää:) sä oot kuitenkin onnistunut hyvin yhdistämään blogissas sekä hyvän postaustahdin että laadukkaan sisällön, jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo, laadusta en halua tinkiä sen takia, että pitäisi tietty määrä postauksia tuottaa :D Sen takia aika postausten tekemiseen onkin ollut kortilla, koska laadukkaiden postauksien tekeminen vie aikaa... Kyllähän hätäisiä pikkupostauksia puhelinkuvien kanssa ehtisi tehdä useamman joka päivä, mutta kun se ei oo se pointti :D

   Poista
 2. Musta sun postaustahti on just hyvä! Mun blogi on tällä hetkellä "offline-tilassa", jos niin voi sanoa,kun ei oo mitään intoa postata. Blogiahan kirjoitetaan, koska se on hauskaa! Tärkeintä on, että haluaa kirjoittaa siinä tahdissa ku kirjoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiitos! Nimenomaan, ei sitä väkisin voi tehdä :D Ja mä ainakin haluan kirjoittaa useamman kerran viikossa, jos en joka päivä... :)

   Poista
 3. Mä oon pitänyt aina sun postaustahtia tosi kivana ja yleensäkin musta se 3-5krt/viikko on mukavin tahti niin itselle oman blogin kanssa kuin postausten lukemisenkin kannalta :) Toki jos intoa ja aikaa riittää eikä se jokaisena päivänä kirjoittaminen heikennä laatua blogissa niin ei sekään nyt haittaa tietenkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, mä tykkään myös lukea blogeja, jotka päivittyvät usein. Niin, intoa riittäisi, aikaa ei aina... Joten ehkä pysyn tässä nykyisessä :D

   Poista
 4. Musta sä postailet tosi kivaan tahtiin! Sulla on mielenkiintoisia aiheitakin, eikä ne tunnu väkisin väännetyiltä, mikä on tosi hyvä. Jos postauksista alkaa tulla massatuotantoa ja niistä näkee, että bloggaaja vaan yrittää postata mahdollisimman usein, en oikein jaksa lukea. Ylipäätään laadukas sisältö on kyllä ehdottomasti mulle tärkeämpää kuin usein postaaminen. Ei haittaa, vaikka postauksia tulisi vaikka vaan pari kertaa kuukaudessa, jos sisältö on sellaista, että se kiinnostaa ja koukuttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, oon kyllä samaa mieltä siitä että bloggaamisessa määrä ei korvaa laatua! :)

   Poista